Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Από τις ΗΠΑ στο Δίστομο για να μάθουν για το πραγματικό πρόσωπο του Ναζισμού!


Φοιτητές από την Καλιφόρνια στο Μουσείο της Μαρτυρικης κωμόπολης

Εκπαιδευτική επίσκεψη έκαναν στο Μαυσωλειο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού 30 φοιτητές του γνωστού Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας Σαν Ντιέγκο ( UCSD)!
Αμερικανοί, Γιαπωνέζοι, Κινέζοι, Ρώσοι, Ευρωπαίοι και Νοτιο- Ασιάτες φοιτητές και φοιτήτριες Φαρμακευτικων Σπουδών με τον Ελληνικής καταγωγής καθηγητή τους κ. Στέφανο Αναγνωσταρά, ξεναγηθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Μουσείου Χρ.Παπανικολάου και το μέλος της ΔΕ του Μουσείου Λουκά Δημάκα.
<<Έχουμε εντάξει το Διστομο στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημιου μας  διότι στην Αμερική ελάχιστα είναι γνωστά τα εγκληματα των Γερμανών Ναζί σε άλλες ευρωπαικες χωρες όπως η Ελλάδα,  πλην της Γαλλίας.Φωτιζουμε και αυτή την πτυχή με την επίσκεψή μας στο Μαρτυρικο Διστομο, σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο αρχαιολογικο Μουσειο Δελφων κ.α. Παμε επισης λογω της ειδικευσης των φοιτητων του συγκεκριμενου Τμηματος στην Κω- που ειναι ο τοπος του Ιπποκράτη >>, μας είπε ο κ Αναγνωσταράς, που διδάσκει ιστορία Φαρμακολογίας.Σπουδαστές από το UCSD - που εχει περιπου 35.000 φοιτητες- επισκέπτονται το Δίστομο για 2η συνεχόμενη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ