Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Έτοιμη η Βοιωτία, 106.781 εκλογείς, 1 σταυρός, 3 βουλευτικές έδρες

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου η ψηφοφορία των βουλευτικών εκλογών.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.
Για την Εκλογική Περιφέρεια Νομού Βοιωτίας από το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου ανακηρύχτηκαν 18 συνδυασμοί κομμάτων και όπως ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά συστάθηκαν 233  εκλογικά τμήματα βασικών εκλογέων και ένα μεικτό τμήμα ετεροδημοτών για τους εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών των εκλογικών Περιφερειών Καρδίτσας και Ευρυτανίας .
Οι εκλογές για το τμήμα αυτό θα διεξαχθούν στο δικαστικό μέγαρο Λιβαδειάς.
Συνολικά θα ψηφίσουν  106.781  εκλογείς  εκ των οποίων οι 106.605 είναι βασικοί εκλογείς, 176  ετεροδημότες.
Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό το εκλογικό κατάστημα που  ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού, 3 ημέρες πριν την εκλογή.
Στην Εκλογική Περιφέρεια της Βοιωτίας εκλέγονται 3 βουλευτές.
Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμηση του υπέρ υποψήφιων των συνδυασμών για την ανάδειξη  βουλευτών   σημειώνοντας  έναν σταυρό προτίμησης  στο ψηφοδέλτιο παραπλεύρως του ονόματος  με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών.
Θα πραγματοποιηθεί διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας από Δικαστικούς Αντιπροσώπους 150

εκλογικών τμημάτων του Νομού που επελέγησαν τυχαία από το      ΥΠΕΣ με ειδικά κινητά τηλεφώνα. Η μετάδοση των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ από κινητά τηλέφωνα γίνεται παράλληλα με τον καθιερωμένο και προβλεπόμενο τρόπο (τηλεγραφήματα – τηλεφωνική αναμετάδοση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ