Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Χαλβατζή:Περιβαλλοντική συνείδηση « α λα καρτ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Περιβαλλοντική συνείδηση  « α λα καρτ»
Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, κυκλοφόρησαν πάρα πολλές ανακοινώσεις, που μας καλούσαν να σεβαστούμε τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον, το οποίο δεν μας ανήκει αλλά το έχουμε δανειστεί από τις επερχόμενες γενεές.
Η απορία μας είναι ότι εάν όλοι αυτοί που μας προέτρεψαν να σεβαστούμε το περιβάλλον, το κάνουν πράξη στην καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους η θεωρούν ότι εκείνοι εξαιρούνται; Διότι σε πολλές περιπτώσεις οι συμπεριφορές και οι πράξεις αυτών που προσχηματικά “κόπτονται” για την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούν ακριβώς στο αντίθετο αποτέλεσμα.
Και για του λόγου το αληθές .
Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας στις 4/2/2019 ανέτρεψε με συντριπτική πλειοψηφία την ομόφωνη θετική γνώμη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορούσε στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επέκταση της υψηλής όχλησης Βιομηχανίας ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ Ι. – ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ Γ. ΜΕΤΑΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ στη θέση «Χαραϊντίνι» (περιοχή εκβολών Ασωπού), μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και συμβούλων της συμπολίτευσης, εγώ πράγματι μίλησα για μια ιστορική απόφαση, θεωρώντας ότι πλέον δημιουργείται ένα ισχυρό μέτωπο αντίδρασης, απέναντι στην ανεξέλεγκτη χρήση των φυσικών πόρων και στην ρύπανση του περιβάλλοντος στο Δήμο μας.
Δυστυχώς τα γεγονότα με προσγείωσαν ανώμαλα.
Συνέχεια Εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ