Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Η επιτυχία αλλιώς – Η συγκλονιστική ιστορία ενός «μαχητή της γνώσης» από την Ευρυτανία

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων διαβάζουμε για αριστούχους μαθητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, παιδιά αξιόλογα, που κέρδισαν επιτυχώς την πρώτη ίσως μεγάλη μάχη της ζωής.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι μαθητές, αυτοί που μπορεί να μην ξεπέρασαν το φράγμα των 19.000 μορίων, έδωσαν όμως τη δική τους άνιση μάχη και πρώτευσαν στον αγώνα της ζωής.

Παιδιά που ζουν σε ορεινές περιοχές και αναγκάζονται κάθε απόγευμα να βοηθούν τους γονείς τους στις εργασίες –κυρίως αγροτικές ή κτηνοτροφικές – και που για αυτούς η λέξη χρόνος για διάβασμα ή φροντιστήριο είναι αδιανόητες.

Μαθητές που περιμένουν τους καθηγητές στο απομακρυσμένο σχολείο τους πολλές φορές μέχρι τον Οκτώβρη για να ξεκινήσουν μαθήματα κατεύθυνσης και το κοιτούν στα μάτια γιατί αυτός είναι και η μόνη διέξοδος προς την επιτυχία στις εξετάσεις.
Κι αυτοί οι καθηγητές τις περισσότερες φορές ξεκλέβουν από το σχολικό χρόνο για λίγο παραπάνω μάθημα, για λίγη γνώση. Γιατί νιώθουν ότι στα χέρια τους κρέμεται η εισαγωγή ή όχι ενός μαθητή σε μια σχολή.Ένας από αυτούς τους μαθητές είναι και ο Γιώργος Καρδαμπίκης από τα ορεινά Άγραφα που συγκέντρωσε 12.500 μόρια και ονειρεύεται να ανοίξει τα φτερά του από τη Γρανίτσα προς μια μεγάλη πόλη.Ο μαθητής από τα ορεινά Αγραφα, Γιώργος Καρδαμπίκης -Φωτογραφία: Facebook

Γι’ αυτόν το μαθητή η εκπαιδευτικός Μαρία Φραγκουλάκη έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο f/b:
Μαρία Φραγκουλάκη
«Η επιτυχία αλλιώς. Ο μικρός μου ήρωας λέγεται Γιώργος. Ζει σε ένα ορεινό χωριό στα 900 μέτρα υψόμετρο και συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις 12.500 μόρια. Κερδισμένα ένα-ένα. Καθημερινά –πριν το σχολείο και μετά- συνέβαλε με τον τρόπο και τον κόπο του στην επιβίωση της οικογένειάς του. Τρεις φορές την εβδομάδα, εναλλάξ με το δίδυμο αδελφό του, συνόδευαν τον πατέρα τους στη Μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της μεγάλης πόλης, μιάμιση ώρα γρήγορης οδήγησης σε δύσκολο δρόμο και άλλο τόσο η επιστροφή. Η βαθμολογία του θα τον βοηθήσει να βγει από τα όρια του μέχρι τώρα κόσμου του. «Να μάθει και να μάθει από τους σπουδασμένους». Το πείσμα του θα τον βοηθήσει να πετύχει τα όνειρά του. Γιατί είναι μαχητής».
Πηγή: ilamia.gr
 Τρεις φορές την εβδομάδα, εναλλάξ με το δίδυμο αδελφό του, συνόδευαν τον πατέρα τους στη Μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της μεγάλης πόλης, μιάμιση ώρα γρήγορης οδήγησης σε δύσκολο δρόμο και άλλο τόσο η επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ