Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΡΑΝΤΗ

Του Θωμά Κιούση
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήβας θέσαμε το θέμα της ράμπας για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα που τοποθετήθηκε πέρσι στην παραλία Σαράντη μετά βαΐων και κλάδων και φέτος παραμένει ακόμα σε αποθηκευτικό χώρο, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού!
Μετά από ένα πινγκ πονγκ αρμοδιοτήτων και μιας σχετικής ασυνεννοησίας μεταξύ δήμου και περιφέρειας έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η τοποθέτηση θα γίνει τις επόμενες ημέρες και μέχρι τέλος της εβδομάδας.
Δε χρειάζεται να πούμε τα αυτονόητα για την ιδιαίτερη σημασία και την αναγκαιότητα τοποθέτησης της ράμπας και μάλιστα από την αρχή της σεζόν. Είναι υποχρέωση όλων και ειδικότερα της πολιτείας να φροντίζει για την ισότιμη μεταχείριση των πολιτών.
Να στηρίζει ειδικότερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι ΑΜΕΑ να απολαμβάνουν τις μικρές ή μεγαλύτερες χαρές της ζωής όπως το μπάνιο στη θάλασσα.
Θέσαμε επίσης το θέμα με τις σημαδούρες που ορίζουν τη ζώνη των λουόμενων που ούτε αυτές έχουν τοποθετηθεί και είναι βασικό θέμα ασφάλειας. Μάθαμε για την ύπαρξη ενός κονδυλίου περίπου 3.000 ευρώ για να τοποθετηθούν νέες από ειδικό συνεργείο σε Σαράντη, Άγιο Νικόλαο, καθώς και σε παραλίες του πρώην δήμου Πλαταιών. Μεταφέρουμε την εκτίμηση που μας δόθηκε για ανάθεση – τοποθέτηση εντός των επόμενων 10 ημερών. Δηλαδή πάμε για τέλη Ιουλίου…
Ούτε κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ακόμα. Αναμένουμε…
thiva-exeis-nea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ