Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ:Πανεπιστημιακό Τμήμα στη Θήβα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

  Από το 2005 λειτουργεί στη Θήβα το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού  ως παράρτημα του ΤΕΙ  Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί πανεπιστήμιο στη Στερεά- το Δελφικό Πανεπιστήμιο- με έδρα τη Λαμία. Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων , επιτροπή από την ΠΕΔ υπό τον καθηγητή Γιάννη Πανούση και αδιέξοδες συνομιλίες.

     Η  πρόταση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής 5ετούς διάρκειας υπό το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δυνατότητα μεταπτυχιακού για την Θήβα. Μια πρόταση ελκυστική που θα αναβαθμίσει τη Θήβα στον πανεπιστημιακό χάρτη μιας και αφήνει περιθώρια για μελλοντική ίδρυση και άλλων τμημάτων. Χρόνο με τον χρόνο περισσότεροι φοιτητές θα διαμένουν στη Θήβα και θα στηρίζουν την οικονομία της. Η  ίδρυση πανεπιστημίου μπορεί να είναι στρατηγικός στόχος των πολιτών της περιφέρειας. Δεν φαίνεται, όμως, να είναι άμεσα υλοποιήσιμος και μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες. Θεωρούμε την πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου πολύ ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα για την πόλη μας μιας και είναι άμεσα υλοποιήσιμη.
    Κατανοούμε την αναγκαιότητα για περιφερειακή συνείδηση αλλά δεν μπορεί αυτή να είναι μονόπλευρη. Δεν γίνεται να λειτουργούμε ως περιφέρεια όταν θίγεται η Λαμία αλλά όταν φεύγουν ή αποψιλώνονται  υπηρεσίες από τη Θήβα και συγκεντρώνονται σε άλλες πόλεις της Στερεάς να μην «ανοίγει ρουθούνι».   Στρατηγικός στόχος, λοιπόν, η δημιουργία Πανεπιστημίου στην Στερεά Ελλάδα με άμεση, όμως, δημιουργία τμήματος υπό το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΩΤΗΡΧΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ