Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Βαρθαλάμης – Χρώματα,Βιομηχανικά Εργαλεία,Aγροτικά είδη Υδραυλικά στις Θεσπιές


Εδώ και 20 συναπτά έτη η οικογενειακή επιχείρηση του Βαρθαλάμη  Αθανασίου βασίζεται στις ανάγκες του κάθε ελεύθερου επαγγέλματος. Στο κατάστημά  μας μπορείτε να βρείτε βιομηχανικά εργαλεία, χρώματα, υδραυλικά  είδη, γεωργικά είδη όπως επίσης και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
 Με την πάροδο του χρόνου έχουμε αποκτήσει εμπειρία σε κάθε ειδών κατάσταση.
 Μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο κατάστημά  μας στις Θεσπιές Βοιωτίας απο  Δευτέρα μέχρι Σάββατο απο τις 8:00 εως τις 20:00
Το κατάστημα που έχει τα πάντα..." ...Έτσι είναι γνωστό στο ευρύ κοινό και ασφαλώς το σύνθημα αυτό δεν είναι τυχαίο.
Τηλ./fax 22620 65163



Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Επίθεση ανηλίκων ρομά σε ηλικιωμένη

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ανηλίκων ρομά στις Αμύκλες Σπάρτης σε βάρος ηλικιωμένης 82χρονης η οποία μόλις είχε επιστρέψει στο σπίτι της με ταξί, δημοσιεύει το περιφερειακό κανάλι Ionian.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ταξιτζής άφησε την ηλικιωμένη δίπλα στη πόρτα της και στη συνέχεια οι ανήλικοι με θράσος όπως φαίνεται και στην κάμερα ασφαλείας μπήκαν μέσα, την ακολούθησαν και τραβώντας για να της πάρουν την τσάντα την έριξαν κάτω με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη στην συνέχεια να χρειαστεί νοσοκομειακή περίθαλψη λόγω του χτυπήματος στο πρόσωπο από την πτώση.


Η αστυνομία συνέλαβε μετά από έρευνα τους δράστες. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πομάκα από το...Δίστομο αρίστευσε στην Ελληνική Φιλολογία!

<<Στο Δίστομο μεγάλωσα και εκεί έμαθα ελληνικά.Και ανέπτυξα φιλίες, δεν είχα προβληματα>>: Αυτα λέει, με δυο λόγια, η 22 χρονη Πομάκα με καταγωγή από τις Θέρμες της Ξάνθης,που αρίστευσε στην Ελληνικη Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κομοτινής, για τα μαθητικά της χρόνια που περασε στην Μαρτυρική κωμόπολη του Διστόμου Βοιωτίας,

H Χραλ Ογλού Ζεϊνέπ  διαβασε τον ορκο κατα την αποφοιτηση της σειρας της στην Ελληνική Φιλολογια και έγινε θέμα από την ΕΡΤ  λόγω της καταγωγής της και της ''μητρικής '' της γλώσσας των πομακικων  - σε συνδυασμό βέβαια ότι μεγαλωσε στην καρδιά της  ...Ρούμελης!. 


Στο Διστομο εργαζόταν ο πατέρας της- όπως κατα καιρους και για πολλές δεκαετίες, εχουν εργαστει στους βωξιτες ή στο αλουμίνιο, χιλιάδες από διαφορα μερη της Ελλάδας, μεταξυ των οποίων και αρκετοι Πομάκοι, μουσουλμανοι στο θρήσκευμα. Ετσι ειναι εδραιωμένη μια πολυπολιτισμικότητα- ιδίως στις νεώτερες γενιες - μια κατασταση που εξ αντικειμενου βοήθησε την Πομακα μαθήτρια. Για αυτο και η επιτυχία της δεν ξάφνιασε, όπως είδαμε σε σχόλια στα μεσα κοινωνικής δικτυωσης,τους Διστομίτες, << Για μας εδώ στο μικρό αλλα για χρόνια πολυπολιτισμικό Διστομο δεν είναι παράξενο!>> ήταν ένα σχόλιο.Και αφορουσε όχι μόνο την επιτυχία της αλλά και τις ζεστες εικονες που έχει κρατησει η Πομάκα, φιλόγογος, πλέον, για την Βοιωτική γη που μεγάλωσε.

Στις διακοπές της, αναφερει το ρεπορταζ της Μαρία Νικολάου στην ΕΡΤ με το οποιο συνεχίζουμε, η Χραλ Ογλού Ζεϊνέπ συνήθιζε να επισκέπτεται το χωριό του παππού και της γιαγιάς, να ανταμώνει με συγγενείς και φίλους και να διατηρεί ζωντανούς και ισχυρούς τους δεσμούς με τον ορεινό οικισμό. Πολλά πράγματα τα έβρισκε διαφορετικά από τη ζωή στο Δίστομο, πολλές συνήθειες αλλιώτικες, όμως, η αγάπη που ένιωθε μέσα της και για τους δύο τόπους ήταν το ίδιο δυνατή.


Μεράκι για την ελληνική γλώσσα

Αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. η Χραλ Ογλού Ζεϊνέπ και μητέρα ενός αγοριού, μόλις 3 μηνών, πριν λίγες ημέρες έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, είπε τον όρκο κατά την τελετή αποφοίτησης και πήρε στα χέρια της το πτυχίο. «Μου άρεσε πολύ η Ελληνική γλώσσα. Αυτό που ήθελα ήταν να μπορώ να συνεχίσω με τις σπουδές για να μπορώ κι εγώ κάποια στιγμή να την διδάξω.» δηλώνει μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας πώς είναι πολύ σημαντικό να έχεις γνώσεις και να μπορείς να τις προσφέρεις. «Οι γονείς μου με βοήθησαν πάρα πολλή. Είχα την στήριξη τους και δέχτηκαν να επιστρέψω στην πρώτη μου πατρίδα για να σπουδάσω.» δηλώνει.

Το γεγονός ότι μεγάλωσε στο Δίστομο, όπως λέει, την βοήθησε να μάθει την Ελληνική γλώσσα πολύ καλά. «Δεν είχα κοντά μου παππούδες ή άλλους συγγενείς, ώστε να χρειαστεί να μιλάω Πομάκικα. Έτσι, μιλούσαμε όλη τη μέρα, με τους συμμαθητές, τους φίλους και τους γονείς στο σπίτι Ελληνικά. Ύστερα, κάθε άνθρωπος, όταν έχει μεράκι για κάτι, θέλει να συνεχίσει την προσπάθεια, ώστε να μιλάει ακόμη καλύτερα, να μάθει την γλώσσα ακόμη καλύτερα.» δηλώνει και μιλάει για την διγλωσσία,( πολλές φορές ακόμη και περισσότερες από δύο γλώσσες), της Θράκης που «εμποδίζει» πολλούς μουσουλμάνους να μάθουν να μιλούν σωστά τα Ελληνικά. Το να μάθει ένα παιδί από το Δημοτικό Σχολείο τρεις γλώσσες, νομίζω ότι είναι δύσκολο.»

Στα 22 της χρόνια κρατά με αγάπη τον «Πρίγκηπα» της όπως λέει, τον μικρό της γιο, τον Σελίμ. «Σ’ αυτόν οφείλω το ότι μέσα σε 60 άτομα ήμουν αριστούχος και διάβασα τον όρκο, καθώς την προηγούμενη ορκωμοσία την έχασα, περίμενα να τον φέρω στον κόσμο. Πιστεύω ότι όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο.» δηλώνει σημειώνοντας με χαμόγελο ότι «το μισό πτυχίο του ανήκει.»

«Τα χρόνια των σπουδών μου ήταν σαν όνειρο»


Η ανατροφή του παιδιού της, η εύρεση εργασίας και η εκπόνηση ενός μεταπτυχιακού είναι στα άμεσα σχέδια της νεαρής Χραλ Ογλού Ζεϊνέπ. «Τα χρόνια των σπουδών μου ήταν τα καλύτερα τέσσερα χρόνια της ζωής μου που δεν θα τα ξεχάσω ποτέ! Με μοναδικούς φίλους, με τους οποίους δεν είμαστε απλά φίλοι, αλλά έχουμε δεθεί σαν μια οικογένεια. Δεν με έχουν αφήσει ποτέ μόνη. Κάθε στιγμή, είτε πρόκειται για χαρά, είτε για λύπη την μοιραζόμαστε μαζί και είναι πάντα κοντά μου, γι αυτό τα θεωρώ αδέρφια μου γιατί είναι πολύ δύσκολο πλέον να βρεις πραγματικούς ανθρώπους, να δεθείς μαζί τους και να ζήσει αυτή η φιλία χρόνια.» Όλα όσα έζησε στο Δ.Π.Θ. της φαίνονται σαν όνειρο, όπως λέει, ένα όνειρο που πέρασε υπέροχα. «Οι καθηγητές μας μας έδωσαν πολλές ευκαιρίες. Τους είχαμε κοντά μας. Εκτός από τις γνώσεις, που μας προσέφεραν, με την οικειότητα τους, μας βοήθησαν να φτάσουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω.» δηλώνει μην κρύβοντας την ευγνωμοσύνη της.

«Αγάπη, ευτυχία κι ελπίδα»


Σχολιάζοντας την συνύπαρξη και την αρμονική συμβίωση η νεαρή Ζεϊνέπ από τις Θέρμες της Ξάνθης σημειώνει ότι «παρά τη διαφορά της θρησκείας όλοι είμαστε ίδιοι. Όταν υπάρχει αγάπη και συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων, νομίζω ότι ξεχνιέται που πιστεύει ο καθένας. Άλλος πιστεύει στον Χριστό κι άλλος στον Αλλάχ, είναι προσωπική θέληση του καθενός. Το κυριότερο μεταξύ των ανθρώπων είναι η αγάπη, η αλληλοβοήθεια, δεν πρέπει να παίζει ρόλο η θρησκεία. Και στο Δίστομο ανέπτυξα φιλίες. Δεν είχα προβλήματα, αλλά και εδώ στον τόπο μου.» Για να καταλήξει λέγοντας ότι «Πάνω από όλα εύχομαι υγεία σε όλους τους ανθρώπους, αυτό είναι το κυριότερο. Αγάπη, ευτυχία κι ελπίδα. Ελπίδα πρέπει να υπάρχει, καθώς η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν υπάρχει ελπίδα, κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει ένα σκαλοπάτι παραπάνω.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε μία από τις πιο σημαντικές προσκλήσεις για την αγροτική ανάπτυξη

Μία από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε για την δημοσίευση της πρόσκλησης που αφορά στην στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, για την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και την υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία σημαντική πρόσκληση στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με 27.661.190 ευρώ, δηλαδή στο 50% του συνολικού κόστους που προστίθεται στους ευρωπαϊκούς πόρους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για μία νέα πρόκληση που βάζει τους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας σε τροχιά διεθνούς ανταγωνιστικότητας καθώς με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκτούν νέα, σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης των καλλιεργειών και της παραγωγής τους. «Ο αγροτικός τομέας είναι ο αιμοδότης της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι όχι μόνο να τον στηρίξουμε αλλά και να του ανοίξουμε δρόμους για να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Εξασφαλίσαμε αυτό το πολύ μεγάλο ποσό για την συμμετοχή μας στα προγράμματα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε μία σημαντική επένδυση. Δεν κάνουμε επιδοματική πολιτική, ακολουθούμε τις αρχές μας που μας επιβάλλουν να ενισχύουμε με όποιο τρόπο και όποιο μέσο τους αγρότες μας και να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που κάνουν για να αναπτυχθούν. Επενδύουμε στους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας για να τους κάνουμε δυνατούς και να τους δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αποδώσουν στην οικονομία μας» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους δικαιούχους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και να λάβουν μέρος στα προγράμματα.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι φυσικά πρόσωπα, κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης στήριξης, πρέπει:

 Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και να μην έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους.

 Να έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης κατά το έτος 2017.

 Να έχουν την ιδιότητα του ενεργού γεωργού.

 Να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι.

  Να μην είναι άμεσα συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ταμείο του εσωτερικού ή εξωτερικού, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας του άρθρου 37 του Ν. 3996/2011, όπως ισχύει και του άρθρου 5, παράγραφος γ, του Ν.1287/1982.

 Να μην εκτίουν ποινή φυλάκισης.

 Επιπρόσθετα για τη Δράση 4.1.1 να είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή να είναι Νέοι Γεωργοί του Υπομέτρου 6.1.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στα τηλέφωνα:

Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής                            τηλ.  2231353173, 53150 & 53138

Δ.Α.Ο.Κ. Βοιωτίας                                                           τηλ.  2261350165

Δ.Α.Ο.Κ. Εύβοιας                                                            τηλ.  2221353924

Δ.Α.Ο.Κ. Ευρυτανίας                                                       τηλ.  2237080250

Δ.Α.Ο.Κ. Φθιώτιδας                                                         τηλ.  2231353156

Δ.Α.Ο.Κ. Φωκίδας                                                           τηλ.  2265350544

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε παράσιτα στο έντερο!

Το να έχει κανείς κάποιο παράσιτο, όπως σκουλήκια, στο εντερικό του σύστημα μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά δεν είναι τόσο απόμακρη πιθανότητα όσο πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

Τα παράσιτα είναι πολύ πιο συχνά από ό,τι νομίζετε. Είναι μύθος ότι τα παράσιτα υπάρχουν μόνο σε όσους ανθρώπους ζουν σε υπανάπτυκτες χώρες. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ένα παράσιτο και να μην το ξέρουν. Όπως θα δείτε, τα παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν μια πλειάδα συμπτωμάτων, μόνο μερικά από τα οποία επηρεάζουν στην πραγματικότητα το πεπτικό σύστημα.
Τι είναι τα παράσιτα

Τα παράσιτα είναι ζωντανοί οργανισμοί που χρησιμοποιούν άλλα έμβια όντα (όπως το σώμα σας) για να βρουν τροφή και ένα μέρος για να ζήσουν, να αναπτυχθούν και ενδεχομένως να αναπαραχθούν. Τα παράσιτα κυμαίνονται σε μέγεθος από μικροσκοπικούς, μονοκύτταρους οργανισμούς, που ονομάζονται πρωτόζωα, μέχρι μεγάλα σκουλήκια που μπορεί τα να δει κανείς με γυμνό μάτι.

Μερικά παραδείγματα παρασίτων περιλαμβάνουν τα νηματώδη σκουλήκια, την ταινία, τα αγκυλόστομα σκουλήκια και πολλά άλλα. Επειδή τα παράσιτα έχουν τόσα πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, μπορούν να προκαλέσουν ένα πολύ ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Μερικά καταναλώνουν το φαγητό σας, αφήνοντας σας πεινασμένους μετά από κάθε γεύμα και ανήμπορους να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος. Άλλα τρέφονται από τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια, προκαλώντας αναιμία. Μερικά γεννούν αυγά που μπορεί να σας προκαλέσουν κνησμό, ευερεθιστότητα, ακόμα και αϋπνία.

Μπορείτε να κολλήσετε παράσιτα από μολυσμένα τρόφιμα ή νερό, από το δάγκωμα ενός εντόμου, ή μέσω της σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο. Μερικές παρασιτικές ασθένειες αντιμετωπίζονται εύκολα και κάποιες άλλες όχι.

Εάν έχετε δοκιμάσει κάθε πιθανή θεραπεία για να θεραπεύσει το έντερό σας και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα, χωρίς καμία επιτυχία, ένα παράσιτο θα μπορούσε να είναι η βασική αιτία για πολλά από τα ανεξήγητα και τα ανεπίλυτα αυτά συμπτώματα.
Τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε παράσιτα στον οργανισμό σας

    Έχετε ανεξήγητη δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια, ή άλλα συμπτώματα της νόσου του ευερέθιστου εντέρου
    Ταξιδέψατε πρόσφατα στο εξωτερικό και είχατε κάποιο επεισόδιο διάρροιας
    Είχατε πάθει τροφική δηλητηρίαση στο παρελθόν και έκτοτε η πέψη σας δεν είναι η ίδια
    Έχετε πρόβλημα να αποκοιμηθείτε ή ξυπνάτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας
    Έχετε ανεξήγητους δερματικούς ερεθισμούς ή εξανθήματα, κνίδωση, ροδόχρους ακμή και έκζεμα
    Τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας
    Έχετε πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις σας
    Αισθάνεστε κούραση, εξάντληση, κατάθλιψη
    Ποτέ δεν αισθάνεστε ικανοποιημένοι ή πλήρεις μετά από τα γεύματά σας
    Έχετε διαγνωστεί με σιδηροπενική αναιμία
iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στο αυτοκίνητο το 2018

Η νέα χρονιά έρχεται στο αυτοκίνητο με αρκετές αλλαγές που αφορούν στην ασφάλεια των αυτοκινήτων, στον τρόπο που μετράται η κατανάλωση, ενώ εντείνονται πανευρωπαϊκώς τα μέτρα κατά των παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων. Στη χώρα μας αναμένουμε επίσης αρκετές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τα ΚΤΕΟ, αλλά και τα διόδια. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Στάνταρ το eCall

Από τον ερχόμενο Απρίλιο, όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχουν στάνταρ το σύστημα eCall, μια κλήση έκτακτης ανάγκης η οποία θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, ειδοποιώντας έτσι όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις υπηρεσίες βοήθειας για το ατύχημα, το που βρίσκεται το αυτοκίνητο κ.λπ.

Υποχρεωτικές οι νέες μετρήσεις κατανάλωσης WLTP

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 όλα τα αυτοκίνητα που παίρνουν έγκριση τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετράνε την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 με βάση τον νέο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης WLTP, ο οποίος είναι πιο κοντά στα δεδομένα της πραγματικής οδήγησης σε σχέση με τον προηγούμενο NEDC. Οι μετρήσεις αυτές ανακοινώνονται παράλληλα με τις παλαιότερες. Πλέον όμως και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η μέτρηση κατανάλωσης και εκπομπών CO2 κατά το WLTP θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας οριστικό τέλος στον παλαιότερο κύκλο μέτρησης NEDC.

Σε ισχύ περαιτέρω μέτρα για την απαγόρευση των ρυπογόνων αυτοκινήτων

Το 2018 είναι η χρονιά κατά την οποία αρκετές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης θα βάλουν σε ισχύ μέτρα περιορισμού των παλαιότερων και ρυπογόνων οχημάτων, με έμφαση στα diesel. Ήδη στις Βρυξέλλες, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 βρίσκεται σε ισχύ σε συγκεκριμένο τμήμα της πρωτεύουσας η απαγόρευση της κυκλοφορίας παλαιών diesel οχημάτων (κατασκευής πριν το 1997). Το 2019 η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει και για βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ θα απαγορευτούν και νεότερα diesel (Euro 3). Στο Μόναχο αναμένεται επίσης μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη για ρυπογόνα αυτοκίνητα και κυρίως για τα diesel, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βερολίνου που ήδη έχει «εξοστρακίσει» τα παλιά και ρυπογόνα diesel από το κέντρο του. Ακόμη και στη μακρινή Κίνα από την 1 Ιανουαρίου απαγορεύτηκε η πώληση 553 συγκεκριμένων μοντέλων αυτοκινήτων, τα οποία ρυπαίνουν περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Euro NCAP: Σε ισχύ και τεστ για ανίχνευση ποδηλάτου

Στην περίπτωση των δοκιμών ασφαλείας που διεξάγει ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP το 2018 δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το 2017. Το νέο στοιχείο ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι στα τεστ του οργανισμού μπαίνει πλέον σιγά-σιγά και η προστασία των ποδηλατών εξ ου και στο πεδίο της αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας θα ενταχθεί και η αποτελεσματικότητα της ανίχνευσης ποδηλάτη από το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος του αυτοκινήτου.

Τι θα αλλάξει στην Ελλάδα;

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, το 2018 και πιο συγκεκριμένα στα τέλη της χρονιάς, αναμένεται να υποδεχτούμε τα ηλεκτρονικά διόδια τα οποία θα φέρουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την χρέωση ανά χιλιόμετρο. Η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από την Εγνατία Οδό και αργότερα θα ακολουθήσει όλο το δίκτυο της χώρας.

Αλλαγές αναμένουμε επίσης και στα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη της χρονιάς. Οι αλλαγές αυτές δεν αποκλείεται να είναι ριζικές και να φέρουν νέα δεδομένα επιβάρυνσης. Μικροαλλαγές θα έχουμε από την επόμενη εβδομάδα και στους συντελεστές απομείωσης των μεταχειρισμένων επιβατικών αυτοκινήτων ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία αμάξωματός τους, που πάντως δεν θα επιφέρουν σημαντικές επιβαρύνσεις ή ελαφρύνσεις στην τιμή τους.

Μέσα στη χρονιά αναμένεται επίσης να έχουμε αρκετές αλλαγές και στα ΚΤΕΟ, με στόχο μεταξύ άλλων να παταχθεί και το φαινόμενο των γυρισμένων χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα, αφού θα ελέγχονται πλέον και τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου σε σχέση με αυτά που είχε στον περασμένο έλεγχο. Το 2018 θα είναι και η χρονιά κατά την οποία θα ξεκινήσουν με κανονικούς ρυθμούς οι διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα και τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, ώστε να επιβληθούν και τα ανάλογα πρόστιμα.
 newsauto.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια Δήμου Λεβαδέων για προσφορές προς τη δομή Συσσιτίου

Ευχαριστήρια Δημάρχου Λεβαδέων και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού για προσφορές προς τη δομή Συσσιτίου.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη ευχαριστούν θερμά  τους  ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Bellissimo» κ. Καπαρό Αθανάσιο και κ. Μανιά Αργύρη καθώς και τον  ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Χάριτες» κ. Σωτηρόπουλο Ηλία  για την προσφορά γλυκισμάτων στη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Λεβαδέων.
Η προσφορά αυτή είναι αξιέπαινη, καθώς αποδεικνύει ότι σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δοκιμαζόμαστε όλοι, κάποιοι δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς αυτούς που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει τη βασιλόπιτα ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Δ.Α.Σ:Κάλεσμα για έκτακτη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Θήβας


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.)

Κάλεσμα στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θήβας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 8 Γενάρη με θέμα την προκήρυξη απεργίας τη μέρα που η κυβέρνηση θα φέρει σε ψήφιση τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα, απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», ο συνδυασμός του ΠΑΜΕ.
Η ΔΑΣ στην ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.
Είναι ανάγκη άμεσα να δοθεί συνέχεια μετά την απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη και μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν σε κλάδους και χώρους δουλειάς ήταν μια αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.
Καταθέτουμε την πρόταση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΘ να προχωρήσει εκτάκτως σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 10:30 και να πάρει απόφαση για νέα 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή για να το ψηφίσει μαζί με τη Ν.Δ.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέλα με τις πλαστικές σακούλες: Πού είναι δωρεάν, πού και πόσο χρεώνονται

Εντύπωση προκαλεί η μανία καταναλωτών και καταστηματαρχών για τη χρέωση στις πλαστικές σακούλες.

Υπενθυμίζεται πως με την άφιξη του νέου έτους οι πλαστικές σακούλες -πιο γνωστές αυτές των σούπερ μάρκετ- που τοποθετούν οι καταναλωτές τα ψώνια τους, θα χρεώνονται και δεν θα είναι δωρεάν.
Ωστόσο η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση, ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως κυκλοφορούν ακόμα πλαστικές σακούλες που δεν χρεώνονται στις αγορές.

Ενδεικτικό είναι πως η πλαστική σακούλα δεν χρεώνεται ούτε στη λαϊκή, ούτε και στο περίπτερο, ενώ υπάρχει μια σειρά από σακούλες που εξαιρούνται και με τις οποίες έχουν ήδη αρχίσει να εφοδιάζονται τα καταστήματα.

Ποιες σακούλες δεν χρεώνονται

    Οι καταστηματάρχες που θέλουν σαφώς να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να μην τους χρεώσουν, προμηθεύονται σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές. Επιπλέον με αυτήν την κίνηση απαλλάσονται και από την υποχρέωση να εντάξουν έναν επιπλέον κωδικό στην ταμειακή μηχανή.
    Δωρεάν είναι και οι πλαστικές σακούλες που είναι είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές., δηαλαδή αυτές που μετά από λίγο καιρό «διαλύονται».
    Δεν χρεώνονται οι σακούλες που είναι μικρότερες των 15 μικρομέτρων.

Πόσο κοστίζουν οι πλαστικές σακούλες

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται 250-350 σακούλες ανά άτομο ετησίως. Από το νέο έτος έτος οι σακούλες θα χρεώνονται 0,04 ευρώ και 0,09 ευρώ το 2019. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει πως το ετήσιο κόστος για πλαστικές σακούλες ανά καταναλωτή θα κυμαίνεται από 10 έως 14 ευρώ για το 2018 και από 31,5 έως 24,5 ευρώ για το 2019.
Μάλιστα θα υπάρχει και ειδικό τέλος για τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, στο οποίο θα μπαίνει «καπέλο» ΦΠΑ 24% και το οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ξεχωριστά στην απόδειξη των ταμειακών


Διαβάστε Περισσότερα »

To KAΠΗ Θήβας κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ίδρυση λαϊκών αγορών των παραγωγών σε όλη την Ελλάδα

Κατατέθηκε η τροπολογία

«Ο αγροτοδιατροφικός χώρος είναι αυτός ο οποίος έχει τις δυνατότητες με τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, να βοηθήσει σημαντικά για την επαναφορά της χώρας μας στην κανονικότητα» δήλωσε κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του υπουργού σε μαζικό χώρο για το νέο έτος και όπως ο ίδιος σημείωσε, έχει «συμβολικό» χαρακτήρα. Ο κ. Αποστόλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνεργαστεί με τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), τους εκπροσώπους των εμπόρων και τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε στο ξεκίνημα μια χρονιάς που ο αγροτοδιατροφικός τομέας έχει αναλάβει ένα μεγάλο βάρος να συμβάλει αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Βρισκόμαστε στην αγορά του Ρέντη, τον μεγαλύτερο χώρο από πλευράς συγκέντρωσης και εμπορίας αγροτοδιατροφικών προϊόντων στη χώρα μας, που με τον τρόπο λειτουργίας του, όσον αφορά τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, αποτελεί ένα πρότυπο το οποίο το έχει ανάγκη η χώρα μας, το έχει ανάγκη ο αγροτικός χώρος», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε κατά τη σημερινή του επίσκεψη, τη στήριξη του τομέα από πλευράς κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, προχωρούν σε νομοθετικές πρωτοβουλίες, ενώ χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την ίδρυση σε όλη την Ελλάδα των λαϊκών αγορών των παραγωγών.

«Η ψήφιση, παράλληλα, του συγκεκριμένου νόμου, θα μας δώσει και τη δυνατότητα να προχωρήσουμε μαζί με τους αλιείς στην υλοποίηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουμε ετοιμάσει και έχει μεγάλη ανάγκη ο αλιευτικός χώρος, όπως είναι η ίδρυση του Ταμείου αλληλοβοήθειας, για το οποίο η ΕΕ συνεισφέρει μέχρι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο αυτό θα καλύπτει μελλοντικές ζημιές σε εισόδημα και εξοπλισμό από δυσμενή καιρικά και περιβαλλοντικά φαινόμενα» επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ακόμη, πως η συνεργατική δραστηριότητα μέσα από τις δυνατότητες που δίνει το πλαίσιο λειτουργίας του συνεταιριστικού χώρου, αποτελεί προτεραιότητα.

«Η προσπάθειά μας είναι να λειτουργήσουν κατά τέτοιο τρόπο οι αγρότες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, όχι μόνο της εγχώριας αγοράς, αλλά και της διεθνούς αγοράς. Όσον αφορά ιδιαίτερα τις εξαγωγές- μιας και βρισκόμαστε σε αυτό το χώρο- πρέπει να σας πω ότι τα κηπευτικά, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μεγάλη συμβολή ώστε να φτάσουμε, την περασμένη χρονιά, σε ένα αποτέλεσμα εξαγωγών περισσότερο από 1,6 δισ. ευρώ.

Πριν από τρία χρόνια είχαμε 2 δισ. ευρώ έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και σήμερα έχουμε πέσει κάτω από τα 400 εκατ. και βεβαίως η καινούρια χρονιά δείχνει ότι θα είναι ορόσημο, γιατί πλέον στοχεύουμε στο να μην υπάρχει έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων» εξήγησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ, Μιχάλης Μυτιλινάκης, μίλησε για τον πρωταρχικό στόχο του οργανισμού, που είναι η αναβάθμιση των υποδομών του και η εξέλιξή τους, και εξήγησε πως έτσι θα προστεθεί αξία στα προϊόντα, διευκόλυνση για την επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα «θα προστεθούν τα στοιχεία της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, προκειμένου αυτό το δημόσιο εργαλείο, αυτή η υποδομή, να καταστεί ένα χρήσιμο όργανο για την κοινωνία και την εθνική οικονομία» επεσήμανε ο κ. Μυτιλινάκης.

Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Στεφανία Γεωργακάκου Κουτσονίκου, μίλησε για τις θετικές προοπτικές που αναμένονται και για την επόμενη χρονιά, ενώ ανέφερε πως θα ξεκινήσουν άμεσα δύο έργα, όπως η διαδικασία για τα ψυγεία στην κεντρική αγορά, αλλά και η ένταξη στις ιχθυόσκαλες, του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, προκειμένου να καταγράφεται με μεγαλύτερη ακρίβεια το σύνολο των διακινούμενων ποσοτήτων και η διασφάλιση των εσόδων του οργανισμού.

«Είναι δύο έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα και προχωράμε με όλα τα υπόλοιπα και πρώτο σταθμό την εκπόνηση του 5ετούς master plan του οργανισμού και την αναδιάρθωση της διοικητικής δομής ώστε να εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα τις αναπτυξιακές δράσεις που προγραμματίζονται», επεσήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΚΑΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρίεψε ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια από την κακοκαιρία-εξπρές


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά - Βοριάδες 8 και 9 μποφόρ στα πελάγη - Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή
Αναλυτικότερα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές, όμβρους και καταιγίδες στα πελάγη, αρχικά στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι στα ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας. Σημειώνεται ότι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 2 περίπου μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί και εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση κατά 2 έως 3 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα (κυρίως στα παραθαλάσσια), οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Θράκης). Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και γρήγορα από τα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και τα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ και πιθανόν στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 7-8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά (εκτός της Πελοποννήσου). Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 5-7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, κυρίως στην Κρήτη, με πρόσκαιρες ασθενείς βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση αργά τη νύχτα.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί, 5-7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς, 7-8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ και σταδιακά 7 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6-7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800-900 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς, 6-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ και σταδιακά βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ