Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Λιβαδειά:Δημοπρατείται το έργο της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ

Δημοπρατείται το έργο της ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ στη Λιβαδειά

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο που αφορά στην ανακατασκευή του ΞΕΝΙΑ μετά την απόκτησή του από το δήμο Λεβαδέων για 30 χρόνια και την πρόσφατη έγκριση της σχετικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Η εξέλιξη αυτή για το ΞΕΝΙΑ αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη. Όλοι κάναμε κατά καιρούς προσπάθειες προκειμένου να το πάρει ο δήμος και να ανακατασκευαστεί», σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αποστόλου ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη δημοτική αρχή και να τονίζει: «Θα είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου διότι αποτελεί τον καθρέφτη του δήμου μας».
Θετική χαρακτήρισε την εξέλιξη η Γιώτα Πούλου ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να μην αλλάξουν τα μορφολογικά χαρακτηριστικά επισημαίνοντας σχετικά: «Επικροτούμε και επιβραβεύουμε τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του δήμου που κατάφεραν σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να κάνουν τη μελέτη. Πιστεύουμε οτι το κέλυφος του κτηρίου και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά θα διατηρηθούν και ως εκ τούτου είμαστε σύμφωνοι»
Ο Νώντας Κοτσικώνας ενώ σημείωσε ότι είναι θετικό να προχωρήσει ο δήμος στην ανακατασκευή του Ξενία δεν παρέλειψε να εκφράσει την διαφωνία του ως προ τη λειτουργία του μέσω εκμίσθωσης σε τρίτους.
«Φαίνεται ότι δρομολογείται η κατασκευή του ΞΕΝΙΑ. Εμείς πάντα είχαμε επιφυλάξεις, ρωτήσαμε αν υπάρχουν τα χρήματα, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν και σε μια προοπτική οκτώ μηνών το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Από αυτή την άποψη θετικό είναι», είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει όμως να θέσουμε υπόψη όλου του λαού της Λιβαδειάς ότι δεν είναι δυνατόν να κατασκευάζεις τέτοια σοβαρά και απαραίτητα έργα υποδομής και ταυτόχρονα τα έργα αυτά να έχεις εκ των προτέρων αποφασίσει να τα μισθώσεις σε ιδιώτες».
Τέλος ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής χαρακτήρισε ιστορική τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο.
«Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ιστορική ελήφθη η απόφαση για την έγκριση της μελέτης ανακατασκευής του ΞΕΝΙΑ. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση προς τον λαό της Λιβαδειάς η διεκδίκηση και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ το οποίο πήραμε από την ΕΤΑ για 30 χρόνια», σημείωσε ο κ. Παπαγγελής.
Και κατέληξε: «Στη συνέχεια με την βοήθεια των υπηρεσιών του δήμου καταφέραμε και ολοκληρώσαμε μια δύσκολη πραγματικά μελέτη και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι άμεσα θα δημοπρατηθεί το έργο και στη συνέχεια σε περίπου 6 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το στολίδι της Λιβαδειάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ