Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς:Χάος με καταπατήσεις γης από επενδυτές, χάνονται χιλιάδες στρέμματα

Χάος με καταπατήσεις γης από επενδυτές, χάνονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στους κάμπους μας!!! Σε αδιέξοδο οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων!!!

Ο Αγροτικός  Σύλλογος Λιβαδειάς στην προσπάθεια του να προστατέψει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και καλλιεργητών της γης στις περιοχές μας, σας παραθέτει την παρακάτω ανακοίνωση:
Στα χέρια τρίτων περνούν εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, και μάλιστα ερήμην των ιδιοκτητών τους, εξαιτίας νομοθετικού πλαισίου που επέτρεπε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τη χορήγηση αδειών παραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκούς και αιολικούς σταθμούς, χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών ιδιοκτησίας, μίσθωσης ή χρήσης γης.
Εμφανίζονται λοιπόν εταιρίες ως υποψήφιοι αγοραστές, οι οποίοι βρίσκουν «παράθυρο» σε νομοθεσία του 2010, που δεν τους υποχρεώνει κατά την υποβολή της αίτησης έκδοσης άδειας παραγωγής να συμπεριλαμβάνουν επίσημο έγγραφο ιδιοκτησίας της έκτασης ή συμφωνητικό μίσθωσης και παραχώρησης και εξαπατούν τον κόσμο δίνοντας δήθεν υπεραξία στην πώληση των αγρών τους,  με σκοπό να του αποσπάσουν τα συμβόλαια και να αιτηθούν άδειες φωτοβολταϊκων σταθμών στον ΡΑΕ.
Συνέχεια Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ