Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Eγκαταλειμμένο και ερημωμένο το Γυμνάσιο στο Κριεκούκι

Ελένη Παπακωνσταντίνου-Ρουμελιώτη:'Eγκαταλειμμένο και ερημωμένο το Γυμνάσιο Ερυθρών..
'Σκληρή κριτική για την κατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος  Γυμνασίου  Ερυθρών Αττικής,άσκησε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μάνδρας Ειδυλλίας Ερυθρών Ελένη Παπακωνσταντίνου-Ρουμελιώτη με ανακοίνωσή  που κοινοποίησε στα social media:

''Έχουν περάσει περίπου 4 χρόνια από τότε, που αρμόδια επιτροπή έκρινε, λόγω στατικής ανεπάρκειας, ακατάλληλο για χρήση το κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου των Ερυθρών (αίθουσες και κλειστό γυμναστήριο) και μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία για την αποκατάσταση του. Σήμερα το κτίριο του Γυμνασίου παραμένει εγκαταλειμμένο και ερημωμένο.
Yπεύθυνη για την κατάσταση αυτή είναι κατ’ αρχήν η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία από τη στιγμή, που αναφάνηκε το πρόβλημα , θέλησε, επικαλούμενη διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, να μην ασχοληθεί με την επίλυσή του. Και αυτό παρά το ότι, από το έτος 2015, της προσφέρθηκε από την περιφέρεια Αττικής, χρηματοδότηση ποσού 320.000 ευρώ, την οποία πεισματικά αρνήθηκε να αξιοποιήσει. Υπεύθυνη ακόμη είναι η ανώνυμη εταιρεία “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε “ (πρώην Ο.Σ.Κ.), στην οποία παρέπεμψε την επίλυσή του προβλήματος η δημοτική αρχή, η οποία αν και έχει ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου, αδυνατεί να εγκαταστήσει εργολάβο για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.

Σήμερα, οι μαθητές του Γυμνασίου συστεγάζονται αναγκαστικά στο κτίριο του Λυκείου, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες τόσο από πλευράς δημόσιας υγιεινής, όσο και από πλευράς παιδαγωγικής, κάνοντας μάλιστα χρήση ακατάλληλων χωρών ως αιθουσών διδασκαλίας. Έχουμε φθάσει μάλιστα στο σημείο, για την φετινή σχολική χρονιά, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών και της ανεπάρκειας των χώρων του κτιρίου του Λυκείου, να υπάρχει κίνδυνος για τη μη στέγαση τμημάτων τάξεων του Γυμνασίου.
Πρόκειται για πρωτοφανή υποβάθμιση όχι μόνον της δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή, αλλά και του ίδιου του Κριεκουκίου, όπου μία τόσο σημαντική κοινωνική δομή όπως το Γυμνάσιο απαξιώνεται κάτω από τις συνθήκες αυτές.
Καλείται η δημοτική αρχή, αντιλαμβανόμενη πλήρως το πρόβλημα, που με δική της ευθύνη έχει δημιουργηθεί, να ενεργήσει άμεσα στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας του εγκαταλειμμένου, μέχρι και σήμερα, κτιριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου των Ερυθρών, αποκαθιστώντας όχι μόνο το κτίριο, αλλά και την κοινωνική αδικία σε βάρος τόσο των μαθητών, όσο και της τοπικής κοινωνίας.''
Κριεκούκι 14η Σεπτεμβρίου 2018                                                         
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ελένη Παπακωνσταντίνου Ρουμελιώτη
Γεώργιος Σαμπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ