Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Συνέλευση με κοπή πίτας από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Λιβαδειάς

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
….ΚΑΙ Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

………Αν και χάσαμε το 45% από τις συντάξεις μας ή αλλιώς πως τις 7 από τις δεκατέσσερις, όλα δείχνουν ότι η χασούρα θα συνεχίζεται και ας αλαλάζουν κανάλια και εφημερίδες ότι πλέον με το νέο ασφαλιστικό θα γίνουμε πλούσιοι, ότι η «μεσαία τάξη» θα βρει το δίκιο της.
    Όλοι αυτοί, κάτω από την ομπρέλα της κυβέρνησης της ΝΔ, λένε συνειδητά ψέματα παρα- πληροφορώντας μας ότι τάχα θα ξαναπάρουμε πίσω ότι μας έχουν πάρει από τα επικουρικά, ότι έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις, ότι καταργείτε ο νόμος Κατρούγκαλου.
   ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ: Θα πάρουμε πίσω ένα μικρό μόνο μέρος από τις παράνομες κρατήσεις που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη του ’16. Που αν και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τις έκρινε σωστά παράνομες, εν τούτοις η κυβέρνηση δεν τις αποδίδει από τότε (Ιούνη του ’16) αλλά από τον Οκτώβρη του ’19. Δηλαδή 40 μήνες παρανομιών το ίδιο το ΣτΕ τις παραγράφει!!! ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΜΗ» ΚΛΟΠΗ …ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣτΕ.
   Και δεν φτάνει αυτό καθώς με το νέο ασφαλιστικό, με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών για τους νυν εργαζόμενους, δεν θα υπάρχουν αποθεματικά πλέον στα ταμεία μιας και δεν θα αποδίδονται εισφορές (επειδή αυτές θα «επενδύονται» στο τζόγο του χρηματιστηρίου κ ά. από τα νέα «επαγγελματικά» ταμεία) άρα οι επικουρικές δεν έχουν μέλλον για μας πέρα από δύο - τρία χρόνια. Μετά, η κατάργησή τους, όπως εξ άλλου είχε αποφασιστεί από το 1ο μνημόνιο.
   ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Τα προπαγανδιστικά επιτελεία της κυβέρνησης και οι άνθρωποί τους στα μ.μ.ε. μας βομβαρδίζουν καθημερινά με «ειδήσεις» για το ποιοι και τι ποσά θα πάρουν με το νέο ασφαλιστικό, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για το νέο τερατούργημα που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση όπως την έχουμε γνωρίσει!!!
   Αναφέρονται για συνταξιούχους που δούλεψαν από 33 χρόνια και πάνω ανεβάζοντας το ποσοστό αναπλήρωσης από το 42% στο 51% για όσους έχουν 40 χρόνια ασφάλισης. Δηλαδή για ελαχιστότατους συνταξιούχους σήμερα, ενώ για τους νυν εργαζόμενους (με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ανεργία στο κόκκινο) αυτό θα είναι όνειρο απατηλό. Το 80% αναπλήρωσης τη δεκαετία του 2000 και το 70% πριν από ελάχιστα χρόνια, πάνε περίπατο, θάφτηκαν από τα φτυάρια των μνημονίων που κρατούσαν στα χέρια τους όλες οι «πρόθυμες»  κυβερνήσεις.
   …..Και μην σκεφθεί κανείς συνάδελφος ότι έχει λαμβάνειν αναδρομικά γιατί θα προσγειωθεί ανώμαλα στην πραγματικότητα του νόμου Κατούγκαλου (4387/16).
   ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ: Και τι δεν ακούσαμε γι αυτό το νόμο-λαιμητόμο που έχει τσακίσει τη ζωή μας!!! Ότι θα καταργηθεί!! Θα ανατραπεί!! Και τι δεν ακούμε ακόμη και τώρα!!! Ξηλώνεται, κατεδαφίζεται, ανατρέπεται και άλλα τόσα που στα αυτιά μας φαντάζουν ότι πλέον έρχεται κοσμογονία για εμάς και τις οικογένειές μας. Και όμως ο νόμος ή τουλάχιστον οι ποιο αντιδραστικές του και αντισυνταξιουχικές του διατάξεις είναι εδώ.
      Υπάρχει η προσωπική διαφορά (θεμέλιος λίθος αυτού του νόμου)που αν στην προηγούμενη παράγραφο λέγαμε για τις αυξήσεις συντάξεων σε όσους είχανε 35 και 40 χρόνια ασφάλισης, αυτοί, οι συνταξιούχοι, δεν πρόκειται να δουν αυτή την αύξηση μιας και φρόντισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μας φορτώσει με το «χρέος» της προσωπικής διαφοράς και αυτό το «χρέος» να το διατηρεί και η ΝΔ μιας και δεν καταργεί αυτές τις διατάξεις, αυτού του νόμου!! Έτσι ή όποια αύξηση είναι να δοθεί θα αφαιρείτε από την προσωπική διαφορά με αποτέλεσμα οι «τυχεροί» συνταξιούχοι να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά από 10 και 15 χρόνια!!!
Για όλα αυτά, αλλά και για τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού που θα έχει στην υγεία (νοσοκομείο, γιατροί, πρωτοβάθμια), στις κοινωνικές παροχές που είχαμε ή ακόμη έχουμε (Πρόνοια, ΟΕΚ, Εργατική Εστία), στους εργαζόμενους (στα παιδιά μας) και άλλα πολλά σας καλούμε στη……….
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
την Πέμπτη 23 Γενάρη στις 6.30μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Συνταξιούχων Δημόσιου Καποδίστριου 5 Λιβαδειά.

Είναι αγώνας ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη, για όλους εμάς, τους συνταξιούχους, η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, που θα μας επιτρέπει να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στα γηρατειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ