Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Δήμαρχος Θηβαίων για την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ


Συνάντηση για θέματα ασφάλειας των πολιτών και λήψης μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους οικισμούς ΡΟΜΑ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Τρίτη 3/4/2018.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η Ειδική  Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου και οι Δήμαρχοι Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, στους οποίους Δήμους υπάρχουν καταυλισμοί ΡΟΜΑ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Θηβαίων έθεσε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και προστασία δημοτών και επισκεπτών της Θήβας και ιδιαίτερα στη συνοικία Πυρί, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ. Σημείωσε δε ότι θα πρέπει να συνεχισθούν αφ' ενός η στενή αστυνόμευση, αφ' ετέρου οι συντονισμένες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας που δημιουργούν ομάδες ΡΟΜΑ. Παράλληλα, παρουσία και της κας Φωτίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να βρεθεί χώρος για μετεγκατάσταση των Θηβαίων ΡΟΜΑ.
Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση των παραβατικών ομάδων, που δημιουργούν προβλήματα εντός και εκτός καταυλισμών ΡΟΜΑ, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της καλής συνεργασίας μεταξύ Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθούν και θα ενταθούν τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ