Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Συνέντευξη τύπου για τον Ορεινό Αγώνα “Λέβαδος mountain trail”

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Λεβαδεών κ.κ. Σωτήριος Καρβούνηςκαι Αθανάσιος Αλεστάς, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ κ. Αναστάσιος Ακριδόπουλος και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΚΟΛ κ. Χρήστος Πολατσίδης, σχετικά με την πραγματοποίηση του 4ου Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στη Λιβαδειά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου είπε ότι ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζει όλους τους αθλητικούς συλλόγους και τις εκδηλώσεις τους και κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στον αγώνα είτε ως αγωνιζόμενοι είτε ως θεατές. Τόνισε ότι η είναι προτεραιότητα του Δήμου η διοργάνωση εκδηλώσεων αθλητικού τουρισμού που προβάλουν ταυτόχρονα την πόλη και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Η προσδοκία της Δημοτικής Αρχής είναι οι αθλητές και επισκέπτες να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους χορηγούς και κυρίως τους εθελοντές που στηρίζουν τον αγώνα, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή του και δήλωσε ότι μέσα από τέτοιες συνεργασίες με ενεργούς δημότες προκύπτουν θετικοί στόχοι και αποτελέσματα. 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντάς, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του προς τον ΑΚΟΛ και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα. Τόνισε την σημαντικότητα τέτοιων αγώνων, που βοηθούν τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους και να έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και την φύση. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και χρόνο με το χρόνο η διοργάνωση ανεβάζει τον πήχη. Κάλεσε τέλος όλους να παρακολουθήσουν το σημαντικό συνέδριο του Σαββάτου με θέμα «Κοινωνικές – πολιτισμικές και οικονομικές – τουριστικές διαστάσεις του δρομικού κινήματος»
Ο κ. Καρβούνης, πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής συνεχάρη τον ΑΚΟΛ για την παρουσία του σε όλες τις δράσεις του Δήμου Λεβαδέων και την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει. 
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Αλεστάς επικεντρώθηκε στην βοήθεια που πρέπει να δώσουν όλοι ώστε η διοργάνωση να στεφθεί από επιτυχία.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ κ. Ακριδόπουλος σημείωσε ότι η διοργάνωση του αγώνα ορεινού δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια ενός αγώνα που διοργανώνει ένας σύλλογος. Είναι μια συλλογική προσπάθεια του Δήμου και των φορέων, τονίζοντας ότι ο αγώνας αποτελεί αθλητικό και τουριστικό ορόσημο για όλη την Ελλάδα. Επίσης είπε ότι πολλοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα αντλούν ιδέες από την εμπειρία του ΑΚΟΛ, ώστε να διοργανώσουν και αυτοί μια ανάλογη εκδήλωση. Ευχήθηκε τέλος όλοι οι αθλητές να νιώσουν την καλή ενέργεια των ανθρώπων της περιοχής και να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις. 
Τέλος, ο κ. Χρήστος Πολατσίδης ευχαρίστησε τον Δήμο για την συμπαράσταση και την βοήθεια που παρέχει και σημείωσε ότι μέσω του αγώνα αυτού το Λαφύστιο όρος και οι ομορφιές που κρύβει, μπήκαν στο χάρτη των ημιορεινών και ορεινών διαδρομών. Μίλησε για τις τεχνικές παραμέτρους του αγώνα, οι διαδρομές του οποίου είναι καθαρισμένες και ίδιες με τις περσινές, και κάλεσε όλους να ανέβουν μια βόλτα και να θαυμάσουν το τοπίο.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ