Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Μουλκιώτης:«Εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης συνυπέγραψε με τους Βασίλη Κεγκέρογλου, Κώστα Σκανδαλίδη και Ευαγγελία Λιακούλη  ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Εσωτερικών σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και την ανασφάλεια που προκαλείται στους εργαζομένους σε αυτά μετά από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον προγραμματισμό προσλήψεων, κατά τις οποίες δεν αναφέρθηκε στην τύχη των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας, ενώ αντίθετα μίλησε για 9.000 απολύσεις  και αποχωρήσεις συμβασιούχων.

Με την ερώτηση τους, οι βουλευτές τονίζουν ότι η 4μηνη παράταση που δόθηκε για 30.333 εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η οποία λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2019, θα δημιουργήσει σημαντικό κενό στις υπηρεσίες των Δήμων.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να δοθεί παράταση του προγράμματος για το σύνολο των εργαζομένων, που καλύπτουν τις σοβαρές ελλείψεις και συνεισφέρουν σημαντικά στην παραγωγή έργου από τις διάφορες υπηρεσίες. Επιπλέον ρωτούν αν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιπλέον μοριοδότησης για όσους έχουν εργαστεί στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τη συμμετοχή σε προκηρύξεις για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός για το β’ κύκλο της δράσης και ποιες οι ακριβείς προδιαγραφές του νέου προγράμματος. Τέλος, αν θα γίνει ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δύσκολα μπορούν να ενταχτούν στην αγορά εργασίας, ώστε να μην αποκλείονται από τη συμμετοχή στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ