Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Συναντήσεις Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα με μέλη του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με μέλη του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας, οι οποίοι εκπροσωπούν 26 φροντιστήρια στο νομό Βοιωτίας, 8 εκ των οποίων εδρεύουν στη Λιβαδειά.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φροντιστών ενημέρωσαν το Δήμαρχο Λεβαδέων σχετικά με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν και στοχεύουν στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και της καλύτερης διαχείρισης του χρόνου τους και υπογράμμισαν ότι βασικό τους έργο είναι η κάλυψη των μαθησιακών κενών της δημόσιας εκπαίδευσης. Επίσης, επεσήμαναν ότι ο κλάδος τους πλήττεται από ιδιώτες καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, αλλά και από τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων από διάφορους φορείς, τα οποία προσφέρουν πρόσκαιρη βοήθεια στους μαθητές.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου ότι στο πλαίσιο της στήριξης ευάλωτων οικονομικών στρωμάτων του πληθυσμού, ο Δήμος Λεβαδέων πρόκειται να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο διαμέσου της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ώστε μαθητές από οικογένειες με ιδιαιτέρως χαμηλό εισόδημα να μπορούν να βοηθηθούν και οι οποίοι ούτως ή άλλως αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξέφρασαν τη διάθεσή τους για συνεργασία με το Δήμο, ώστε τα παιδιά χαμηλών εισοδημάτων να φοιτούν σε φροντιστήρια χωρίς την καταβολή διδάκτρων, κάτι το οποίο ήδη πράττουν για να βοηθήσουν όσους μαθητές έχουν οικονομική ανάγκη.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για τη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά και δεσμεύτηκαν για την ανάπτυξη μιας γόνιμης συνεργασίας προς όφελος όλων των μαθητών.

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με εκπροσώπους του 13ου Νηπιαγωγείου



Τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα επισκέφτηκαν χθές, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του εκπαιδευτικού προσωπικού του 13ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς και του ειδικού Νηπιαγωγείου.
Συζήτησαν μαζί του για τα θέματα που απασχολούν το σχολείο και εξέθεσαν τα προβλήματα που χρήζουν επίλυσης και αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών και στην προσβασιμότητα των χώρων από τα παιδιά του ειδικού Νηπιαγωγείου.
Εστίασαν κυρίως σε τεχνικά ζητήματα του ενοικιαζόμενου κτηρίου καθώς και του αύλειου χώρου, προσκομίζοντας φωτογραφίες των χώρων.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την επίσκεψή τους, εξήγησε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός για ενοικίαση κατάλληλων κτηρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, συνεπώς επίκειται μετακίνηση κάποιων Νηπιαγωγείων σε καινούριους χώρους. Δεσμεύτηκε αφού μελετήσει τα στοιχεία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, να αποφασιστούν οι παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια και τις ανάγκες των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ