Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου Πανηγυρικός Εσπερινός

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σ. Ντερούζ: Αν δεν σωθεί η Ελλάδα θα έχουμε πρόβλημα

Τις συνέπειες που θα είχε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα τόνισε σε συνέντευξή του στην βελγική «Ντε Ταϊντ» ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην τρόικα, Σ. Ντερούζ ενώ παράλληλα εκθείασε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος.
«Αν οι Έλληνες δε διασωθούν, τα πράγματα θα είναι χειρότερα για όλους», ανέφερε ο Ντερούζ, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η θεωρία του ντόμινο δεν ισχύει για την Ισπανία και την Ιταλία καθώς οι αγορές έχουν ξεχωρίσει αυτές τις χώρες από την ομάδα Ελλάδα – Ιρλανδία – Πορτογαλία.
Σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους τονίζει ότι δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα αρκετά, καθώς πολλά ομόλογα είναι στην κατοχή της ίδιας της χώρας (ταμείων, τραπεζών) και επίσης διότι το ζητούμενο είναι να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό.
Το μέγεθος του χρέους, και η ταχύτητα που θα μειωθεί, εξαρτώνται κατά τον ίδιο από την τήρηση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 5,5%, τις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις και την οικονομική ανάπτυξη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Επισημαίνει παράλληλα ότι ποτέ δεν έχει υπάρξει αναδιάρθρωσηστο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης και παραδείγματα τύπου Εκουαδόρ ή Ουρουγουάης είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που δε μπορούν να συγκριθούν με την Ελλάδα.
Τέλος κάνει λόγο για «τρομερές προσπάθειες» που έχουν γίνει από τις ελληνικές αρχές και ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν πλέον «απαιτούν χρόνο και συναντούν μεγαλύτερη πολιτική αντίσταση». Στον έλεγχο της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρει πως θα εξεταστούν τα μέτρα για την περίοδο 2012-2014 αλλά και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραπέμφθηκε ο Άκης





Με 226 ψήφους υπέρ, 9 κατά, 9 «παρών», 1 λευκό και 5 άκυρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων σε Προκαταρκτική Επιτροπή, για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, για την υπόθεση της προμήθειας υποβρυχίων.
Από την ψηφοφορία απείχαν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ σύμφωνα με την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Προκαταρκτική Επιτροπή θα επικεντρωθεί στα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου, και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η Ειδική Επιτροπή που θα συσταθεί, θα αποτελείται από 13 μέλη, εφόσον δεχτούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων κομμάτων: 7 θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, 3 από τη Νέα Δημοκρατία, και από ένα μέλος από τα υπόλοιπα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκφώνησε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, κάνοντας λόγο για συστηματικές επιθέσεις, ψεύδη, λάσπη και συκοφαντίες σε βάρος του. Θύμισε το παρελθόν του και τους αγώνες που έχει δώσει για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι θα είναι παρών, και όχι απών
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακινούσε ναρκωτικά με το τρακτέρ




Τρακτέρ το οποίο μετέφερε περίπου 204 κιλά ναρκωτικών ουσιών, εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας, στην Ηγουμενίτσα.
Ο οδηγός του συνελήφθη με την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν τα 240 κιλά και 130 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο 29 Απριλίου γιορτάζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου



Διαβάστε Περισσότερα »

Απόβαση Νορβηγών για πετρέλαιο στην Ελλάδα

Εκτός από την ενημέρωση για το νορβηγικό μοντέλο εκμετάλλευσης του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας από τον Νορβηγό ομόλογό του Ρούνε Χένρικσεν, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, θα έρθει σε επαφή με εκπροσώπους της Statoil που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα.
Η Statoil, μία από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο, όπως είχε επισημάνει σε δημοσίευμά του το "Κεφάλαιο", επιθυμεί να διεξάγει έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές στο Ιόνιο και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή των Οθωνών.
Θα συναντηθεί επίσης με τους εκπροσώπους της PGS (Petroleum Geo Services), της εταιρείας που διενήργησε έρευνες με τη μέθοδο των multi client surveys, κατά τη διάρκεια των οποίων στην Κύπρουιοθετήθηκαν νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιήθηκε το νέο geostreamer για τη.......
διενέργεια των δισδιάστατων και τρισδιάστατων σεισμικών.
Επίσης, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του "Capital", θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους της εταιρείας TGS - Nopec Geophysical Company που επίσης ειδικεύεται στις γεωφυσικές έρευνες.
Να σημειωθεί πως στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του φορέα για τις έρευνες υδρογονανθράκων, που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά και θα ανοίγει για πρώτη φορά η αγορά έρευνας, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα διενέργειας ερευνών από εξειδικευμένες εταιρείες όπως η PGS και η TGS.
Τα δεδομένα αυτά, στα οποία θα έχει πρόσβαση μόνο το ελληνικό κράτος και οι εταιρείες, θα διατεθούν στη διεθνή αγορά πετρελαίου και τα έσοδα που θα προκύψουν θα καλύψουν τα υψηλά κόστη των ερευνών, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα αποτελέσουν έσοδα του Δημοσίου.
news24
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποβλήθηκαν μαθητές για φωτογραφίες της δασκάλας.... στο Facebook

Διαβάστε Περισσότερα »

Από το Καρπενήσι στη Λαμία για ανεφοδιασμό!



Απίστευτο και όμως αληθινό! Τα αυτοκίνητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας καταφτάνουν στη Λαμία για να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Τον τελευταίο μήνα τα περιπολικά από το Καρπενήσι μεταβαίνουν στη Λαμία και συγκεκριμένα στο πρατήριο του στρατού για να βάλουν καύσιμα.

Δηλαδή, για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ κάθε φορά διανύουν (με επιστροφή) 160 χιλιόμετρα!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport ο πρατηριούχος που εφοδίαζε με καύσιμα τα περιπολικά έχει να πληρωθεί 3 μήνες και του οφείλονται περίπου 15.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να διακόψει τον εφοδιασμό μέχρι να εξοφληθεί.

Έτσι η μόνη λύση, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, ήταν το πρατήριο του στρατού στη Λαμία!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση 15-20% του τζίρου στην αγορά της Θήβας το Πάσχα!!!


Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση – 20 τα κλειστά καταστήματα…
Πτώση 15-20% του τζίρου σημειώθηκε στην αγορά της Θήβας κατά την Πασχαλινή περίοδο…
«Είναι ακριβώς τα χρήματα που φεύγουν από τις τσέπες των καταναλωτών προς το κράτος» διευκρινίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας Ν. Στρατέλος, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς έρχονται νέα μέτρα λόγω ελλείμματος και πάλι θα πληρώσουμε οι ίδιοι, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα φωνάζαμε, πως εφόσον δεν κινείται η αγορά, γιατί δεν υπάρχει χρήμα, αντίστοιχα θα υπάρχει μείωση στους έμμεσους φόρους».
Ο κ. Στρατέλος αναφέρεται σε συναδέλφους του, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν τόσο προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία, όσο και προς την εφορία , καθώς δεν καταφέρνουν να ενταχθούν στην περαίωση.
Χαρακτηρίζει «ανεξέλεγκτη» την κατάσταση στην αγορά, αναφερόμενος στα καταστήματα της Θήβας, τα οποία κατεβάζουν ρολά, φτάνοντας σήμερα τα 20.
«Η κατάσταση στον κλάδο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν τις επιχειρήσεις» δηλώνει ο εκπρόσωπος των εμπόρων, αναφερόμενος στις απανωτές αυξήσεις του Φ.Π.Α, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, την δυσχέρεια χρηματοδότησης από τις τράπεζες και όλα τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και αρκετούς μήνες του εμπόρους.
Η πτώση του τζίρου παρατηρήθηκε κυρίως στα είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς η πλειοψηφία των καταναλωτών αρκέστηκε στην αγορά μόνο των άκρως απαραιτήτων.
Αυτοί που δεν φαίνεται ωστόσο, να έχουν καταλάβει την κατάσταση εμπόρων και καταναλωτών είναι οι ασχολούμενοι με τα οικονομικά του κράτους, καθώς το διαρκές λαβείν, δεν τους αφήνει περιθώρια να αντιληφθούν το μέγεθος του «ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος»….
Διαβάστε Περισσότερα »

Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή Ελλάδα


Η προπαγάνδα των γειτόνων μέσα από τα σχολικά βιβλία. Απίστευτο το τι μαθαίνουν στα παιδιά. Διαβάστε τι γράφουν

Σε μία ταραγμένη για τον πλανήτη περίοδο, η αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και φανατισμού, αλλά το κυριότερο είναι ότι προωθεί μια πλαστογραφημένη ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.
Η «Μεγάλη Αλβανία» που της ανήκει η μισή Ελλάδα
Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι φυσικό, από την στιγμή που το βιβλίο είναι δομημένο στη λογική της «Μεγάλης Αλβανίας», διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 


Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όλα αυτά τυπώθηκαν και βρίσκονται φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Με βάση το νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και την γεωγραφία γειτονικών τους περιοχών που σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.


Σύμφωνα με το βιβλίο δεν είναι λίγες οι «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».




Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» η οποία αποσκοπούσε στον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.
Παράλληλα ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» ο οποίος περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες «αλβανικές περιοχές», αποτελεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς «Ανάσταση» οι εργαζόμενοι στην ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ!!


Δεν πήραν δώρο, ούτε και την υποσχόμενη έκτακτη οικονομική ενίσχυση…

Μία στις τρεις επιχειρήσεις χρωστά ως και 4 μισθούς στους εργαζόμενους.
Οι εκτιμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα προκαλούν πρωτοφανές για δεδομένα της Μεταπολίτευσης «σοκ».
Χωρίς το Δώρο του Πάσχα, κυρίως όμως χωρίς την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που είχε υποσχεθεί το αρμόδιο υπουργείο «γιόρτασαν» το Πάσχα οι εργαζόμενου της «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ»
Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Θήβας με υπουργούς και γενικούς γραμματείς, που άλλα υποσχέθηκαν, το δώρο δεν καταβλήθηκε στους 250 εργαζόμενους στην Θήβας και τους 90 της Θεσσαλονίκης, ούτε όμως και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπουργείου, η οποία μεταφέρθηκε για μετά το Πάσχα….
Την ίδια ώρα μία στις τρεις επιχειρήσεις οφείλουν στους εργαζομένους τους κατά μέσο όρο 3 με 4 μηνιάτικα και έπεται ακόμη και πιο δραματική η συνέχεια με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, ελέω Μνημονίου αλλά και των νέων μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.
«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι περίπου το 60% που φτάνουν στο ΣΕΠΕ μεταξύ μισθωτών και ιδιοκτητών εταιριών, αφορά σε μη καταβολή δεδουλευμένων», δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, επισημαίνοντας πως «οι περισσότεροι εργαζόμενοι, μπροστά στον φόβο της απόλυσης τους, προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα μόνο αφότου έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από τη στιγμή που ο εργοδότης σταματά να τους αποδίδει μέρος ή και το σύνολο του μισθού τους».
Ο κ. Δημητρίου τοποθέτησε παράλληλα τον δείκτη της ανεργίας στην Θήβα στο 30%, αναφερόμενος επίσης στην εκ περιτροπής εργασία (μια ημέρα την εβδομάδα), που ολοένα και κερδίζει έδαφος στην περιοχή, αλλά και στην ανασφάλιστη εργασία, που επίσης οργιάζει.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

"Αμύθητος" ο τζίρος νονών της Θεσσαλονίκης


Αγοράζοντας πολυτελή αυτοκίνητα και σπίτια, φέρονται να "ξέπλεναν" κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ, ένας 34χρονος και η 29χρονη γυναίκα του που θεωρούνται "εγκέφαλοι" του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών της Θεσσαλονίκης.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και η ΠΑΕ ...
Ηρακλής.


Το κύκλωμα φέρεται να αριθμούσε συνολικά 22 άτομα.


Πέρα από τον 34χρονο «ιθύνοντα νου», συνελήφθησαν άλλα 8 άτομα, μεταξύ αυτών η 29χρονη σύζυγος του, αλλά κι ένας δικηγόρος.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων, ανάμεσά τους κι ένας άνδρας, ο οποίος κρατείται στις δικαστικές φυλακές Λάρισας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία και εκβίαση.

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία -τουλάχιστον- 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα.

Θύματά του ήταν ως επί το πλείστον επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους, που ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και το 10%.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σε περιπτώσεις που οι «δανειολήπτες» δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σε βάρος τους ιδιαίτερα πιεστικές μεθόδους.


Η άκρη της νήματος στην υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι αστυνομικές αρχές έκαναν έρευνα στο σπίτι του 34χρονου, μετά από μήνυση επιχειρηματία σε βάρος του συλληφθέντα για υπόθεση παράνομης βίας.

Εκεί, οι διωκτικές αρχές βρήκαν ημερολόγιο με ονόματα επιχειρηματιών, διάφορα έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανεισμού, τα οποία, αξιοποίησαν, και έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, σε παρουσίαση της υπόθεσης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι ότι κατά το 2009, ο τοκογλυφικός δανεισμός ξεπέρασε τα 2,5 εκ. ευρώ.

Δάνεισε μισό εκατ. ευρώ σε ΠΑΕ

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Παζαρλής, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας, ο οποίος από το 1995 κι έπειτα δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση, δάνεισε το ποσό των 514 χιλιάδων ευρώ σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ) της Θεσσαλονίκης, με αντάλλαγμα την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων του.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, πρόκειται για την ΠΑΕ Ηρακλής.

Προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα χρηματικά ποσά από την παράνομη δραστηριότητά του, ο 34χρονος και η σύζυγός του αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, ακίνητα και κοσμήματα. Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, η εμπορική αξία ενός εκ των έξι κατοικιών που αγόρασαν, ξεπλένοντας «μαύρο χρήμα», ξεπερνάει τα 4 εκ. ευρώ.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, έναντι χρηματικής αμοιβής, παρείχε εκβιαστικά "προστασία" σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 καταστήματα της Αθήνας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ενδεικτικά για το τελευταίο 11μηνο, ανερχόταν σε περίπου 375 χιλιάδες ευρώ.
 http://greece-salonika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινδυνεύουν ιδρύματα που φιλοξενούν 1.000 άστεγα παιδιά

Δυσοίωνο προβλέπεται να είναι το μέλλον 1.000 παιδιών που φιλοξενούνται σε 14 προνοιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς κινδυνεύει η βιωσιμότητά τους λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που προέκυψαν από τη δραστική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο».

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ πέρσι η νομαρχία είχε λάβει 4,5 εκατ. ευρώ για τα 14 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, φέτος το ποσό αυτό εκτιμάται ότι δε θα ξεπεράσει τα 1,7 εκατ. ευρώ για 20 τέτοια ιδρύματα όλης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προς το παρόν, μάλιστα, στο αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, πριν από λίγες μέρες, δηλαδή στα τέλη Απριλίου, έφτασε η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο του έτους που ανέρχεται σε μόλις 437.000 ευρώ.

Μεταξύ των ιδρυμάτων, περιλαμβάνονται το ορφανοτροφείο «Μέλισσα», το «Άσυλο του Παιδιού», η «Αγροτική Φωλιά», η «Αργώ», η «Ελπίς», καθώς και άλλα ιδρύματα που φιλοξενούν άτομα με κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, η κατανομή αυτών των πόρων θα γίνει ισόποσα, μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας με 70 συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας


Εβδομήντα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης επιχείρησης της αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε από τις 5.30 το απόγευμα χθες μέχρι τις 11.30 το βράδυ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΓΑΔΑ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, της πορνείας, των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας γενικότερα.

 

Συνολικά οι αστυνομικοί έλεγξαν 1236 άτομα και 275 οχήματα ενώ προσήχθησαν 438 άτομα στα αστυνομικά τμήματα. Από τους 70 συλληφθέντες, οι 52 είναι παράνομοι μετανάστες και θα κρατηθούν για απέλαση, δώδεκα για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, πέντε για τυχερά παιχνίδια και ένας για ναρκωτικά.

Από τα συνεργεία των αστυνομικών κατασχέθηκαν 23 δόσεις ηρωίνης μικρού βάρους 7,4 γραμμαρίων και βεβαιώθηκαν 183 παραβάσεις του ΚΟΚ.
Στους ελέγχους συμμετείχαν 210 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αμεση Δράση, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, την Τροχαία, τα ΜΑΤ και την Αστυνομία Αθηνών.

Χθες τα ξημερώματα έγιναν έλεγχοι σε κτίρια, σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ του δήμου Αθηναίων και της περιφέρειας Αττικής παρουσία εισαγγελέα. Στο πλαίσιο των ελέγχων, τα μικτά κλιμάκια έκαναν έφοδο σε δύο σπίτια στην οδό Φυλής μέσα στα οποία βρέθηκαν 18 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι νόμιμοι στη χώρα.

Σε διαμέρισμα του ενός κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 πλαστά διαβατήρια ιταλικών, αμερικανικών, σουηδικών, φινλανδικών, ολλανδικών και σομαλικών αρχών, 5 ιταλικά δελτία αλλοδαπών και άλλα τρία έγγραφα από την ίδια χώρα, 4 βίζες αλλοδαπών, 38 φωτογραφίες αλλοδαπών και 2 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που ερευνώνται στην εγκληματολογική υπηρεσία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό ως υπεύθυνο του κτιρίου.

Τέλος, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου μικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του δήμου κατάσχεσαν 1509 τεμάχια διαφόρων εμπορευμάτων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παγίδα οι αποδείξεις



- Πολλές αποδείξεις και μικρό εισόδημα; Ύποπτος!
- Πολλές αποδείξεις και μεγάλη επιστροφή φόρου; Ύποπτος!
- Οδηγίες για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις

Ε, γνωστό είναι πλέον. Για την εφορία υπάρχουν πάντα οι συνήθεις ύποπτοι και δεν είναι άλλοι από τους νόμιμους!
Θα γίνονται έλεγχοι κάθε μήνα σε συγκεκριμένο δείγμα, το οποίο θα καθορίζεται με κριτήρια: το εισόδημα που δηλώνεται, το συνολικό ύψος των αποδείξεων που προσκομίζονται και τα ποσά των επιστρεφόμενων φόρων.

Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα εστιαστούν στις μεγάλες επιστροφές φόρων.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καταμέτρηση και στο άθροισμα των ποσών που συγκέντρωσαν πέρυσι μέσω αποδείξεων από εμπορικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και υπηρεσίες, για να μη βρεθούν προ δυσάρεστου απρόοπτου και οι δηλώσεις τους κριθούν ως “ανακριβείς”.

Με λίγα λόγια μετρήστε τις και ξαναμετρήστε τις για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία.

Για να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις και να αναγνωριστούν για την κάλυψη του αφορολογήτου, απαιτείται πάνω στο χαρτί της κάθε απόδειξης να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης και ο ΑΦΜ, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.

Για τους ελέγχους που θα διεξαχθούν, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου, με σχετική οδηγία που θα δοθεί και θα διενεργηθεί οπωσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος, για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους.
“Αυτονόητο είναι ότι θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζόμενων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων”, προστίθεται χαρακτηριστικά.

Τώρα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί λάθος, ο φορολογούμενος καλείται να υποβάλει συμπληρωματική δήλωση με τυχόν αποδείξεις που εκ παραδρομής δεν συμπεριέλαβε στην αρχική. Αν τώρα διαπιστωθεί μεγάλη απόκλιση στο ποσό των αποδείξεων που δηλώθηκε και σε αυτό που προκύπτει από τον έλεγχο, η δήλωση θα χαρακτηριστεί ανακριβής και θα επιβληθεί πρόστιμο.

Τι πρέπει να κάνετε

Πρώτα πρέπει να μετρήσετε πόσες αποδείξεις έχετε.
Μετά να μετρήσετε τα ποσά που αναγράφονται.
Στη συνέχεια να βάλετε σε έναν φάκελο τις αποδείξεις και να τις πάτε στην εφορία μαζί με τη δήλωση.

Στον φάκελο θα πρέπει να αναγράφονται:
Το ονοματεπώνυμο και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του υπόχρεου.
Ο αριθμός των αποδείξεων.
Το συνολικό ποσό των αποδείξεων.

Στη συνέχεια, ο φάκελος θα παραμένει κλειστός στη ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων.
Για να γίνουν δεκτές οι αποδείξεις πρέπει να διακρίνεται η επωνυμία της εκδότριας επιχείρησης και ο ΑΦΜ, η ημερομηνία έκδοσης και το τελικό ποσό.
Για τις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, δεν συνυποβάλλονται αποδείξεις.
Ομως, όπως σημειώνει το υπουργείο, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογουμένους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στη ΔΟΥ όταν ζητηθούν.

Ποιες δαπάνες γίνονται δεκτές

- Τα ειδικά στοιχεία που εκδίδουν οι επιχειρήσεις, όπως αποδείξεις των ΕΛΤΑ, εταιρειών courier και πινακίδια χρηματιστηριακών εταιρειών.
- Οι δαπάνες αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών των κοινόχρηστων χώρων (εκτός από τις δαπάνες εξόφλησης των λογαριασμών ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης) μετά τον επιμερισμό τους στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών.
- Η δαπάνη για παροχή υπηρεσιών από συμβολαιογράφο για σύνταξη συμβολαίου απόκτησης ακινήτου, εφόσον βέβαια η δαπάνη αυτή δεν εμπίπτει στις αντικειμενικές δαπάνες του άρθρου 17 του ΚΦΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκό προσκύνημα για το αίμα του Πάπα Ιωάννη





Μια γυάλινη φιάλη με αίμα του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου, θα εκτεθεί στο λαϊκό προσκύνημα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας την Κυριακή, ημέρα της μακαριοποίησής του.

Ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού, τόνισε πως το αίμα του Πάπα φυλασσόταν σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης και είχε αφαιρεθεί από τον ποντίφικα τις τελευταίες μέρες της ζωής του, προκειμένου να χρησιμοποιούταν σε ενδεχόμενη μετάγγιση.

Ο πρώην ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα, μάλιστα, είχε μεταφέρει στην Πολωνία και συγκεκριμένα στην Κρακοβία, άλλες δύο φιάλες με αίμα.

Το Βατικανό, την Κυριακή θα φιλοξενήσει περίπου 500.000 πιστούς, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την τελετή μακαριοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου.

Η φιάλη με το αίμα, το οποίο συντηρούταν με αντιπηκτική ουσία, θα τοποθετηθεί σε μια λειψανοθήκη, η οποία αποτελεί έργο τριών πολύ γνωστών χρυσοχόων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ