Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας στον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας με καθυστέρηση ενημερώνει τους πολίτες ,για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/7/18 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με
τον
Αναπληρωτή Υπουργό Κο Σωκράτη Φάμελλο.
Η καθυστέρηση οφείλεται στην ένδειξη σεβασμού για την ανείπωτη τραγωδία των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά, καθώς η ημέρα της σύσκεψης  ήταν και η μέρα εκδήλωσης της πύρινης λαίλαπας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελο, συνάντηση σε συνέχεια αιτήματος των φορέων της πόλεως και του Δημάρχου Θηβαίων με αντικείμενο την πρόσφατη ίδρυση του φορέα διαχείρισης Ευβοίας, στον οποίον υπήχθησαν οι Λίμνες Υλίκης και Παραλίμνης, ο Βοιωτικός Κηφισσός και η καταβόθρα Αλιάρτου.
Την ημέρα και ώρα της συναντήσεως οριστικοποίησε ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Θηβαίος, ο οποίος μετείχε στης σύσκεψη, μαζί με το Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Νικολάου, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Χαλβατζή, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως κ. Τραμπάκουλο, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πρωτόπαπα, τον πρώην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Στρατέλο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Επαμεινώνδας κ. Σωτήριο Καραμαγκιώλη.
Ενώπιον του Υπουργού, εκτέθηκαν όλοι οι λόγοι και ιδιαιτερότητες για τους οποίους θα έπρεπε να συσταθεί αυτοτελής φορέας για τις λίμνες και το Βοιωτικό Κηφισσό, όπως η λεκάνη απορροής, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμνών, η συμβολή τους στη διατήρηση του μικροκλίματος της περιοχής και η αξία τους για την οικονομία της περιοχής, εφόσον υπάρξει δυνατότητα εκμετάλλευσης για άρδευση, δεδομένα τα οποία ο Υπουργός έδειξε ότι κατανοεί, πλην όμως είναι δύσκολο μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου να μεταβληθούν οι συνθήκες τις οποίες εκείνος θέσπισε.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι υπάρχει ισχυρή συμμετοχή από πλευράς Βοιωτίας στο παράρτημα του φορέα, το οποίο βεβαίως, θα ιδρυθεί μετά από αίτημα του ΔΣ του φορέα, και ασφαλώς μετά το 2019  αφού προηγηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, που θα στελεχώσουν το φορέα και το παράρτημα.
Τέλος, ο Υπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει αποσταλεί πρόσκληση στα κατά τόπους επιμελητήρια για τον ορισμό εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων που θα στελεχώσουν τα ΔΣ των φορέων διαχείρισης, καθώς και ότι έληξε το Μάιο η πρόσκληση του Υπουργείου για τη δήλωση συμμετοχής επιστημόνων στα ΔΣ των φορέων αυτών.
Συμπερασματικά, εμείς δηλώνουμε ότι δεν βγήκαμε σοφότεροι από τη σύσκεψη αυτή, απλώς επιβεβαιώσαμε το έλλειμμα ενημερώσεως της τοπικής κοινωνίας για ζητήματα που αφορούν κι επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας.
Βεβαίως και είναι ένα βήμα, η σύσταση παραρτήματος στην περιοχή αλλά χάθηκε μία ευκαιρία για την πιο συγκροτημένη λειτουργία του φορέα διαχείρισης, εφόσον αυτός είχε αποκλειστικό αντικείμενο τις λίμνες Υλίκη και Παραλίμνη και το Βοιωτικό Κηφισό.
Θήβα 24 Ιουλίου 2018
Εκ μέρους των φορέων
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ
Φιλιώ Πρωτόπαπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ