Κέρδισε την ευρωπαϊκή δίκη η ελληνική μειονότητα και εξασφάλισε τους τίτλους ιδιοκτησίας  Εκκλησίας και  Νεκροταφείου στην Τένεδο, το Ευαγές Ίδρυμα της Ρωμαίικης Ορθοδόξου Εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της  τουρκικής εφημερίδας Milliyet,  με τίτλο «Η εκκλησία της Τενέδου απέκτησε τον τίτλο ιδιοκτησίας της», η δικηγόρος, κ. Αισέ Ντιλέκ Ραζλικλί,  η οποία έκανε νομικό αγώνα ως δικηγόρος των Ευαγών Ιδρυμάτων των Ρωμαίικων Ορθοδόξων Εκκλησιών, που βρίσκονται στην Τένεδο και στην Ίμβρο για 286 εκκλησίες συνολικά, νεκροταφεία, μοναστήρια και οικόπεδα, τελικά πήρε τους τίτλους ιδιοκτησίας της Ρωμαίικης Ορθόδοξης εκκλησίας στην Τένεδο και του Ρωμαίικου Ορθόδοξου Νεκροταφείου, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο είχε προσφύγει.
Να σημειωθεί ότι ο φόβος να χάσει η Τουρκία όλες τις δίκες στο ΕΔΑΔ και να πληρώσει μάλιστα και πολλαπλάσιες αποζημιώσεις είναι ο σοβαρότερος λόγος που τις προάλλες η Άγκυρα αποφάσισε να επιστρέψει τις περιουσίες στις μη μουσουλμανικές μειονότητες.
Ήρθε, μάλλον, η ώρα να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν…
newscode.gr