Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

3.500 παραγωγοί στην ΑΤΕ για την ασφάλιση της παραγωγής


altΠερί τους 3.500 αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα προσήλθαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, την περασμένη εβδομάδα, οπότε δόθηκε η σχετική δυνατότητα, προκειμένου να πληρώσουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για τη δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αρμόδιο για τις αποζημιώσεις οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα έσοδα από τις συγκεκριμένες εισφορές έφτασαν περίπου τα 130.000 ευρώ.
Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και ομαλά σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα αντιμετώπισης και διαχείρισης των κινδύνων και των κρίσεων που είναι σύμφυτοι στον αγροτικό τομέα.
Με την ασφάλιση αυτή, εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η σταθερότητα στον προγραμματισμό της αγροτικής εκμετάλλευσης και η οικονομική επιβίωσή της, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη, σε περίπτωση καταστροφής της σοδειάς του ή του ζωικού κεφαλαίου του, να έχει ένα ελάχιστο σταθερό εισόδημα.
Στη συνείδηση μάλιστα του μέσου αγρότη, οι αποζημιώσεις μετά από μία φυσική καταστροφή, έχουν σπουδαιότερη θέση από εκείνη που κατέχουν άλλες μορφές ενισχύσεων.

Πηγήhttp://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ