Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Τρία μέτωπα εξακολουθούν να καίνε στην Εύβοια– Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - Η φωτιά εξακολουθεί να καίει σε τρία μέτωπα - Εκκενώθηκαν χωριά το απόγευμα του Σαββάτου - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή - Αποκλεισμένος ο δρόμος από Χαλκίδα προς βόρεια Εύβοια - Ξεκίνησαν με το πρώτο φως οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι κοντά στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός εξακολουθεί να καίει. Το χωριό Κοντοδεσπότι χρειάστηκε να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Συνολικά 500 άτομα απομακρύνθηκαν. Η μάχη ήταν σκληρή. Η φωτιά τη νύχτα διασπάστηκε και συνεχίζει να καίει σε πολύ δύσβατη περιοχή. Η Εύβοια εξακολουθεί να είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη. Το σημείο ωστόσο δεν ευνοεί το έργο των πυροσβεστών. Δεν μπορούν να πλησιάσουν οχήματα και να “χτυπήσουν” τη φωτιά από το έδαφος.
Ένα μεγάλο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής δίνει μάχη να περιορίσει τις φλόγες και να μην κινδυνέψουν οικήματα.
Αγροικίες, στάνες και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις έχουν καεί, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ειδικά από τη στιγμή που ενεργοποιήθηκαν και τα εναέρια μέσα. Ευτυχώς επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ