Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Αγιασμός των υδάτων για πρώτη φορά στο Κανάλι του Μόρνου στα Λεύκτρα-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ο Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα, με τις παραθαλάσσιες περιοχές να έχουν την τιμητική τους.
 Σύμμαχος του εθίμου στάθηκε και ο καλός καιρός, με τον ήλιο να «λούζει» ολόκληρη τη Βοιωτία.

Ξεχωριστή για τους κατοίκους των Λεύκτρων, είναι η φετινή για πρώτη φορά τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο κανάλι του Μόρνου, ανήμερα των Θεοφανείων.
Νωρίτερα σήμερα το πρωί,  τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος κι έπειτα σχηματίστηκε πομπή,  με τον κόσμο να κατευθύνεται προς το κανάλι του Μόρνου,προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
 Εκεί, ο Ιερέας π.Κοσμάς, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ.Νικολάου,του αντιδημάρχου κ. Κατσάρα και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ.Τσαραμπάρη, πραγματοποίησε την ρίψη  του Σταυρού στα νερά του Μόρνου.
Η λατρευτική εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Ιερού Ναού και της τοπικής κοινότητας Λεύκτρων.
Και του χρόνου! Καλή φώτιση σε όλους!
Με μεγαλοπρέπεια και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σήμερα στο χωριό μας. Ο Αγιασμός των Υδάτων έγινε στο κανάλι του Μόρνου από τον Ιερέα του χωριού μας πατέρα Κοσμά. Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο ασφαλείας του καναλιού Κο Μεγαριτη Μιχάλη για την πολύτιμη βοήθεια του. Ευχαριστούμε πολύ και το permissos news που ήταν παρόν σ αυτή την γιορτή. Ελπίζω να γίνει θεσμός για το χωριό μας. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους μας.
Χαράλαμπος Τσαραμπάρης
Πρόεδρος 

Τ.Κ. Λεύκτρων
 





Διαβάστε Περισσότερα »

Aποτελέσματα Α' Κατηγορίας Βοιωτίας

Βοιωτία: Με το… δεξί οι δυο «μονομάχοι»

Ύπατο και Κιθαιρώνας προχώρησαν με άνετες νίκες και δεν άλλαξε τίποτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μένοντας η διαφορά των δυο βαθμών που χωρίζει τους δυο «μονομάχους».

«Τραβάει» το… κουπί η Ολυμπιάδα. Κέρδισε 3-1 και το Μαυρομμάτι και είναι πάντα μόνη στην τρίτη θέση.

Σημαντικές νίκες πέτυχαν Αρματηλάτης και Κυπάρισσος ενώ ο Παρνασσός πέρασε και από τη Δαύλεια. «Κόλλησαν» Δάφνη και Δήλεσι και μοιρασιά στο Κόκκινο…

Α’ Κατηγορια

14η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Ένωση   3-0

Δάφνη – Δήλεσι    0-0

Πανδαυλειακός – Παρνασσός   1-2

Αρματηλάτης Απόλλων   3-0

Κυπάρισσος – Παναλιαρτος  2-1

Κόκκινο – Παμβαγιακός      1-1

Ύπατo – Ηρακλής   6-0

Ολυμπιάδα Μαυρομμάτι     3-1

Βαθμολογία

(σε 14 αγώνες)

Ύπατο———————–53-7——-40

——————————————————

Κιθαιρώνας—————-41-5——-38

Ολυμπιάδα Οιν.———–29-13—–29

Παρνασσός—————–21-15——-27

ΠΑΟ Κοκκίνου————-32-24——23

—————————————————-

Απόλλων——————–18-22——-23

Ένωση Α.Σ.Α————–32-19——–22

Παναλίαρτος—————-21-17——20

Αρματηλάτης—————20-19——19

Παμβαγιακός—————-20-40—–16

Κυπάρισσος Αντ.———16-28——14

——————————————————-

Δήλεσι———————–10-24——-13

Μαυρομμάτι—————–15-33——11

Δάφνη Ερ.——————14-29——-11

Πανδαυλειακός————-14-38——-6

——————————————————–

Ηρακλής Ασωπίας——–10-33———5



15η αγωνιστική
Δήλεσι – Κιθαιρώνας

Ηρακλής  Δάφνη

Παρνασσός – Απόλλων

Κόκκινο – Ύπατo

Ένωση – Πανδαυλειακός

Παμβαγιακός – Κυπάρισσος

Παναλιαρτος – Ολυμπιάδα

Μαυρομμάτι – Αρματηλάτης
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνες ντροπής και μπουνιές στο Κιάτο - Έπαιξαν άγριο ξύλο για τον Τίμιο Σταυρό - ΒΙΝΤΕΟ


Ένταση και αψιμαχίες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Κιάτου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, βγαίνοντας από τη θάλασσα πολίτες που είχαν βουτήξει για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, πιάστηκαν στα χέρια. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της αστυνομίας και του λιμενικού.




Δείτε το βίντεο:
Πηγή  korinthostv.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Οδηγίες προστασίας για ασφαλή θέρμανση από την Πυροσβεστική



Πόσο πρέπει να απέχουν τα θερμαντικά σώματα από εύφλεκτα υλικά
Οδηγίες προστασίας για ασφαλή θέρμανση δίνει το Πυροσβεστικό Σώμα με ένα μήνυμα που ανάρτησε την Παρασκευή στο Twitter.

Μεταξύ άλλων, στις οδηγίες επισημαίνεται πως όλα τα θερμαντικά σώματα και πηγές θέρμανσης πρέπει να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο από εύφλεκτα υλικά (κουρτίνες, έπιπλα, χαλιά, κουβέρτες, ξύλινους τοίχους κ.λπ.).

Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούμε θερμαντικά σώματα πάνω σε χαλιά, επισημαίνεται ακόμη.

Αναλυτικά, οι οδηγίες στην παρακάτω εικόνα:
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεοφάνεια ή Εορτή των Φώτων - Τι γιορτάζουμε σήμερα

Τα Άγια Θεοφάνεια που γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης ενώ αποτελεί παράλληλα την τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου. Πρώτη είναι η κατά σάρκα Γέννηση (25 Δεκεμβρίου - εορτών των Χριστουγέννων), δεύτερη η Περιτομή (1 Ιανουαρίου) και η Βάπτιση (6 Ιανουαρίου) του Ιησού Χριστού.

Το όνομα των Θεοφανείων προήλθε από τη φωνή του θεού που ακούστηκε στη Γη. Δηλαδή προκύπτει από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.

Η εορτή των Θεοφανείων λέγεται επίσης και Επιφάνια και Φώτα ή Φωτά (ή Εορτή των Φώτων).

Φώτα ονομάζονται επειδή όπως λέει στο τέλος το Απολυτίκιο της Εορτής, ήλθε ο Χριστός για να φωτίσει τον κόσμο, μπολιάζοντάς τον και πνευματικά δια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος.

Σήμερα λοιπόν, γιορτάζονται τα ονόματα Φωτεινή,Φώτης (Φώτιος), Ουρανία, Ιορδάνης, Θεοφάνης και Θεοχάρης.

Πότε καθιερώθηκε η εορτή των Θεοφανείων

Αυτό δεν είναι γνωστό. Ωστόσο, κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους η εορτή του Δωδεκαημέρου ήταν μόνο μια: τα Άγια Θεοφάνεια, τα οποία και αποτελούν την παλαιότερη Δεσποτική εορτή.

Όμως, από τον 4ο αιώνα αρχίζουν και υπάρχουν περιπτώσεις χωριστού εορτασμού των εορτών των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, σύμφωνα τόσο με τον Μέγα Βασίλειο, όσο και με τον Γρηγόριο τον Θεολόγο.

Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Κατά τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό τη μορφή περιστεριού στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούστηκε φωνή που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα". Αυτή είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης, στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους «μυστηρίου» της Θεότητας.

Όταν πλέον καθιερώθηκε η ημερομηνία για τα Χριστούγεννα σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο έγινε και ο διαχωρισμός της εορτής των Φώτων στις 6 Ιανουαρίου, στα μέσα του 6ου αιώνα.

Ως κύριες τελετές των Θεοφανείων θεωρούνται οι παρακάτω:

-Μέγας Αγιασμός (Θρησκευτική τελετή που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών).

-Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (Θρησκευτική τελετή που ακολουθεί του Μεγάλου Αγιασμού και γίνεται η κατάδυση του Σταυρού σε ακτή Θάλασσας, εντός λιμένων, όχθες ποταμών ή λιμνών και στην ανάγκη σε δεξαμενές νερού όπως στην Αθήνα.

- Επίσημη κατάδυση του Σταυρού: Πολιτειακή, Πολιτική και Θρησκευτική (Αρχιερατική) εορτή της επίσημης κατάδυσης του Σταυρού όπου παρίστανται οι Αρχές της Χώρας. Από τις αρχές του 1900 επίσημη κατάδυση ορίστηκε να γίνεται στον Πειραιά έναντι της παλαιάς βασιλικής αποβάθρας ή του παλιού Δημαρχείου, σήμερα μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Παρόμοιες τελετές γίνονται σε όλους τους Νομούς της Χώρας.

Προπολεμικά απαγορεύτηκε στον Πειραιά η ανέλκυση του Σταυρού από βουτηχτές, ύστερα από θανάσιμη συμπλοκή μεταξύ τους. Σήμερα η ανέλκυση γίνεται με κορδέλα που φέρει ο Σταυρός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειμερινές εκπτώσεις- Εμπορικός σύλλογος Λιβαδειάς:Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή


ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2018 – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τα Καταστήματα της Λιβαδειάς θα παραμείνουν κλειστά


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2018 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. 
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.


Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλές δουλειές.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Mε καλό καιρό τα Θεοφάνεια-Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια το Σάββατο,σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικά.

Τοπικός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα νότια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά στα ανατολικά και νότια νότιοι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά στα δυτικά αυξημένες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ