Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Σήμερα ο... «Καλλικράτης» στα τελωνεία


Από σήμερα ξεκινάει η αναδιάρθρωση των τελωνείων σε όλη την επικράτεια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει την έγκριση του αρμόδιου υπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου, με 14 τελωνειακές υπηρεσίες και επιπλέον 50 υποδιευθύνσεις και τμήματα τελωνείων να συγχωνεύονται, αρχής γενομένης, από την προσεχή Δευτέρα, 22 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα:

α) Από σήμερα, Δευτέρα 22 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και όλων των λοιπών αρμοδιοτήτων του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

β) Αναστέλλεται η λειτουργία 14 γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης.

γ) Προβλέπεται αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων . Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ