Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Φρίκη: Οικογένειες με παιδιά κάηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι

Ακόμη πιο τραγική διάσταση στην ήδη ανείπωτη τραγωδία δίνει η σημερινή μακάβρια αποκάλυψη: 30 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Κόκκινο Λιμανάκι. Οι 26 εξ' αυτών σε ένα οικόπεδο μια ανάσα από τη θάλασσα. .

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν όχι να σώσουν την περιουσία τους, αλλά να σώσουν τη ζωή τους. Και δεν τα κατάφεραν.

Οπως αποκαλύπτεται πρόκειται για μόνιους κατοίκους της περιοχής και παραθεριστές οι οποίοι εγκλωβίστηκανα από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Είχε γκρεμό και δεν κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα

Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί στο χωράφι. ανέβαιναν με τα ΙΧ τους την οδό Δημοκρατίας ψάχνοντας διέξοδο προς την Μαραθώνος. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Η φωτιά τους πλησίαζε και εφόσον είδαν ότι δεν μπορούν να βγουν σε κεντρικό δρόμο, εγκατέλειψαν τα ΙΧ στη μέση του δρόμου και προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Στο σημείο όμως που είχαν βρεθεί από κάτω είχε γκρεμό και εγκλωβίστηκαν στο χωράφι. Εκεί τους  και έχασαν όλοι τη ζωή τους. Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς.

Κάποιοι από τους νεκρούς, οι οποίοι ήταν οικογένειες, υπήρχαν και μικρά παιδιά, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς σε κάποια στιγμή αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει σωτηρία αγκαλιάστηκαν.

Να σημειωθεί ότι πέρα από τους 26 νεκρούς στο οικόπεδο, βρέθηκε ένα ακόμη σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο και τρεις ακόμη μπροστά από την ταβέρνα Αργυρή Ακτή.

«Αναζήτησαν τη λύτρωση, βρήκαν το θάνατο»
Χαρακτηριστική για το φρικιαστικό θέαμα που αντίκρισαν το πρωί οι διασώστες είναι η περιγραφή τους επικεφαλής διασώστη του Ερυθρού Σταυρού Βασίλη Ανδριόπουλου:

Οπως περιγράφει:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες εντόπισαμε τον πρώτο άνθρωπο. Είδαμε καμμένα αυτοκίνητα με τα κλειδιά πάνω, με ανοιχτές τις πόρτες και αμέσως καταλάβαμε οτι θα υπάρχουν πολλοί νεκροί. Τα ξημερώματα είχαμε την εικόνα για το μέγεθος της τραγωδίας. Ανάμεσα σε δύο σπίτια, σε ένα χωράφι 300 τετραγωνικών μέτρων, 26 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ανάμεσά τους δυστυχώς και μικρά παιδιά. Οικογένειες που αναζήτησαν την λύτρωση, προσπάθησαν να διαφύγουν και δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο».

Μετά τη μακάβρια ανακάλυψη σήμερα με τους 30 νεκρούς στην Αργυρή Ακτή τα θύματα από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ανέρχονται σε 54.

 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ