Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Δημοπρατήθηκαν δυο σημαντικά έργα στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, προϋπολογισμού 1.899.955,46 €


Άμεσα ξεκινούν δυο σημαντικά έργα στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, με όφελος στην καθημερινότητα των δημοτών και στον αγροτικό τομέα.
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκαν οι δημοπρασίες δυο απόλυτα σημαντικών έργων και αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες.
Το πρώτο έργο αφορά τη «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ»με προϋπολογισμό 1.035.594,41 €   και περιλαμβάνει: αντικατάσταση του προβληματικού δικτύου αγωγών στην Αλίαρτο, τέσσερις νέες δεξαμενές (Υψηλάντη, Πέτρα, Αλίαρτο, Θεσπιές), στατική ενίσχυση της υφιστάμενης δεξαμενής του Μαυρομματίου. Επί πλέον, για την εύρυθμη λειτουργία του υδρευτικού συστήματος και την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού θα γίνει και ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων στη περιοχή «Κεφαλαρίου»,που θα εξυπηρετούν την Δ.Ε. Θεσπιών. 
Το έργο κρίθηκε αναγκαίο από τη Δημοτική αρχή, διότι αντιμετωπίζεται συνολικά το ζήτημα της παροχής πόσιμου νερού στο Δήμο.
Το δεύτερο έργο είναι «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ»με προϋπολογισμό 864.361,05 € και περιλαμβάνει παρεµβάσεις σε έναν αγροτικό οδικό άξονα συνολικού µήκους 10,50 Km και πιο συγκεκριμένα: 
  • Πλήρη ανακατασκευή αγροτικής οδού σε µήκος 520,00m,μετά τη γέφυρα του Κηφισού το οποίο έχει καταστραφεί λόγω καθίζησης.
  • Ανακατασκευή της γέφυρας στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ διώρυγα του άξονα Αλίαρτος –Στροβικι στην Κωπαϊδα
  • Ανακατασκευή της γέφυρας στην Συμβολή της εξόδου της Πέτρας στη ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ διώρυγα της Κωπαϊδας .
 Το έργο κρίθηκε απαραίτητα από τη Δημοτική Αρχή, τόσο για την διακίνηση των προϊόντων, όσο κυρίως για την ασφάλεια των καλλιεργητών και διερχομένων.
Η χρηματοδότηση των ανωτέρω έργων εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν μελετών που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των δημοπρασιών παίρνουν τα παρακάτω έργα για τα οποία ήδη υπάρχει η ένταξή τους και εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή τους.
  • «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», προϋπολογισμού 620.000 €, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 -2020 – ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας.
  • «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», προϋπολογισμού 3.092.800 €, ενταγμένο στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”,  του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ», προϋπολογισμού 411.491,19 €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κος Γεώργιος Ντασιώτης δήλωσε σχετικά “….Πρόκειται λοιπόν για έργα εξαιρετικά σημαντικά που αγγίζουν πολλούς τομείς της ζωής και της δραστηριοποίησης των κατοίκων του Δήμου μας. Αξιοποιούμε κάθε δυνατή χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στην κατασκευή έργων, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Η πολύπλευρη αυτή προσέγγιση της δημοτικής δράσης είναι αποτέλεσμα του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής και της συστηματικής δουλειάς των υπηρεσιών του Δήμου μας. Ως δημοτική αρχή μιλάμε με πράξεις και προχωράμε μπροστά προς όφελος των δημοτών μας. Συνεχίζουμε…
Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

11 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν αυτά τα έργα θα υπάρχουν μετά τις εκλογές αν υπάρχουν και γίνουν μπράβο στον δήμαρχο αν όχι θα είναι μια προεκλογική φιέστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος τα πηρε τα εργα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο δήμαρχε είσαι μεγάλος ηγέτης προχώρα έτσι δυνατά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλείστε τις γούρνες πρώτα τα σπάσαμε τα αυτοκίνητα και μετά βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ..ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ""ΟΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΑΝΑ"";;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
      Με δανεια απο το παρακαταθηκων και δανειων ολα γινονται
      ΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ..................

      Διαγραφή
  6. ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στη δημαρχία των έργων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  8. Δημαρχε. γιατι δεν λες στους δημοτες οτι αυτα τα λεφτα που λες ειναι δανεια απο το παρακαταθηκων και δανειων.με λιγα λογια μνημοσυνο με ξενα κολυβα.και κατικατι ακομα.απο τζαμπα μαγκες εχουμε χορτασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΩ 50000000 ΑΠΟ ΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ