Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Στρατούλης στο Δίστομο:Η Γερμανία μας χρωστάει, δεν της χρωστάμε-Απαιτούμε τώρα απόδοση από τη Γερμανία των αποζημιώσεων

Δ. Στρατούλης στο Δίστομο: απαιτούμε τώρα απόδοση από τη Γερμανία των αποζημιώσεων, των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου. Η Γερμανία μας χρωστάει, δεν της χρωστάμε.

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της και Θανάση Σκούμα (πρώην βουλευτή Βοιωτίας), Διονύση Φλαμιάτο και Σαράντο Θεοδωρόπουλο, μέλη του πολιτικού Συμβουλίου της, παραβρέθηκε και συμμετείχε από το πρωί της Κυριακής στο Δίστομο, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από την σφαγή των 218 κατοίκων της μαρτυρικής πόλης και την πυρπόλησή της, στις 10 Ιουνίου 1944, από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, 10/6, η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε περιόδευσε στα καφενεία στην πλατεία του Διστόμου, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Παρέστη στην δοξολογία που τελέσθηκε στον κεντρικό ναό του Διστόμου στην μνήμη των θυμάτων και στη συνέχεια έδωσε το παρόν και κατέθεσε στεφάνι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των εκτελεσμένων, στο οποίο κατευθύνθηκαν με πορεία μαζί με τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους φορέων και εκατοντάδες πολίτες.
Ο Δημήτρης Στρατούλης μετά το τέλος των εκδηλώσεων μνήμης 2018 σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ήρθαμε στο μαρτυρικό Δίστομο όχι μόνο για να αποτίσουμε, με τη σεμνότητα που αρμόζει, τιμή στη μνήμη των σφαγιασμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής αλλά και για να απαιτήσουμε να αποδοθεί επιτέλους όχι μόνο ιστορική αλλά και έμπρακτη δικαιοσύνη.
Διεκδικούμε, δηλαδή, από τη Γερμανική κυβέρνηση εδώ και τώρα αποζημιώσεις για τα θύματα και τις οικογένειές τους, πολεμικές επανορθώσεις, και την επιστροφή των λεηλατημένων αρχαιολογικών θησαυρών και του κατοχικού δανείου.
Θεωρούμε ότι όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας από την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου μέχρι τώρα έχουν μεγάλες και απαράγραπτες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν διεκδίκησαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά έναντι της Γερμανίας την εκπλήρωση αυτών των ιστορικά, πολιτικά και ηθικά δίκαιων στόχων και διεκδικήσεων.
Οι δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις του λαού και της χώρας μας έναντι της Γερμανίας, που ανέρχονται σε πάνω από 300 δισ. ευρώ, όπως τις υπολόγισε τεκμηριωμένα το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, πρέπει να εγγραφούν άμεσα στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας μας.
Η Γερμανία μας χρωστά, δεν της χρωστάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ