Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Κατέληξε και η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που χάθηκε στη φωτιά στο Μάτι


Κατέληξε σήμερα το πρωί, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα, η μητέρα του 6 μηνών βρέφους που είχε χάσει τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Οι νεκροί αυτή τη στιγμή ανέρχονται στους 88.

Υπενθυμίζεται πως το 6 μηνών βρέφος, που βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα της φωτιάς, ήταν το παιδί ενός πυροσβέστη που εκείνη την ώρα επιχειρούσε στα πύρινα μέτωπα στο Μάτι.

Το βρέφος, μάλιστα, πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας του η οποία έτρεχε για να σωθεί στην θάλασσα. Το μωρό είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, η νεαρή μητέρα όμως δεν το είχε αντιληφθεί.

Η ίδια στη συνέχεια λιποθύμησε από τις αναθυμιάσεις και από τις 23 Ιουλίου νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου σήμερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το βρέφος δεν είχε βαφτιστεί, αφού το μυστήριο ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες-τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Συγκλονιστική η γιαγιά του βρέφους -Τώρα έχασε και την κόρη της

Η κυρία Μαρία Διονυσιώτη, η γιαγιά του βρέφους είχε δηλώσει «Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν τον είχαμε βαφτίσει ακόμα. Πέθανε στην αγκαλιά της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην Εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφού η φωτιά έφτασε στο Μάτι», μιλώντας στην ανταποκρίτρια του Guardian, Έλενα Σμιθ.

Η ίδια και ο άνδρας σώθηκαν γιατί το μοιραίο απόγευμα βρίσκονταν στην Αθήνα για να επισκεφτούν το γιατρό. «Ο Θεός δεν μας έχει δώσει λόγια να περιγράψουμε όσα πάθαμε» λέει. «Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου επίσης, αλλά πραγματικά αυτό δεν είναι τίποτα».

Η καταστροφική πυρκαγιά όμως πήρε και την κόρης της Μαργαρίτα, η οποία δεν τα κατάφερε.

Πυροσβέστης ο πατέρας

Μια ακόμη πτυχή της συγκλονιστικής υπόθεσης αποκαλύφθηκε μόλις έγινε γνωστή η ιστορία με το θάνατο του 6 μηνών βρέφους.  Ο πατέρας του είναι πυροσβέστης και όταν δόθηκε η εντολή για επιφυλακή, άφησε την οικογένειά του για να πάει για υπηρεσία.
«Πήγε να σβήσει τις φωτιές. Άφησε την οικογένειά του πίσω, με αποτέλεσμα το παιδί του να είναι μέσα στα θύματα και η γυναίκα του να νοσηλεύεται στην Εντατική. Καταλαβαίνετε το δράμα του πυροσβέστη αυτού», είχε πει ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ