Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η Σελίδα του sommelier σας!!!

Καλοκαιρινές Μακαρονάδες με θαλασσινά

Στη χώρα μας, οι  καλοκαιρινές συνταγές   μακαρονάδας  συνοδεύονται κατά κύριο λόγο από  κάποιο (φρέσκο)  ψάρι ή   θαλασσινό.

Μύδια, γαρίδες ή καλαμαράκια αποτελούν το απαραίτητο συστατικό μιας ελαφριάς μακαρονάδας για κάθε ελληνική οικογένεια.
Ποιος είναι όμως ο παράγοντας εκείνος που απογειώνει και ταυτόχρονα ολοκληρώνει το μεσημεριανό μας γεύμα ή το δείπνο μας??Φυσικά δε θα μπορούσε να είναι άλλος από ένα καλό κρασί.
 Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, η επιλογή ενός κρασιού δεν είναι μια απλή και εύκολη υπόθεση καθώς οι προτιμήσεις διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο ,παρότι εμφανίζονται ποικίλα γούστα σε  σχέση με το χρώμα, τα αρώματα και τη γεύση του κρασιού εκείνο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι η επιλογή μας να εναρμονίζεται με το φαγητό μας.

Μακαρονάδα  λοιπόν χωρίς κρέας  ψάχνει εναγωνίως το οινικό της  ταίρι.
Το βρίσκει σε ένα ξηρό λευκό  με μέτριο σώμα και υψηλή οξύτητα. Τα λευκά κρασιά με μέτριο σώμα και υψηλή οξύτητα δένουν με τις πιο πολλές μακαρονάδες χωρίς σάλτσα.

 Το θαλασσινό της μακαρονάδας συμβαδίζει απόλυτα  (wine and food matching)  με ένα  λευκό κρασί μιας και η  υψηλή οξύτητά του μειώνει την έντονη γεύση των θαλασσινών.
Ένα καλό και δημοφιλές κρασί στην ευρύτερη περιοχή μας που ταιριάζει με τις καλοκαιρινές μακαρονάδες θαλασσινών είναι το 9 ΛΕΥΚΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ  ΜΟΥΣΩΝ. (Blended ανάμειξη δηλαδή από Ασύρτικο, Trebbiano kai sauvignon blanc).

Ένα κρασί με λεμονί λαμπερό χρώμα,  μέτριο σώμα, αρώματα πράσινων φρούτων στη  μύτη,  με νότες εσπεριδοειδών,  πράσινου μήλου, βερίκοκου και  ανθών  πορτοκαλιάς. Στόμα με δροσερή οξύτητα, ισορροπία και φρούτο στην επίγευση.
Πίνεται πάντα παγωμένο (7-10  βαθμούς κελσίου) και σε      φούσκες του κρασιού .


Ο Γιώργος Κάμπαξης έχει κάνει σπουδές στις Διεθνείς  Σχέσεις  και στο  Management.
To 2019 φοίτησε στο Wine & Spirit Education Trust (WSET)  που είναι  ο κορυφαίος
πάροχος πιστοποιήσεων παγκοσμίως στο κρασί και στα αποστάγματα.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο. Περιμένουμε τις προτάσεις σας και για άλλα φαγητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωριζοντας προσωπικά τον κύριο Καπαξη αλλά και την οινικη οικογένεια του Κτήματος Μουσών πιστεύω πως θα πρέπει να ενταξουμε στην γευστική μας καθημερινή απόλαυση τις συμβουλές του Γιώργου με τις γεύσεις των οίνων της οικογένειας Ζαχαρία. Είναι πραγματικά η απόλυτη ευχαρίστηση του ουρανισκου. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ