Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Θ. Τουσιάδης:Τι γίνεται με τα νοσοκομειακά απορρίμματα?


Στις 30 Μαΐου από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θ. Τουσιάδη του συνδυασμού ' Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος' κατατέθηκε προς τον κ. Περιφερειάρχη η παρακάτω ερώτηση με θέμα την διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων

«Τον τελευταίο καιρό συζητείται και πάλι , για πολλοστή φορά, ένα θέμα του οποίου η λύση απαράδεκτα καθυστερεί επί πολλά χρόνια. Είναι το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πιστεύω ότι η σωστή, υγειονομικά και οικονομικά, διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια είναι κάτι το επείγων γιατί εκτός των άλλων θα αρχίσει σύντομα και η επιβολή υψηλών προστίμων από την Ε.Ε. εφ' όσον το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της συνολικής αντιμετώπισης τού προβλήματος τής διαχείρισης των απορριμμάτων εντάσσεται και το πολύ σοβαρό ειδικό πρόβλημα τής διαχείρισης των νοσοκομειακών απορριμμάτων τα οποία περιέχουν και μολυσματικά αλλά και ραδιενεργά υλικά εξ αιτίας των οποίων, η μη τήρηση των προβλεπόμενων ειδικών αυστηρών κανόνων υγιεινής , εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον γενικότερα.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης

Σήμερα, πού συγκεντρώνονται τα ιατρικά απορρίμματα από τις νοσοκομειακές μονάδες και τις διάφορες άλλες υγειονομικές μονάδες; Ποιος τα μεταφέρει, πώς τα μεταφέρει, πού τα μεταφέρει ; Τι μεθόδους διαχείρισης νοσοκομειακών απορριμμάτων και αποβλήτων ακολουθούμε και πόσο ασφαλή είναι αυτά τα μέτρα; Τέλος , στην τελική μελέτη της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας ,θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη και ειδική μελέτη για την συλλογή την μεταφορά και την επεξεργασία των ιατρικών απορριμμάτων από όλες τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ