Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

Το Εργαστήριο Ειδικής ΕπαγγελματικήςΕκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς επισκέφθηκε, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, οΥπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου.

Τον κ. Γαβρόγλου συνόδευε ο Αντιπρόεδρος τηςΔιοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Δ. Τριάντης.

Παρόντες στη επίσκεψη ήταν και ο πρώηνυπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης, (που επίυπουργίας του λειτούργησε το σχολείο), ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ν. Θηβαίος, ηΔήμαρχος Λεβαδεών κα Γ. Πούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΣτερεάςΕλλάδας κ. Χρ. Δημητρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Τζουβάρας, ο Πρόεδρος τηςΤοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας κ. Θ. Καρανάσος, ο Διευθυντής και Εκπαιδευτικοίτου ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.

Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου 2 ώρες και κατάτη διάρκειά της οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή κ. Γ. Ηλία γιατη λειτουργία του ΕΕΕΕΚ, (που βρίσκεταιστον 4ο χρόνο λειτουργίας), το εκπαιδευτικό έργο,  τη φιλοσοφία της οργάνωσης και λειτουργίαςτου σχολείου, τις εκδόσεις, τα προγράμματα και τις δραστηριότητες πουυλοποιούνται, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις στην κοινότητα που σκοπόέχουν την ευαισθητοποίηση και την προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικήςενσωμάτωσης των μαθητών. 

Κλείνοντας ο κ. Ηλίας έθεσε το αίτημα της προσθήκης τουλάχιστονμιας ακόμη αίθουσας στο σχολείο, προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημιουργίατου χώρου αισθητηριακής ολοκλήρωσης, για τον οποίο έχουν ήδη εξασφαλιστεί οισχετικοί πόροι.

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός -Κοινωνιολόγος του σχολείου κα Κ. Αναγνώστου, ενημέρωσε τους παρόντες για τησυνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών του ΕΕΕΕΚ.Παράλληλα έθεσε το ζήτημα των μονίμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Ακολούθως η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός -Φιλόλογος του σχολείου κα Σ. Μπαδήλα παρουσίασε τη μέθοδο διδασκαλίας τουμαθήματος της γλώσσας και τον τρόπο ανάπτυξης του εκπαιδευτικού υλικού πουδιανέμει στους μαθητές.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τη συμμετοχήόλων των παρισταμένων, κατά την οποία αναδείχθηκε η απόλυτη προτεραιότηταανάπτυξης των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείαςανακοίνωσε ότι σε 3 ημέρες θα έχουν ψηφιστεί οι 4.500 διορισμοί στην ειδική αγωγή,για τους οποίους όπως είπε, δικαιολογημένα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοίδυσπιστούν, μετά από τόσα χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στοχώρο των αιθουσών και των εργαστηρίων του σχολείου και την καταγραφή των αναγκώνσε εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Νασημειωθεί ότι η επίσκεψη ήταν απρογραμμάτιστη και έγινε, αργά το μεσημέρι, μετάτα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς.


/eeeekliv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ