Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο για το οδικό δίκτυο της Βοιωτίας


Το μεγαλύτερο έργο για τη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Βοιωτίας ξεκινά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, επισημαίνοντας ότι σε ολόκληρη τη Βοιωτία πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις προϋπολογισμού 6.730.000 ευρώ για την επισκευή, την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των δρόμων.
Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, λύνοντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία και τις μετακινήσεις, με παρεμβάσεις που αφορούν σε σημαντικά οδικά δίκτυα με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως – μεταξύ άλλων- ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό του Παρνασσού, αλλά και το δίκτυο που διατρέχει την Κωπαΐδα.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν:
- Στην οδό Αλίαρτος – Ακραίφνιο σε μήκος 5 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Αλίαρτος – Άσκρη σε συνολικό μήκος μήκος 6 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Θίσβη - Πρόδρομος σε μήκος 1,2 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Θίσβη – Παραλία Δομβραίνας σε μήκος 1,8 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Ελλοπία – διασταύρωση Νεοχωρίου σε μήκος 3 χιλιομέτρων.
- Στην οδό από διασταύρωση ΕΟ Αράχωβα – Επτάλοφος προς Χ.Κ. Παρνασσού έως Χ.Κ. Παρνασσού σε συνολικό μήκος 8 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Δίστομο – Όσιος Λουκάς σε συνολικό μήκος 2 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Δίστομο – Αράχωβα σε συνολικό μήκος 1,2 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Αράχωβα – Δελφοί σε συνολικό μήκος 3 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Αράχωβα – Λιβάδι, διάστρωση αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα σε μήκος 7 χιλιομέτρων.
- Στην οδό Λιβαδειά – Αράχωβα Αράχωβα σε μήκος 1,1 χιλιομέτρων.
Στα συγκεκριμένα τμήματα είναι προγραμματισμένα ασφαλτικά έργα με ασφαλτόστρωση και φρεζάρισμα, χωματουργικά έργα, με καθαρισμό και διάνοιξη τάφρων, αλλά και οδοστρωσία, κατασκευή τοίχων συγκράτησης καταπτώσεων και σήμανση.
Μετά την ανακοίνωση του έργου, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας. «Σαρώνουμε όλο το οδικό δίκτυο, με ένα μεγάλο έργο συντήρησης. Βασικός στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή μετακίνηση, με ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από όλους τους οδηγούς να δείξουν υπομονή κατά την διάρκεια των εργασιών αλλά, όπως τόνισε: «Αξίζει τον κόπο για να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα ολόκληρης της Βοιωτίας».

4 σχόλια:

  1. ΕΛΟΠΠΙΑ ΞΗΡΟΝΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξεκινήσουν δλδ τα έργα στο δρόμο για το χκπ χειμώνα που έχει κίνηση Αθήνας σε ώρα αιχμής ενώ θα μπορούσαν να το έκαναν καλοκαίρι. Μάλιστα, πολύ έξυπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε, εδώ έριξαν άσφαλτο εντός της Λιβαδειάς τον Αύγουστο και μετά από 20 μέρες την έσκαψαν για να ανοίξουν τα φρεάτια.. Τι λέτε τώρα περί εξυπνάδας..
    Απλά η Λιβαδειά πρόκειται για πόλη με τους περισσότερους κοιμισμένους πολίτες... Αντίδραση - αντίλογος μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ