Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Συναντήσεων συνέχεια για τον Γιάννη Ταγκαλέγκα με φορείς της Λιβαδειάς




Η σειρά των συναντήσεων του συνδυασμού "Συμφωνία Προοπτικής" με κοινωνικούς οργανισμούς, συνεχίστηκε και σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων που είχε διαμορφωθεί.

Στο πλαίσιο επαφών με φορείς του Δήμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, συναντήθηκε με την  Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανή Παπαθωμά , στο γραφείο της στο Διοικητήριο Λιβαδειάς, σε φιλικό κλίμα.
Συνομίλησαν για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο.

Ο κ. Ταγκαλέγκας είπε ότι επισκέφτηκε την κ. Παπαθωμά με την χαρά  του συνεργάτη, όντας και ο ίδιος Περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης, αλλά και με την ευχή να καταφέρουν να συνεργαστούν και πάλι στο μέλλον, ενώ της ευχήθηκε και καλή επιτυχία στον αγώνα που δίνει και η ίδια.
Τόσο η κ. Παπαθωμα, όσο και ο κ. Ταγκαλέγκας, τόνισαν στην ανάγκη για συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιοχής.


Επόμενοι σταθμοί, των συναντήσεων ήταν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας.

Από την πλευρά του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Γιαννιού Μιχάλη , τονίστηκε η ανάγκη ελέγχου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου όλων των σχολικών μονάδων, ιδίως νηπιαγωγείων, για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και επισκευών, και τη δημιουργία σχολικών μονάδων σε μικρότερες κοινότητες του Δήμου.  Επίσης τονίστηκε η θέληση για συνεχή συνεργασία και διάλογο για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι αρμοδιότητας του Δήμου.
Συνέχεια είχε η συνάντηση  με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Βοιωτίας κ. Καρκάνα Αλέξανδρο.
Στη διεξοδική συζήτηση που διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρα, έγινε ενημέρωση από την πλευρά του διευθυντή  για την υπάρχουσα κατάσταση στις σχολικές μονάδες της πόλης και καταγραφή από τη Διοίκηση των υπαρχόντων προβλημάτων, ώστε να επιτευχθεί  ο προγραμματισμός των επόμενων χρόνων. Επίσης θίχτηκε και το ζήτημα ενίσχυσης του Μουσικού Σχολείου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και  σε υποδομή.

Τελειώνοντας οι συναντήσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού , δήλωσε : "Στόχος μας είναι ο διάλογος με όλους τους φορείς , σαν βασική αξιακή αρχή για να συμπράξουμε μια ουσιαστική ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Με τους φορείς της εκπαίδευσης αυτό καθίσταται αυτονόητο. Με  συνέπεια και υπευθυνότητα, στοχεύουμε σε ένα  Σχολείο που θα είναι ανοικτό στην κοινωνία, και που η Παιδεία θα είναι το εργαλείο που θα αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. Στο πλαίσιο αυτό  η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, αλλά πρέπει να  μεριμνά, να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών. Κι αυτό, γιατί η παιδεία σφυρηλατεί αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει τα θεμέλια για μια υγιή κοινωνία"

Τελευταίος σταθμός για σήμερα ήταν η συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, στα γραφεία της Μητρόπολης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ζήτησε την ευλογία του, υποσχόμενος έντιμο προεκλογικό αγώνα και τον διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που συμμετέχουν στον συνδυασμό του, θα σταθούν υπεύθυνα στο πλευρό του κάθε δημότη και θα αρθρώσουν λόγο ενωτικό και ωφέλιμο για τον τόπο, με γνώμονα πάντα την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, τονίζοντας τον υποστηρικτικό  αλλά και θεσμικό ρόλο της εκκλησίας, σε ένα κράτος, αλλά και τη μεγάλη  συμβολή της Μητρόπολης μέσω της «ΑΡΩΓΗΣ» στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.
Αμέσως μετά ο κ. Ταγκαλέγκας δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην καλή συνεργασία της Μητρόπολης και του Δήμου μας όπως και την προτεραιότητα που πρέπει να δώσουμε στην κοινωνική πολιτική, τις κοινωνικές δράσεις και στην υποστήριξη των αδυνάμων.
Οι συμβουλές  του Σεβασμιωτάτου μας βοηθούν στην οικοδόμηση μιας πόλης με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Η συνάντηση πέραν του ουσιαστικού χαρακτήρα
της, εμπεριείχε και την πρόθεσή μας να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα ότι σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα ακολουθήσουμε πρακτικές που θα συνδέονται άρρηκτα μόνο με το ήθος και τις αρχές τόσο της εκκλησίας όσο και ημών των ιδίων.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ