Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

«Σταματήστε τις έρευνες, θα στείλουμε το στόλο»

«Σταματήστε τις έρευνες, θα στείλουμε το στόλο»

Ευθεία απειλή κατά της Κύπρου προκειμένου να μην προχωρήσει στις προγραμματισμένες έρευνες για το φυσικό αέριο εξαπέλυσε σήμερα ο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα κ. Εγκεμέν Μπαγίς, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για να σταματήσει τις έρευνες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπαγίς στην εφημερίδα «Ζαμάν», η Κύπρος είναι παράνομο να κάνει έρευνα για πετρέλαιο σε ύδατα που δεν της ανήκουν, ασκώντας κι άλλη πίεση την ώρα που η αμερικανική εταιρεία Noble Energy έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τις έρευνες σε περίπου ένα μήνα.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προειδοποίησε ότι «γι' αυτό υπάρχει ο στόλος» και συμπλήρωσε ότι «στο παρελθόν η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε επιχειρήσει να κάνει παρόμοια πράγματα, αλλά υπάρχουν αυτοί που θυμούνται τι αντιμετώπισε»
Με την αναφορά αυτή, ο κ. Μπαγίς παρέπεμψε εμμέσως στην κρίση με τους ρωσικούς πυραύλους S-300. Η Τουρκία απειλούσε τότε ότι αν το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα εγκατασταθεί στην Κύπρο "θα αντιδράσει χωρίς όριο" και τελικώς είχε επιτύχει να μεταφερθούν οι S-300 στην Κρήτη.
Στην παρατήρηση του συντάκτη της "Zaman" ότι κατά τις έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν, πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου είχαν σπεύσει στην περιοχή, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης είπε: "Γι' αυτόν τον λόγο φτιάξαμε το στρατό μας και εκπαιδεύσαμε τους στρατιώτες".
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ