Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Νέα σύσκεψη για την Κωπαΐδα στην Π.Ε Βοιωτίας με τους Δημάρχους

 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Βοιωτίας , Φανής Παπαθωμά,  με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ και θέμα την κατάσταση στο Κωπαϊδικό πεδίο. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., Δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης και ο Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος όπως και ο Αντιδήμαρχος Λοκρών, Γιάννης Κούρος.
Είναι γνωστό ότι μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Κωπαΐδας, μετά από εισήγηση της περιφέρειας,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με την υπ’ άριθμ.  306/14-01-2019 απόφασή του, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους Δήμους Λεβαδέων,  Ορχομενού  και Αλιάρτου –Θεσπιέων .
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  εκτιμήθηκε ότι μπορεί να διεκδικηθεί η εφαρμογή του προγράμματος De Minimis (σχετικό αίτημα στάλθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο, Αρ. Πρωτ. οικ. 94669_427/24-04-2019) πέραν από τη διαμόρφωση του ποσού των αρδευτικών τελών για το έτος 2018, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ.
«Προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε οποιονδήποτε μηχανισμό που μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την προστασία των αγροτών» τόνισε η κ. Παπαθωμά.
Την Πέμπτη 2 Μαΐου, η Π. Ε. Βοιωτίας, θα επιχειρήσει με (8) διαμορφωτές γαιών (γκρέιντερ) σε όλο το οδικό δίκτυο του Κωπαϊδικού Πεδίου , ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες.

3 σχόλια:

  1. Συσκέψεις μέσα στις γιορτές για να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τους πολίτες σαν διαφημιστικό κόλπο ακούγεται για να τσιμπήσουμε καμία ψήφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο αυτοί.
    Μεγάλη Πέμπτη και δήθεν δουλευούμε ,αυτά δεν περνάνε πλέον και ας μη βγαζουν δελτία τύπου για το παραμικρό γιατί ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους τιμωρήσει όπως πρέπει στις εκλογές που έρχονται.
    Πρέπει να σέβονται τους πολίτες και να μην τους κοροιδεύουν έτσι ξεδιάντροπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως τους δημάρχους τους έχει παρασύρει η Αντιπεριφερειάρχης έτσι ώστε να είναι στο προσκήνιο και να μπορέσει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπο της στις επικείμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ