Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Ενημέρωση από τη Φανή Παπαθωμά για την απαλλαγή των αρδευτικών τελών στην Κωπαίδα

Ενημέρωση από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, για την απαλλαγή των αρδευτικών τελών λόγω των πλημμυρών στο Κωπαιδικό πεδίο
   Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους καλλιεργητές που έχουν πληγεί οι καλλιέργειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ότι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έχει δοθεί παράταση της ημερομηνίας λήξης των αρδευτικών τελών μέχρι 31/3/2019  προκειμένου οι πληγέντες να διενεργήσουν όλες τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ.
Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, και εφόσον πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΑ το μέγεθος της καταστροφής, οι καλλιεργητές θα μπορούν να προσέλθουν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να απαλλαγούν από  τα αρδευτικά του 2018  ή να συμψηφιστούν σε περίπτωση που ήδη έχουν εξοφληθεί.

5 σχόλια:

  1. Η πληρωμή των ανταποδοτικών τελών θα πρέπει:
    A- να παγώσει από τα τελευταία Αρδευτικά 20117-18 με ημ/νια 5/12/2018
    Β- να ανασταλούν - τα τελευταία αρδευτικά 2017-18 και να ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ (όχι συμψηφισμοί κλπ)
    Γ- να ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ σε κάθε λογ/μο πρός καλλιεργητές οτι σε περιπτώσεις που η ΠΕΒοιωτίας ευθύνεται την αποζημίωση και το κόστος δια μέσου ΕΛΓΑ να αναλάβει η ΠΕΒ (έτσι τα χρήματα θα έχουν την αναμενόμενη ανταπόδοση -έργα κλπ-.
    Δ-ευκαιρία δοθείσης να γίνει έλεγχος απο 2011 (δεν θυμάμαι την ημ/νια αλλαγής καθεστώτος ..του Ο.Κωπαίδος) για την διάθεση των χρημάτων .
    Ε- Οι υπεύθυνοι δήμοι να ελέγχουν την εφαρμογή έργων ΠΕΒ και να μην μένουν αμέτοχοι ,αλά να συμμετέχουν και να είναι αυτοί που θα δίδουν το τελικό έργο.
    ΓΙΑ ΓΡΆΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ -ΣΧΟΛΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπα ! η φανή ξύπνησε και άρχισε τα δώρα , ειναι αποφαση της φανης ή της περιφέρειας για να ξερουμε που να τα ...στείλουμε τα ..συχαρίκια ντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Φανουλα ως κλασική ΠΑΣΟΚΑ λαικιζει ως συνήθως!Όσοι ιθαγενείς προσέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι μαζί στην υγειά των κοροϊδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φανή και όλοι οι ιδίας κάστας της γυρνάνε πότε πασόκ ποτε νδ γενικά όπως έχουν και άλλοι γράψει σε άλλες αναρτήσεις όπου φυσά ο άνεμος ΟΦΑ είναι.
    Και βέβαια το να πνίξουν τον κάμπο είναι το πιο εύκολο.
    Το δύσκολο είναι να παρέχουν έργο ,οχι σε κοπές πίτας , τοπικές εορτές και κάθε είδους γλοιώδεις εκδηλώσεις να δίνουν το παρόν .
    Οι αγρότες θα το θυμηθούν για τους ΟΦΑ πολιτικούς και ιδίως τώρα που σε 3 μηνάκια
    έρχονται εκλογές.
    Δε μπα να κρύβονται απο νέους συνδυασμούς κλπ για την καρέκλα ,η ώρα ήρθε και μαζί και το νερό που μας έπνιξε -δες τις δηλώσεις περί κυβικών νερού ...- θα κάνει ένα καλό θα διώξει την κόπρο του ΑΥΓΕΊΑ (ή οπου φυσά ο άνεμος ΟΦΑ απο άλλον σχολιαστή -μου άρεσε! και το επαναλαμβάνω).
    Και τελικά οι δηλώσεις για τα πολλά κυβικά (της φανής ήταν ή του νερού;) που φταίνε ;
    Φταίει που ποτέ δεν καθαρίσατε τα κανάλια {πόσα έτη ακαθάριστος Κηφισός κλπ;}
    παρά μόνο παρεμβάσεις και οι αναγκαίες φώτο[καλοκαίρι με φόντο το ποτάμι ,το θυμάστε ; !] για να βλέπουν οι αγρότες και να θυμούνται τις κάλπες .
    Τι θα πείτε οτι φταίει το νερό ή ΕΣΕΙΣ ;
    Το νερό φταίει , ήταν πολύ !
    Και αν το νερό που ψάχνει να βρει διέξοδο έρθει προς τα μέρη σας ,αφού φροντίσατε ως ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟΙ να το διαχειριστείτε, γιατί
    δεν φροντίσατε την ΈΓΚΑΙΡΗ πρόβλεψη όχι πνιγείτε εσείς και βλέπουμε .
    Η μόνη κατάλληλη θέση που σας αρμόζει είναι να κόβετε πίτες στα ΚΑΠΗ ,
    όχι αλλού γιατί θα κόψετε και κανένα χέρι από αυτούς που έχουν όρεξη και πρέπει να δουλέψουν . Οι των ΚΑΠΗ δεν κινδυνεύουν γιατί αποτελούν και τους εκλογείς σας.

    Μάλλον συμφωνώ με τον πιο πάνω φίλο για τα μέτρα , αν και δεν είμαι ειδικός αλλά απο κάπου πρέπει να αρχίσουμε ,είναι μια πολύ καλή πρόταση .
    Θέλουμε ανθρώπους νέους με ενδιαφέρον για το τόπο ετούτο, οχι φανές αλλά ΦΩΝΈΣ!



    ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ