Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ταφόπλακα στα νοικοκυριά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους - Δεν θα μπορούν να γλιτώσουν με τίποτα το χαράτσι μέσω ΔΕΗ


Αυτό εννοούν οι άθλιοι της κυβέρνησης "Δημοκρατία" - Χουντικά, ληστρικά μέτρα κατά του λαού, με το "έτσι θέλω" και όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί... να πάει να κόψει το λαιμό του! Μας βάζουν να πληρώσουμε ξανά και ξανά για τα σπίτια ΜΑΣ, λες και τους τα χρωστάμε!! 
Με ομόφωνη απόφαση – βόμβα του Δ' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (435/ 18 -10-2011), το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων! 


Σχετικό ερώτημα είχε απευθυνθεί από το Ταμείο προς το Νομικό Συμβούλιο, καθώς αυτός είχε...
χαρακτηριστεί από νομικούς ως ο βασικός τρόπος αποφυγής της πληρωμής του τέλους χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.


Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. 


Σε αρκετά (διαδικτυακά κυρίως) κινήματα είχε τονιστεί ότι θα μπορούσαν οι πολίτες να μην πληρώνουν το τέλος ακινήτων απλά καταβάλλοντας το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί για το ρεύμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μια κίνηση που είχε γίνει παλιότερα και για την αποφυγή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ.


Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση Νομικού Συμβουλίου, οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».


Συνεπώς, κατά την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, οπότε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της.


Στην απόφαση αναφέρεται ακόμα ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι πράγματι νόμιμη ή όχι, θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια. 


Επειδή όμως όλοι ξέρουμε τους ρυθμούς με τους οποίους ενεργεί η ελληνική Δικαιοσύνη, συμπεραίνουμε ότι το χαράτσι δεν το γλιτώνουμε με τίποτα – για φέτος τουλάχιστον. 


Εκτός φυσικά και αν (από)δεχτούμε τις συνέπειες της διακοπής του ρεύματος στα σπίτια μας...
από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ