Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Παρουσίαση προγράμματος HELIOS στην Λιβαδειά

Ενημερωτική ημερίδα για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας του προγράμματος ESTIA, που διαμένουν στη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ).
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αλέξανδρος Μητάς και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Εμμανουήλ Τσεσμετζής.
Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση και η ενημέρωση των προσφύγων για το πρόγραμμα ένταξης και υποστήριξης «HELIOS», που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσω των παροχών και των υπηρεσιών του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους δικαιούχους να αποκτήσουν αυτονομία, ανεξαρτησία και να γίνουν ενεργά μέλη της ελληνικής κοινωνίας.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι και όσες έχουν αναγνωριστεί ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας από τον Ιανουάριο του 2018 και αποχωρούν σταδιακά από το πρόγραμμα “ESTIA”, που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ. Στους/στις ωφελούμενους/ες του «HELIOS» θα παρέχονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας, δεξιοτήτων, πολιτισμού και επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και υποστήριξη στην ανεξάρτητη διαβίωση, επιδότηση μίσθωσης, και εργασιακή συμβουλευτική. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας υποδοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ