Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Να πως στοιβάζουν τους παράνομους μετανάστες - Απίστευτες κρύπτες σε οχήματα


Μίνα Αρναούτη
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα, αποτελούν νέα ντοκουμέντα στα οποία φαίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πόσο άθλιους τρόπους μηχανεύονται τα κυκλώματα των δουλεμπόρων για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες.
Μια ολόκληρη επιχείρηση στηριγμένη στο βωμό της αισχροκέρδειας έχουν συγκροτήσει παράνομα οι διακινητές και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία. Τα <<κυκλώματα>> τους...
παραλαμβάνουν από χώρες της Ασίας και της Αφρικής και τους περνάνε με την ανοχή των τουρκικών και των βουλγαρικών Αρχών στο ελληνικό έδαφος.


Οι διακινητές εντοπίζουν οδηγούς φορτηγών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και στη συνέχεια τους "εξαγοράζουν" για να μεταφέρουν σε ειδικές κρύπτες τους μετανάστες. Τα τεχνάσματα που έχουν επινοήσει ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Ελληνικές Αρχές είναι στην κυριολεξία απίστευτα.

Σε όλο αυτό το κοινωνικό πρόβλημα, τα κατά το κοινώς λεγόμενα, συμφέροντα, φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από τον κίνδυνο της ανθρώπινης ζωής. Το ρίσκο που αναλαμβάνουν ορισμένοι και γίνονται μέλη της διεθνούς μαφίας που ελέγχει το δουλεμπόριο, οφείλεται κυρίως στα οικονομικά τους προβλήματα και στα χρέη που έχουν.

Με τον τρόπο αυτό, οι πιθανότητες να συλληφθούν οι εγκέφαλοι της κάθε ομάδας δουλεμπόρων, είναι ελάχιστες, καθώς δεν έρχονται οι ίδιοι σε επαφή με τους λαθρομετανάστες μιας και δεν χρησιμοποιούν ποτέ τα πραγματικά τους στοιχεία.

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι κυρίως η Τουρκία, η οποία αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με αποτέλεσμα το πρόβλημα να αυξάνεται και να διαιωνίζεται.

http://www.aegeantimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ