Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ομιλία Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Στήριξη από τους βουλευτές, χωρίς να υπολογίσουν το προσωπικό ή πολιτικό κόστος ενώπιον του εθνικού συμφέροντος ζήτησε από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ.Παπανδρέου, θέτοντας ως κρίσιμες ημερομηνίες την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ωστόσο πιο διαλλακτικός όσον αφορά στο άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται την Πέμπτη και αφορά στις ΣΣΕ, (προηγήθηκε η παραίτηση του βουλευτή Θ.Ρομπόπουλο αι το ΟΧΙ τη Λ.Κατσέλη ), λέγονατς πως με βάση τις παρατηρήσεις των βουλευτών γίνονται διορθώσεις. Παραδέχθηκε πως με τις διατάξεις του άρθρου 37 ενισχύονται οι επιχειρησιακές συμβάσεις, υποστήριξε ωστόσο πως αυτός είναι ένας τρόπος για να προστατευθεί ο εργαζόμενος από τις ατομικές συμβάσεις. Επιτέθηκε στη ΝΔ αναφέροντας πως η κυβέρνηση πληρώνει το λογαριασμό της κακοδιαχείρισης που έκανε.
Η δεύτερη ημερομηνία -σταθμός κατά τον πρωθυπουργό είναι η προσεχής Κυριακή, οπότε και θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής, κρατώντας όπως είπε τα θετικά της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα είναι και παραμένει στο ευρώ.

Δικαστές
Αίσθηση προκαλεί η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός εναντίον των δικαστών, λέγονατς χαρακτηριστικά ότι τώρα θα πρέπει κι αυτοί να πληρώσουν τον οβολό τους.
Τράπεζες
Κάλεσε κάθε παράγοντα του δημόσιου βίου - συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών - να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να χρηματοδοτούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που μπορούν να επιβιώσουν. Οι τράπεζες θα μείνουν όρθιες, γιατί εμείς θα το εγγυηθούμε, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ