Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ετοιμαστείτε για θερμή εισβολή με 30άρια από Δευτέρα

Oι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες που θα θυμίσουν κανονικό καλοκαίρι έρχονται τη Δευτέρα καθώς θερμές αέριες μάζες έρχονται από την Αφρική και θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας.
Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα
Ο καιρός τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για τη Δευτέρα η ΕΜΥ. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Τρίτη, 21 Μαΐου
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Τετάρτη 22 Μαΐου
Λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και νότια παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.
Ο καιρός την Πέμπτη, 23 Μαΐου
Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Παρασκευή, 24 Μαΐου
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ