Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Χωρίς «Ανάσταση» οι εργαζόμενοι στην ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ!!


Δεν πήραν δώρο, ούτε και την υποσχόμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση…

Μία στις τρεις επιχειρήσεις χρωστά ως και 4 μισθούς στους εργαζόμενους.
Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για δεδομένα της Μεταπολίτευσης «σοκ».
Χωρίς το Δώρο του Πάσχα, κυρίως όμως χωρίς την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που είχε υποσχεθεί το αρμόδιο υπουργείο «γιόρτασαν» το Πάσχα οι εργαζόμενου της «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ»
Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Θήβας με υπουργούς και γενικούς γραμματείς, που άλλα υποσχέθηκαν, το δώρο δεν καταβλήθηκε στους 250 εργαζόμενους στην Θήβας και τους 90 της Θεσσαλονίκης, ούτε όμως και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπουργείου, η οποία μεταφέρθηκε για μετά το Πάσχα….
Την ίδια ώρα μία στις τρεις επιχειρήσεις οφείλουν στους εργαζομένους τους κατά μέσο όρο 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη και πιο δραματική η συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, ελέω Μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.
«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περίπου το 60% που φτάνουν στο ΣΕΠΕ μεταξύ μισθωτών και ιδιοκτητών εταιριών, αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων», δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης τους, προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα μόνο αφότου έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από τη στιγμή που ο εργοδότης σταματά να τους αποδίδει μέρος ή και το σύνολο του μισθού τους».
Ο κ. Δημητρίου τοποθέτησε παράλληλα τον δείκτη της ανεργίας στην Θήβα στο 30%, αναφερόμενος επίσης στην εκ περιτροπής εργασία (μια ημέρα την εβδομάδα), που ολοένα και κερδίζει έδαφος στην περιοχή, αλλά και στην ανασφάλιστη εργασία, που επίσης οργιάζει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ