Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Την Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής του Χαρίλαου Γκορίτσα στο Γυμνάσιο Θεσπιών

Πρόσκληση στην τελετή αποκαλυπτηρίων της νέας προτομής του Χαρίλαου Γκορίτσα, στο Γυμνάσιο Θεσπιών
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΩΝ !!!!
Ευποιίας ης έτυχες, μνημόνευε,(να μνημονεύεις τις ευεργεσίες που έχεις λάβει) είπε τον 6ο αιώνα π.Χ ο Κλεόβουλος ο Ρόδιος ,ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας και αλήθεια,άραγε, τι λιγότερο από αυτό μπορεί να κάνει ο ευεργετημένος;;;
Πράξεις ευεργεσίας που να βελτιώνουν το δημόσιο συμφέρον και να αλλάζουν τις κοινωνικές συνθήκες συναντάμε αρκετές και σε διάφορες περιπτώσεις,ενώ κάποιες από αυτές την εποχή που έγιναν διαμόρφωσαν ή επηρέασαν ,σε μεγάλο βαθμό, τα κοινωνικά δεδομένα.
Νομίζω πως μια τέτοια περίπτωση είναι η δωρεά του ΧΑΡΊΛΑΟΥ ΓΚΟΡΙΤΣΑ στις Θεσπιές,με το κτήμα αλλά και το καταπληκτικό πέτρινο κτίριο του Γυμνασίου που δώρισε και από το οποίο έχουν περάσει δεκάδες γενεών από την ευρύτερη περιοχή.
Στο προαύλιο του Γυμνασίου υπήρχε ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης,μια μπρούτζινη προτομή που πριν ένα χρόνο ακριβώς κλάπηκε,προφανώς από κυνηγούς μετάλλων (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=210968423149841&id=100027100544642 ).
Σε συνεννόηση με τον Γυμνασιάρχη,κο Δομβρεναίο Γιαννη ,την ερχόμενη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, σε μια σεμνή τελετή θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας προτομής και θα αποδοθούν οι ανάλογες τιμές.
Θα μνημονεύσουμε την ευεργεσία που έχουμε λάβει,σύμφωνα με τον σοφό Κλεόβουλο τον Ρόδιο.
Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων
Γιώργος ΝτασιώτηςΑξίζει να αναφέρουμε ότι η προτομή είχε κλαπεί από συμμορία κυνηγών χαλκού τον Νοέμβριο του 2018(Δείτε ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

  1. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΚΟΡΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΓΚ (ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ)ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΟΡΙΤΣΑ ΕΔΩΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΑ.ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ