Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Κέντρο Τουριστικής Προβολής το παλιό νοσοκομείο Θήβας


Εντάχθηκε η βελτίωση κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». 

Στις 13 Αυγούστου 2018 εντάχθηκε η πράξη με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου του παλαιού νοσοκομείου για δημιουργία κέντρου τουριστικής προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας» με Κωδικό ΟΠΣ:5021376, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» στο ποσό των 2.135.416,67 € έναντι του ποσού των 2.140.000,00 € της αρχικής αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Θηβαίων.

Η προαναφερόμενη πράξη αφορά στην αξιοποίηση, ανακαίνιση, διατήρηση και επανάχρηση του κτιρίου «πρώην Νοσοκομείου Θήβας» καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του με σκοπό να επαναλειτουργήσει το κτίριο ως Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα από την αξιοποίηση του κτιρίου μέσα από την νέα του χρήση ως κέντρου τουριστικής προβολής αφορούν:
• Στην πολεοδομική και αισθητική ενοποίηση του χώρου
• Στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δραστηριοτήτων σε μια περιοχή της πόλης της Θήβας που παράγει πολιτισμό από τα αρχαιότατα χρόνια
• Στη δημιουργία κέντρου ψηφιακής προβολής της Θήβας που θα συνεπικουρεί τις δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και θα προβάλει στο πλήθος των επισκεπτών την ευρύτερη περιοχή.
• Στην ανάπτυξη της ψηφιακής εκπαίδευσης και καινοτομίας μέσα από τη διενέργεια σεμιναρίων και καινοτόμων δράσεων


3 σχόλια:

  1. Καλή κινηση... Θα πρεπει να συνδυασθει με συνολικη αναπλαση της πλατειας Καραμοπουλου. Αν μαλιστα οραματισθει καποια δημοτικη αρχη να προχωρησει σε αναστηλωση - αναπλαση του παλαιου συνοικισμου θα ηταν παρα πολυ ομορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα θα θα...Εδώ τους κάδους σκουπιδιών μπροστά από το ανάκτορο του Κάδμου δε μπορούν να πάρουν!Και εσύ μιλάς για ανάπλαση του συνοικισμού?Πάει ο τουρίστας να διαβάσει την πινακίδα για το Καδμειο και τον πιάνει η βρωμιά από τους κάδους που είναι ακριβώς μπροστά!και φυσικά δείχνουν το σεβασμό του Δήμου στον πολιτισμο!!!Θέλει να τραβήξω φωτό να τη στείλω σε αθηναϊκά μέσα να ρεζιλευτει ο κατά τα λόγια ,πολιτισμένος Δήμος Θηβαιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο. Αρκεί να γινει αμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ