Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πανήγυρη Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών-Φωτογραφίες

Πανήγυρη Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών
Την 23η Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Θηβών, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Έτσι, σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος διηκόνησε επί πολλά έτη στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τον συνδέουν αδελφικοί δεσμοί με τη Μητρόπολή μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας στο κήρυγμα ανέλυσε το στίχο από το απολυτίκιο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς” τονίζοντας ότι η Παναγία είναι η μητέρα της ζωής, αφού έφερε στον κόσμο την ίδια τη ζωή, τον Χριστό.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 22 Αυγούστου, στον Μητροπολιτικό Ναό Θηβών τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας. Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως.

Κατόπιν στον προαύλιο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, που παρουσίασαν την ιστορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Θηβών.
imtl.gr


4 σχόλια:

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ