Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Σύσκεψη αγροτών στη Λιβαδειά με φόντο... κινητοποιήσεις


Την Παρασκευή 19 Γενάρη και ώρα 7:00 το απόγευμα στη Λιβαδειά στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων του Δημοσίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία Σύσκεψη αγροτών με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λιβαδειάς ώστε  να συζητήσει και να καθορίσει το πρόγραμμα παρεμβάσεων που θα πραγματοποιήσει άμεσα  με στόχο την μαζική κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε με παιδιά το Συνεδριακό Αλιάρτου στη περιβαλλοντική εκδήλωση για την Υλίκη-ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ - ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
      Σήμερα 15/1/2018 τα τμήματα του Σχολείου μας  Γ1' και Γ2΄ επισκέφτηκαν το Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, όπου παρακολουθήσαμε την περιβαλλοντική εκδήλωση του ΚΠΕ Άμφισσας και του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου, η οποία υλοποιείται -δια μέσου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Π.Ε. Βοιωτίας- στο πλαίσιο της εφαρμογής του περιβαλλοντικού προγράμματος Ε - twinning με τίτλο «Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει
καθαρά νερά/A dragon with glasses seeks for clean water» από τη νηπιαγωγό κ.
Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου .
       Οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Άμφισσας πραγματοποίησαν  εισήγηση με θέμα: «Ας γνωρίσουμε τη λίμνη μας Υλίκη», ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου παρουσίασαν περιβαλλοντικές δράσεις του προγράμματος e - twinning «Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά/A dragon with glasses seeks for clean water».

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ eTwinning;
Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μπαίνοντας στην αίθουσα θαυμάσαμε τα όμορφα δημιουργήματα των παιδιών.
Μπράβο στα πιτσιρικάκια και στην καταπληκτική δασκάλα τους ,την κ. Παπαϊωάννου.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:
«Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά» υλοποιείται από 21 σχολεία τριών Ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία) και συμμετέχουν σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 424 μαθητές.
Ο δράκος, ήρωας του έργου έχασε τα γυαλιά του ψάχνοντας καθαρά νερά για να κολυμπήσει. Οι μαθητές ως βοηθοί του, αναλαμβάνουν δράση, εξερευνώντας τις λίμνες και τους υγροβιότοπους της περιοχής τους.

Πραγματοποιούν επισκέψεις, συγκεντρώνουν φωτογραφίες, μαθαίνουν για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη τους, προσπαθώντας συλλογικά να ευαισθητοποιήσουν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Παρακολουθήσαμε ένα video με δράσεις που έγιναν στο σχολείο  και αποτέλεσαν  την προεργασία  για την ενασχόληση των μικρών μαθητών  για την περαιτέρω διερεύνηση του υγροτόπου .Επίσης είδαμε   το video clip του τραγουδιού τους... Οι στίχοι του τραγουδιού  είναι των συνεργατών του προγράμματος και η ηχογράφηση έγινε μέσα στις σχολικές τάξεις Η Μουσική είναι ευγενική προσφορά του Μιχάλη Κουινέλη τραγουδιστή των stavento και του Δυναμίτη .Η μουσική του τραγουδιού –ύμνου του έργου του Νηπιαγωγείου είναι επίσης  και επένδυση των δράσεων του δραστήριου 2ου Νηπιαγωγείου.

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΠΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΙΑ ΕΚΠ/ΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, Κ. ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ  ΕΡΓΟ ΜΑΣ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορικό ματς την Κυριακή :Α.Ο.Μαυρομματίου-Γ.Σ.Αλιάρτου στο Κλειστό Μαυρομματίου

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ
ΑΟ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ - ΓΣ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΜΑΤΣ, Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΟ.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ Κ ΓΣ. ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ' ΕΣΚΑΣΕ, ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ.

Ο Α.Ο.ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΥ Κ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΜΑΤΣ...ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εισαγγελική έρευνα για τα ιδιωτικά μαιευτήρια μετά τον θάνατο 34χρονης από τη Λιβαδειά



Παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες πως σε ιδιωτικά μαιευτήρια δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο τη διερεύνηση των καταγγελιών που έφτασαν στην Εισαγγελία μετά τον θάνατο της 34χρονης Σοφίας από τη Λιβαδειά, συζύγου στελέχους της ΝΔ , η οποία έχασε τη ζωή της σε ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας από επιπλοκές μετά τη γέννηση του γιου της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Γονείς σε σχολείο στην Εύβοια καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους

Αίσθηση και ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του διευθυντή δημοτικού σχολείου στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων καταγγέλλει τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι αυτός να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ενώ τρεις από τους γονείς, έχουν καταθέσει επώνυμες καταγγελίες , κατηγορώντας τον διευθυντή του σχολείου για άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών τους. Επίσης, έχουν απευθυνθεί από τον Οκτώβριο στη διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Ευβοίας, από την οποία, ωστόσο, όπως λένε, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί.

Στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 μίλησε η κ. Κατερίνα Γεωργίου, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο έχει πέσει θύμα, όπως καταγγέλλει, της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του διευθυντή. Εκτός από την κόρη της, όπως λέει, αποκαλύφθηκε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του διευθυντή.

Τι καταγγέλλει γονιός:

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει».

Η κ. Γεωργίου περιγράφει όλο το χρονικό, από την ημέρα που η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη μέχρι και σήμερα.

«Πήγα στο σχολείο, ενημέρωσα τη δασκάλα και μίλησα και με τον ίδιο, ο οποίος βέβαια δεν παραδέχθηκε κάτι, αλλά ήταν σε πολύ αμήχανη θέση. Μετά πήγα στην πρωτοβάθμια, έδωσα κατάθεση και έκανα καταγγελία επωνύμως, πήγα στην ασφάλεια ανηλίκων στη Χαλκίδα και το χαρτί στάλθηκε στον εισαγγελέα. Το παιδί μου, δέκα ετών, κατέθεσε στο πρωτοδικείο Καρύστου χωρίς την παρουσία παιδοψυχολόγου. Είπε και για τον εαυτό της και για τα άλλα παιδάκια, γιατί την ρώτησαν. Μου είπαν ότι στις 20 Ιανουαρίου θα το παραλάβει ο εισαγγελέας και εκείνος θα κρίνει τι πρέπει να γίνει» κατήγγειλε και απέδωσε ευθύνες στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Εδώ και τρεις μήνες παρακαλούμε να τον θέσουν σε αργία γιατί καταλαβαίνετε την ανησυχία των γονέων και των δασκάλων. Δεν μας έχουν δώσει ποτέ καμία απάντηση. Το μόνο που μας λένε είναι πως “ό,τι γίνεται, γίνεται μυστικά» και μας λένε να κάνουμε ό,τι θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ζητήσαμε να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος από το σχολείο. Μας κάνει εντύπωση πώς τον έχουν αφήσει μετά από όλα αυτά, ενώ έχει βρεθεί και το χαρτί πριν από 30 χρόνια που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση παιδιών τότε», πρόσθεσε.

«Οι γονείς είναι ήδη ενημερωμένοι, έχουμε στείλει από τις 30 Νοεμβρίου χαρτιά με 60 υπογραφές, ζητώντας την απομάκρυνσή του έως τη διερεύνησή του. Όλοι ανησυχούν για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο», είπε η κ. Γεωργίου.

Σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει προγραμματίσει συνάντηση για το θέμα. «Θέλουμε να μην ξαναστείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο μέχρι να μας απαντήσουν ότι έχουν απομακρύνει αυτόν τον άνθρωπο από το σχολείο, έως να τελειώσει η υπόθεση και νομικώς και διοικητικώς».

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Το Πανηγύρι" του Δημήτρη Κεχαϊδή στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπέρδεψαν τα φέρετρα σε κηδεία σε χωριό της Βοιωτίας -Σοκ στους συγγενείς



Παραλίγο να κηδέψουν ξένο άνθρωπο - Άνοιξαν το φέρετρο στην εκκλησία και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Σοκ σε χωριό της Βοιωτίας, στην κηδεία ηλικιωμένης γυναίκας που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα (15/1) μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, καθώς λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία την Τρίτη το μεσημέρι, οι συγγενείς της διαπίστωσαν ότι στο φέρετρο υπήρχε λάθος άτομο!

Την ίδια ημέρα φαίνεται ότι πέθανε στο Νοσοκομείο μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα - με καταγωγή από την Άμφισσα εκείνη - και στο γραφείο τελετών δόθηκε η λάθος σορός.

Ευτυχώς που το λάθος έγινε αντιληπτό σχετικά νωρίς και το γραφείο τελετών άλλαξε τις σορούς ώστε να γίνουν οι κηδείες κανονικά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την πίτα του κόβει ο Θεσπιακός



Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά (38) άτομα για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών και ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (15/16-01-2018), συνολικά τριάντα οκτώ (38) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στις Ερυθρές Αττικής, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπής και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία στην περιοχή. Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Δύο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, κατηγορούμενοι για κλοπή από οικία στην περιοχή. Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπής τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επτά (7) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα και ειδικότερα:

(2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας,

(1) αλλοδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας,

(2) ημεδαποί στην Ερέτρια & στα Ψαχνά Ευβοίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ερέτριας και Διρφύων – Μεσσαπίων,

(1) ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και


(1) ημεδαπός στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο αλλοδαποί & ένας ημεδαπός, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμειγμένο με καπνό, καθώς και σπόροι κάνναβης.

Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας και ειδικότερα:

(4) στο Καινούργιο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων,

(3) στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας,

(2) στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών,

(1) στη Λαμία, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας,

(4) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, καθώς και

(1) στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας.




Έξι (6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

(2) αλλοδαποί στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς,

(2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς,

(1) ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας και

(1) ημεδαπός στη Μακρακώμη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας.


Δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά και στη Θήβα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, για επαιτεία. 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε καταβάλλονται

Έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους.

Ειδικότερα, το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις επίσης την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πιστωθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου θα πληρωθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητικού Αγίου Χαραλάμπου Αλιάρτου

Κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητικού 2018

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στην κοπή της βασιλόπιτας
του κατηχητικού μας,
το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 4:00 μ.μ.
στο Πνευματικό μας Κέντρο.
Σας περιμένουμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη τύπου για τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ”

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, o Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Λεβαδεών κ. Σωτήριος Καρβούνης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ κ.κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος και Χρήστος Πολατσίδης, και η εκπρόσωπος του Γ.Ν. Λιβαδειάς του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Χρυσοδήμητρα Γαλάτου σχετικά με την πραγματοποίηση του 3ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στη Λιβαδειά.
Ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Θεοδωρόπουλος μετέφερε χαιρετισμό της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις εκδηλώσεις τους και κάλεσε  τους δημότες να συμμετέχουν στον αγώνα είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους χορηγούς και κυρίως τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντάς, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς τον ΑΚΟΛ και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα. Τόνισε την σημαντικότητα του αγώνα για την πόλη της Λιβαδειάς, καθώς προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες και θεατές.  Συνεχάρη το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λιβαδειάς για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιήσει την ημέρα των αγώνων αιμοληψία και να προωθήσει την ιδέα του εθελοντισμού δωτών του μυελού των οστών.  Επίσης, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει την ίδια ημέρα των αγώνων περιπατητική διαδρομή, έτσι ώστε και αυτοί που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος των αγώνων να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της πόλης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Ευβοίας συνεχάρη τον Δήμο Λεβαδέων και ειδικά την ίδια την Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την διοργάνωση του αγώνα, την Περιφέρεια, τον ΑΚΟΛ, την Ομάδα Διάσωσης Λιβαδειάς και τους εθελοντές για την διοργάνωση και την διεξαγωγή του Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” που προσελκύει αθλητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ειδική μνεία έκανε στον ΑΚΟΛ λέγοντας ότι αποτελεί καμάρι και πρωτοπόρο σύλλογο στην ΕΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.  Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στην τιμητική βράβευση των Πανελληνιονικών αθλητών και αθλητριών που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στην Λιβαδειά και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον αγώνα.
Ο κ. Καρβούνης, πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής αναφέρθηκε στη συνεχή αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στον αγώνα ορεινού δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” που εφέτος ανέρχονται στους 700 αθλητές.  Η αύξηση των συμμετεχόντων αθλητών είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εργασίας που καταβάλλουν οι άνθρωποι του ΑΚΟΛ. Υπογράμμισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου Λεβαδέων, ο οποίος λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.
Η εκπρόσωπος της Γ.Ν. Λιβαδειάς αφού συνεχάρη τους διοργανωτές του αγώνα, αναφέρθηκε ότι η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου για αιμοληψία την ημέρα των αγώνων αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να αυξηθούν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών και να ενημερωθούν ότι  πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.
Στη συνέχεια  ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ σημείωσε ότι η διοργάνωση του αγώνα ορεινού δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” είναι μια συλλογική προσπάθεια όλης της πόλης και όλων των φορέων της, τονίζοντας ότι ο αγώνας αποτελεί αθλητικό και τουριστικό ορόσημο για όλη την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι ο αγώνας αυτός να αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε η πολιτεία να στηρίξει την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της πόλης μας.   
Τέλος, ο κ. Πολατσίδης Χρήστος σημείωσε ότι η επιτυχία του αγώνα οφείλεται στην αγάπη και το μεράκι όλων όσων εργάζονται για αυτόν και ότι οι αθλητές και οι επισκέπτες που συμμετέχουν στον αγώνα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την Λιβαδειά.
Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Μάριος Σάκκος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελοποννησίων κ. Παναγιώτης Γάτσιος συνεχάρησαν τους διοργανωτές και εθελοντές του αγώνα και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή βασιλόπιτας του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, ώρα 13:οο στο κέντρο <<ΤΖΑΚΙ>>
Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ -ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ  15,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Πρόεδρος του ΔΣ του Δ.Σ. του ΛτΕΘήβας
Μιμίκα Αγάτσα
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αγρότες αποφάσισαν: Μπλόκα σε όλη τη χώρα από 22 έως 28 Γενάρη-Τι ζητούν


Μπλόκα σε κομβικά σημεία σε όλη την Ελλάδα από τις 22 ως τις 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η πανελλαδική επιτροπή των αγροτών που συνεδρίασε την Τρίτη 16/1, σε διευρυμένη σύνθεση, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Επίσης αποφάσισαν να δώσουν το παρών με μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης AGROTICA.

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων διαμαρτύρεται για «τα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και, γενικότερα, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση» όπως αναφέρει.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της, κόμματα που «δεν θέλουν τέτοιου είδους αγροτικούς – λαϊκούς αγώνες» και ΜΜΕ που «εξυπηρετούν ύποπτες και ύπουλες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών». Παράλληλα απορρίπτουν ως υπονομευτικές τις προτάσεις για ««ενότητα» και «κοινό αγώνα» τις οποίες μας κάνουν κάποιοι «βαστάζοι» του αγροτοσυνδικαλισμού. «Δεν πρόκειται να δεχτούμε «ενότητα» και «κοινό αγώνα» με κάποιες «ξεκρέμαστες ομάδες», οι οποίες, σύμφωνα με τα αιτήματα που προβάλλουν, αλλά και όπως έδειξε και η δράση τους στο παρελθόν, νοιάζονται και παλεύουν μόνο για τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς» αναφέρει η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, δίκαια κι αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:

    Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών , ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
    Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.α.
    Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
    Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. . Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
    Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
    Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
    Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες

Άστατος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Τετάρτη με νεφώσεις, βροχές, τοπικές καταιγίδες, αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις σε Μακεδονία και Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ αλλά αργότερα θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Από τη νύχτα και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από τη νύχτα και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Από τη νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων το βράδυ στη Θεσσαλία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 7 μποφόρ που από τη νύχτα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά στα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ