Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΔΑΣ:Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!
Σε απόλυτη φαρσοκομωδία εκτυλίχτηκε για πολλοστή φορά η συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θήβας (ΕΚΘ). Με τερτίπια και ελιγμούς η πλειοψηφία προσπάθησε να κρύψει την για ακόμα μια φορά εξόφθαλμη απεργοσπαστική της δράση!
Η παράταξη της ΔΑΣ στη συνεδρίαση του ΔΣ του μηνός Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει πρόταση για κήρυξη απεγίας στις 8 Νοεμβρίου με αφορμή την απόφαση δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), και του κατώτατου μισθού στα 751€. Η πλειοψηφία αρνήθηκε τότε να συζητήσει το θέμα και απάντησε πως θα το επαναφέρει σε επόμενο ΔΣ.
Φτάσαμε λοιπόν, χθες 23 Οκτώβρη, στο τακτικό ΔΣ του μήνα. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ τοποθετήθηκαν αναλυτικότατα για το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 και 12 ώρες δουλειάς, με μισθούς πείνας των 586€, χώρις να διασφαλίζεται σε κανέναν ο μισθός του αφού δεν υπάρχουν πλέον Κλαδικές Συμβάσεις, με την εντατικοποίηση της εργασίας να σπάει κόκαλα στην κυριολεξία, με την εργοδοσία μπάστακα στο κεφάλι μας με απειλές και τρομοκρατία.
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ πρότειναν την προκήρυξη Απεργίας στις 14 Νοέμβρη ώστε να είναι ενιαία και συντονισμένη η απάντηση της εργατικής τάξης, αφού στο μεσοδιάστημα τέτοια απόφαση πήρε το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας μας, της Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ και τα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που αρχικά είχαν αποφασίσει Απεργία στις 8 Νοέμβρη. Σε αυτή την κατεύθυνση είχαν κινηθεί τις προηγούμενες μέρες και μια σειρά επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία της δύναμης του ΕΚΘ.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή άρχισε και το ενορχηστρωμένο απεργοσπαστικό παιχνίδι της πλειοψηφίας, με μοιρασμένους ρόλους μεταξύ των παρατάξεων του συμβιβασμού:
Ο πρόεδρος του ΕΚΘ και επικεφαλής της παράταξης ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσε νέα υπονομευτική και διασπαστική πρόταση για απεργία στις 8 Νοέμβρη (!!!) ενώ οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν ως εξής:
ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ): «όσοι έχουν πάρει απόφαση μέχρι τώρα ανήκουν στο ΠΑΜΕ»
ΔΑΚΕ (ΝΔ): «καταψηφίζουμε για 14 Νοέμβρη γιατί δεν είναι υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ»
ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ): «θα απεργήσουμε όποτε προκηρυχθεί απεργία από το ΕΚΘ ή τη ΓΣΣΕ»
Στο τέλος της συνεδρίασης η πρόταση της ΔΑΣ μπήκε σε ψηφοφορία και καταψηφίστηκε από τη ΣΑΕΚΕ, τη ΔΑΚΕ και την ΑΣΚ.
Και σα να μην έφταναν αυτές οι τοποθετήσεις και η καταψήφιση της πρότασης της ΔΑΣ, οι ίδιοι μετά δεν κατέθεσαν ούτε καν την πρότασή τους για Απεργία στις 8 Νοέμβρη φτάνοντας έτσι στην ανοιχτή υπονόμευση της Απεργίας, όπως άλλωστε ήταν και το αρχικό τους σχέδιο.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι της περιοχής,
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη πλειοψηφία δρα ανοιχτά απεργοσπαστικά. Το έπραξε πολλές φορές στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την καταψήφιση της Απεργίας του Γενάρη του 2018, όταν η εργατική τάξη έπρεπε να απαντήσει σύσσωμη στο χτύπημα του δικαιώματος στην Απεργία. Δεν είναι ούτε η τελευταία φορά, θα ακολουθήσουν κι άλλες γιατί εχθρεύονται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τη ρίζα των προβλημάτων μας, όπως η Απεργία στις 14 Νοέμβρη που έχει σα σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων». Ο λόγος: Δεν είναι με τις ανάγκες μας, είναι με τα κέρδη των λίγων. Είναι σύμμαχοι του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, των υπόλοιπων μονοπωλιακών ομίλων και βιομηχανιών που δρουν στην περιοχή μας.
Η εργατική τάξη και το κίνημά της στην περιοχή Θήβας-Σχηματαρίου-Οινοφύτων δεν έχει καμία ανάγκη τα τσιράκια των εργοδοτών.
Το εργατικό κίνημα της πριοχής μας, έχοντας απέναντι την επίθεση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, τις πλειοψηφίες του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ, δεν έχει άλλο δρόμο από το να πάρει την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια του. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Θήβα 24 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ