Eδώ... ξεπετάγεται η είδηση


Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Νέες εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή της Εμποροπανήγυρης Θήβας


Διακόσια είκοσι δύο (222) εμπορικά περίπτερα διαφόρων διαστάσεων κατασκευάζονται στον χώρο όπου θα διεξαχθεί φέτος η Εμποροπανήγυρη της Θήβας ( περιοχή Αγ. Θεοδώρων) από τις 23 έως τις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Θηβαίων,  τα οποία θα κατανεμηθούν σε πέντε (5) τμήματα κλειστών αιθουσών, ο σκελετός των οποίων  είναι κατασκευασμένος από μεταλλικά στοιχεία αλουμινίου.

Η οροφή της εν λόγω κατασκευής  είναι από P.V.C. αδιαπέραστου φωτός για την αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών, τα πλαϊνά  είναι συνδυασμός P.V.C. αδιαπέραστου φωτός και P.V.C. ημιδιαφανούς υλικού και τα παράθυρα από P.V.C. Διαφανούς υλικού. Το P.V.C.  είναι άκαυστο και  έχει πυρίμαχη επίστρωση και προστασία PVDF.

Η κατασκευή των εσωτερικών περιπτέρων θα γίνει με μεταλλικά στοιχεία αλουμινίου και MDF ενώ το  δάπεδο των αιθουσών θα καλυφθεί με μοκέτα.

Παράλληλα θα γίνει ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση που αφορά το δίκτυο φωτισμού των περιπτέρων ,  του περιβάλλοντος χώρου, εγκατάσταση αερισμού και πυροπροστασίας.

Η ηλεκτρική εγκατάσταση  θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού του Ελληνικού κράτους περί “Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων” του προτύπου ΕΛΟΤ 384, τους όρους και τις απαιτήσεις της ΔΕΗ, τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής και τις οδηγίες του Δήμου.

Επιπλέον, εντός του χώρου θα εγκατασταθούν αυτόνομα μηχανικά συστήματα αερισμού, ώστε να παρέχουν τον απαιτούμενο νωπό αέρα στο χώρο, σύμφωνα με την τεχνική οδηγία του ΤΕΕ για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων (χρήση “υπεραγοράς”).  Λόγω λειτουργίας της εμποροπανήγυρης κατά το μήνα Αύγουστο, όπου παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή σχετική υγρασία, σε συνδυασμό με την παραμονή στους χώρους, μεγάλου πλήθους επισκεπτών προτείνεται η εναλλαγή του περικλειόμενου όγκου αέρα κατά 3 φορές την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε κάθε κλειστό χώρο των 1000m2, από δύο ανεμιστήρες με παροχή αέρα τουλάχιστον 7.500m3/h

Η κατασκευή της εμποροπανήγυρης θα τηρεί τα  απαιτούμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας για λυόμενες στεγασμένες κατασκευές με εύκαμπτο περίβλημα (τέντα) όπως προδιαγράφονται στην Πυροσβεστική Διάταξη 11/2013, ήτοι (περιληπτικά) τεχνητό φωτισμό όδευσης διαφυγής, χειροκίνητο ηλεκτρικό σύστημα συναγερμού, φορητούς πυροσβεστήρες ξηράς, απλό υδροδοτικό δίκτυο, σταθμό εργαλείων και μέσων.
Μετά το πέρας της εμποροπανήγυρης θα ξεκινήσει η αποξήλωση και απομάκρυνση της κατασκευής.8 σχόλια:

 1. Τρομερή πρόοδος!Η παράγκα έγινε περίπτερο!Και εγώ αυτό περίμενα να ντυθώ γκέισα για να πάρω λουκουμάδες από την παγοδα!Τι ωραία σπαταλώνται οι εισφορές των δημοτών σε εφήμερα έργα βιτρινουλας!Αυτές είναι οι προτεραιότητες του Δημου?Το έργο θα κοστίσει 23.000€ σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και φυσικά εμείς θα πληρώσουμε τις μεγαλομανίας του Δημάρχου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 49.600 ευρώ παρακαλώ.
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=312379462661401&id=100016680482707&notif_id=1533652539516230&notif_t=feedback_reaction_generic

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολυ ωραία!Εγώ μάλιστα είδα στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι ίδιοι οι ενοικιαστές των περιπτέρων πλέον δε θεωρούσαν πρακτική αυτή την κατασκευή χωρίς να έχει προηγηθεί ασφαλτόστρωση και ότι σε περίπτωση βροχής κινδυνεύουν τα εμπορεύματα τους!Να μη μιλήσουμε για το κόστος ενοικίασης!!! Τελικά είναι πολλά τα λεφτά για σπατάλη φαίνεται!Σε λίγο και θάλασσα θα μας φέρει!Αντί να έχει καθαρή την πόλη και τα πάρκα,να φτιάξει κανένα πεζοδρόμιο,που κινδυνεύουμε να σπάσουμε τα πόδια μας,αντιγράφουμε ηλίθιες κατασκευές και φυσικά οι δημότες πληρώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφού δε ντρέπεται να σκορπιζει τα χρήματα των δημοτών με αυτό τον τρόπο ,σε περίοδο κρίσης θα περπατά και θα τρώει κράξιμο.Η πόλις εάλω αφού γνωρίζει ότι θα φύγει και ότι το ίδιο του το κόμμα άλλον πρότεινε ι για δήμαρχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σας άρεσε η γυφτια και η βρωμιά τη παραγκας!! Μπράβο σας!!! Μπορεί και να σας βολευε και το ραβε - ξηλωνε της παραγκας κάθε χρόνο!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ αν δώσεις πενήντα χιλιάρικα εξαφανίζεται η βρωμιά και η γυφτιά!Αυτά τα ηλίθια επιχειρήματα δεν τα λένε ούτε παιδιά δημοτικού.

   Διαγραφή
 6. Ενώ τώρα δε θα έχει σκόνη και βρωμιά?Πάλι τη σκόνη θα φάμε αφού τα κάνει μισά τα έργα και δεν ασφαλτοστρώσε και καταδευτερον το ραβε ξηλώνε θα συνεχιστείκαι φέτος διότι η πανάκριβη αυτή κατασκευή που πληρώνουν οι δημότες και όχι ο δήμαρχος από την τσέπη του θα αποσυρθει.Διασπαθιση χρήματος ονομάζεται αυτό και όχι συμμόρφωση όπως θες να το βαπτίσεις!Δεν ήταν προτεραιότητα του δήμου αυτό και εξάλλου οι ίδιοι οι πανηγύρι τες διαμαρτύρονται.Αλλα είναι πολλά τα λεφτά για πέταμα φαίνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ