Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ!


Συνελήφθησαν οι δύο αλβανοί ληστές, οι οποίοι στις 30 Απριλίου είχαν σκοτώσει μέσα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, πυροσβέστη, ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει να αρπάξουν τα χρήματα των ταμείων.


Πρόκειται για Αλβανούς υπηκόους, ηλικίας 20 και 21 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 Ο πυροσβέστης όταν είδε τους δράστες πήγε στο αυτοκίνητο του και πήρε ένα ξύλο με σκοπό να τους εμποδίσει.

Ένας εξ αυτών έστρεψε το όπλο του και τον πυροβόλησε εω ψυχρώ δύο φορές. 
Οι πυροβολισμοί έγινε μπροστά από το ταμείο, μπροστά στα μάτια δεκάδων πανικόβλητων πελατών και υπαλλήλων.
Ο άτυχος πυροσβέστης εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες, είχαν διαφύγει με μηχανάκι και λεία περίπου 3.000 ευρώ.

Ο άτυχος άντρας που εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α' πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους και πελάτες του καταστήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στην οικία τους, βρέθηkε ένα πιστόλι των 7,62 mm . Όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες συνεχίζονται, δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του πυροσβέστη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δράστες μία ημέρα πριν από τον φόνο είχαν ληστέψει ιδιοκτήτη περιπτέρου, στην οδό Οδυσσέα Ελύτη στην Πάτρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήκωσαν σημαίες των Σκοπίων, ήδη οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ


Χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή έχουν συγκεντρωθεί εδώ και μια ώρα περίπου στην οδό Αγίου Δημητρίου έχοντας ξεκινήσει μια πορεία διαμαρτυρίας, απρογραμμάτιστη, με αφορμή την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας στην Φούτμπολ Λιγκ, μετά την σχετική απόρριψη της έφεσης του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Έκλεισαν όλες οι έξοδοι προς τον περιφερειακό και επικρατεί ένα γενικό κυκλοφοριακό κομφούζιο, με αντιδράσεις οργής των συγκεντρωμένων. Στα κιγκλιδώματα του «Κατσάνειου» αθλητικού κέντρου έχει απλωθεί σημαία της Fyrom και αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από την ομάδα να «μετακομίσει» στην γειτονική χώρα. «Τουλάχιστον εκεί θα μας σέβονται», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μεταξύ των χιλιάδων οπαδών βρίσκονται και παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας, όπως οι Ηλιάδης, Παπαστεριανός, Κανακούδης, Τσίτας κ.α.
Έχουν ήδη αναφερθεί ζημίες σε κάδους με εστίες φωτιάς ακόμα και σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ ενώ ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης όπως και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης έκαναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση των οργισμένων οπαδών ώστε να μην υπάρξουν ζημίες σε ανεύθυνους και ανυποψίαστους πολίτες. Η πορεία των φίλων του Ηρακλή είναι σε εξέλιξη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήγαν να βιάσουν την 16χρονη που πέθανε από αλκοόλ το Πάσχα


Δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για την υπόθεση του τραγικού θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, από κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα διώκονται ο 23χρονος και ο 17χρονος που , όπως ήδη έγραψε το Cretalive(εδώ) ήταν τα άτομα που ήταν μαζί με την κοπέλα το κρίσιμο διάστημα από την αποχώρηση τους από το μπαρ μέχρι και την εμφάνιση της 16χρονης στο νοσοκομείο
Επίσημα ανακοίνωσε η Α.Δ Ρεθύμνου πλεόν ότι "Κατά την πορεία της  προανάκρισης και της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 23χρονος και ο 17χρονος ανήλικος, που είχαν μεταφέρει την ανήλικη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προηγουμένως συνδιασκέδαζαν σε νυχτερινά καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου.
Στη συνέχεια με το αυτοκίνητο του 23χρονου οδήγησαν την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία του Ρεθύμνου, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατανάλωσαν, από κοινού, μία φιάλη αλκοόλ (ουίσκι), την οποία είχαν προηγουμένως προμηθευτεί οι δύο νεαροί μαζί με αναψυκτικό και ποτήρια.
  Όπως προέκυψε πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.
 Στη συνέχεια μετέφεραν την ανήλικη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, χωρίς όμως να ενημερώσουν τους ιατρούς για το ιστορικό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 Στο πλαίσιο της προανάκρισης, οι δύο δράστες αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες στο περιστατικό και επέδειξαν το ακριβές σημείο, που είχαν οδηγήσει την ανήλικη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μπουκάλι του αναψυκτικού, τα ποτήρια και το καπάκι της φιάλης του ποτού (ουίσκι).
 Επίσης αναφέρθηκαν με ακρίβεια στο δρομολόγιο κίνησής τους κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα και επέδειξαν  τον κάδο απορριμμάτων που είχαν απορρίψει την κενή φιάλη του  ποτού, η οποία όμως δεν βρέθηκε λόγω αποκομιδής των απορριμμάτων από συνεργεία του Δήμου.
 Ύστερα από τα παραπάνω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για βιασμό (εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις) και έκθεση, που προκάλεσε το θάνατο της ανήλικης. Η δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, για τους δύο γονείς του 17χρονου, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Επιπλέον σε βάρος των ιδιοκτητών τριών καταστημάτων, που είχαν επισκεφτεί οι δράστες με την ανήλικη, εφαρμόσθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
http://www.cretalive.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυβέρνηση κατά συνταξιούχων βουλευτών για τα αναδρομικά


«Προκλητικές» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τις αξιώσεις συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις απολαβές τους, καλώντας τους να παραιτηθούν από αυτές.

Πρόκειται για τις υποθέσεις 800-850 πρώην βουλευτών οι οποίες εκκρεμοδικούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούν στις αξιώσεις τους να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007.

Οι αξιώσεις αυτές έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση, καθώς διεκδικούνται σε μια περίοδο όπου οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων υπόκεινται συρρίκνωση των αποδοχών τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα αναδρομικά αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές. Το συνολικό ύψος των αξιώσεων υπολογίζεται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους κάλεσε τους πρώην βουλευτές η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Οικονομικών, Φ.Σαχινίδη.

«
Απασχολεί και προκαλεί την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι «διεκδικούν να πάρουν πρόσθετες απολαβές την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται και το πολιτικό σύστημα κρίνεται και επικρίνεται». Και πρόσθεσε: «Η στάση αυτή συμβάλει σε περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των πολιτικών που το υπηρετούν».

Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι η στάση του δεν είναι συγκυριακή, αλλά είναι η άποψη που κατέθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2006 από την θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή τις διεκδικήσεις των δικαστικών για αναδρομικές αυξήσεις.

«Σε μια περίοδο όπου μεγάλες κοινωνικές ομάδες υφίστανται έντονα προβλήματα» όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

«Συμπαρατάσσομαι με την άποψη του Δ. Παπαδημούλη», πρόσθεσε, καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πιο πριν: «Μουντζώνει η κοινωνία και οργίζεται με τους 800 βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά. Είναι νόμιμο αλλά είναι και ανήθικο, είναι νόμιμο αλλά είναι και προκλητικό. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε αυτό, για να πάψει το νόμιμο και ηθικό να αντιμετωπίζεται με μεθόδους Βουλγαράκη».

Να παραιτηθούν των αξιώσεών τους κάλεσε τους συνταξιούχους βουλευτές και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαπας.

Εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός της, Εμ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «αποτελεί πρόκληση, με όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί, προσφυγές για αναδρομικά», ενώ ο βουλευτής του κόμματος Ι. Βρούτσης τόνισε ότι «είναι πέρα από κάθε λογική, θα το χαρακτήριζα προκλητικό ακόμη και ανήθικο, σε μια περίοδο κρίσης που κόβονται συντάξεις, τέως βουλευτές αξιώνουν υπέρογκα ποσά έστω και αν περιέχουν στοιχεία νομιμότητας».
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «απαράδεκτη και προκλητική για το λαό δεν είναι μόνο η απαίτηση για αυξήσεις και αναδρομικά στις βουλευτικές συντάξεις, αλλά και η ίδια η ύπαρξη των βουλευτικών συντάξεων, που το ΚΚΕ με επιμονή θέτει ζήτημα κατάργησής τους και οι βουλευτές να ασφαλίζονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία».

Υπέρ των αξιώσεων του πρώην βουλευτών τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης τονίζοντας: «Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!».

Η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί τους πρώην βουλευτές να μην αποδεχθούν τα χρήματα για όσο καιρό η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες Μνημονίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν


Επίθεση δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε πόλη της βόρειας Τουρκίας.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η επίθεση σημειώθηκε κατά αστυνομικών που συνόδευαν το λεωφορείο που μετέφερε τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει νωρίτερα σε προεκλογική συγκέντρωση και σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση είχε αποχωρήσει από την περιοχή με ελικόπτερο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άγνωστοι άνοιξαν πυρ και επιτέθηκαν με εκρηκτικά κατά της αυτοκινητοπομπής. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό αστυνομικό.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα
Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτής της Ν.Δ Τα δικαιούνται τα αναδρομικά οι πρώην βουλευτές

Υπέρ των αξιώσεων του πρώην βουλευτών τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Σταμάτης τονίζοντας: «Λες και το έκαναν σα να μην το δικαιούνταν, λες και είναι η τελευταία τάξη αυτής της κοινωνίας. Ε, όχι!».
Από τα Νέα


Σχόλιο:
Όχι δεν είναι οι πρώην βουλευτές η τελευταία τάξη της κοινωνίας.
Η τελευταία τάξη της κοινωνίας είναι ολόκληρος ο Ελληνικός λαός τον οποίο ρίξατε στην ανέχεια και την ανεργία για να παίρνετε οι πρώην και οι νυν εσείς οι ανίκανοι τον παχυλό μισθό σας εις βάρος του.

Και ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα σε καλύτερες συνθήκες ζωής, καλύτερους μισθούς, αναδρομικά που του τα κλέψατε με τις συνεχείς λιτότητες, τα  ....
χρηματιστήρια, τα δομημένα ομολόγα.
Και εμείς οι πληβείοι και υπόδουλοι της δημοκρατίας σας έχουμε δικαίωμα να πούμε όχι να μην τα πάρουν οι πρώην, δεν έφαγαν αρκετά?

Ντροπή, και θέλετε και την εξουσία ε?

E, όχι και από εμάς λοιπόν!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, δικαιώθηκε ο Πανιώνιος




Οριστικά στη Football League θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά η ΠΑΕ Ηρακλής. Η δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του «γηραιού» για τη χορήγηση άδειας για την αγωνιστική περίοδο, κι έτσι οι «κυανόλευκοι», όπως όλα δείχνουν θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Αντίθετα η ΠΑΕ Πανιώνιος πήρε την αδειοδότηση κι έτσι η νέα σεζόν θα τη βρει στην Super League ΟΠΑΠ.

Πιο αναλυτικά η απόφαση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».
Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλό Ταξίδι ....



Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμη η προκήρυξη για 4.000 πυροσβέστες



Τυπικές λεπτομέρειες απομένουν για την έκδοση της προκήρυξης -μέσα στο πρώτο 15νθήμερο Μαΐου- που θα αφορά στην πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει...
μέσα στον μήνα, ενώ για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, η λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εργασίας», τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν το προσεχές φθινόπωρο, πριν από τις 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011.

Από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες και από 1/1/2012 θα αναλάβουν υπηρεσία ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.Οι νέες θέσεις θα καλυφθούν από συμβασιούχους πυροσβέστες, από εθελοντές πυροσβέστες αλλά και απλούς πολίτες, ηλικίας έως και 29 ετών.

Οι προσλήψεις θα διενεργηθούν με το σύστημα των μορίων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ θα προηγηθούν στους πίνακες κατάταξης όσοι έχουν εμπειρία, τίτλους σπουδών, καθώς και πιστοποιημένη εμπειρία ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εξάλλου, ειδική πριμοδότηση προβλέπεται για τους πολύτεκνους-τρίτεκνους, αλλά και όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ενοπλες Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικότητα αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα.

Ορια ηλικίας
Ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία (η οποία μπορεί να ανανεώνεται), Ελληνες πολίτες, με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια), οι οποίοι:

1. Εχουν τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Το 60% των θέσεων που προκηρύσσονται για την κατηγορία αυτή καλύπτεται από υποψήφιους, οι οποίοι κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ Κατηγορίας και άνω.

2. Ελληνες πολίτες που δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους, κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και είναι: α) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και β) εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007. Το ανώτατο όριο ηλικίας των ως άνω εποχικών πυροσβεστών αυξάνεται μέχρι και το 56ο έτος, εφόσον για κάθε δύο επιπλέον έτη ηλικίας έχουν εργασθεί σε μία αντιπυρική περίοδο, πέραν των προαναφερομένων.

Ειδικά για τον φετινό πρώτο διαγωνισμό, το ποσοστό που αφορά θέσεις πολιτών ορίζεται σε 15% (περίπου 500 θέσεις) και 85% των θέσεων αντιστοιχεί στους εποχικούς πυροσβέστες (περίπου 3.500 θέσεις).

Πρόσθετα προσόντα
Πρόσθετα προσόντα για όλους τους υποψηφίους αποτελούν η γνώση ξένης γλώσσας και η κατοχή πτυχίου ΙΕΚ ειδικότητας «Ειδικός δασικής προστασίας». Μοριοδότηση δικαιούνται επίσης οι υποψήφιοι που είναι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους, καθώς και τα τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.

Τα κριτήρια πρόσληψης
Κριτήρια πρόσληψης για τους υποψηφίους πολίτες αποτελούν ο βαθμός του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού (άρθρο 30 παρ. 20 ν. 2538/1997, ΦΕΚ 242 Α΄) ή εθελοντή πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος (ν. 1951/1991, ΦΕΚ 84 Α΄) κ.ά. Για τους υποψηφίους που ανήκουν στην κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών ισχύουν τα ίδια κριτήρια, πλην του βαθμού του τίτλου σπουδών.

Πηγή: Εθνος

Διαβάστε Περισσότερα »

Του έβαλαν τα πιστόλια στην κοιλιά και τον λήστεψαν

 


Πήραν πριν από λίγο 40.000 ευρώ από υπάλληλο του ΙΚΑ Λιβαδειάς.


Ο 47χρονος υπάλληλος πήρε την επιταγή ποσού 40.000 ευρώ και πήγε στην τράπεζα να την εξαργυρώσει για τις ανάγκες του ταμείου του ΙΚΑ. Επιστρέφοντας, πριν προλάβει να μπει στο υποκατάστημα του ΙΚΑ, οι δυο ληστές που ήταν κρυμμένοι σε ένα στενάκι ακριβώς δίπλα από την είσοδο,τον άρπαξαν και τον τράβηξαν μέσα στο στενό. Οι δυο δράστες που φορούσαν μαύρες κουκούλες, του "κόλλησαν" δυο πιστόλια  στην κοιλιά και του ζήτησαν τα λεφτά.
Ο 47χρονος ακόμη προσπαθεί να συνέλθει, ενώ οι δυο ληστές πήραν τα 40.000 ευρώ και διέφυγαν πεζοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου :Γενική Απογραφή Πληθυσμού

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδηλατοπορεία 2011 στο Σχηματάρι


alt
 
Και φέτος κάνουμε βόλτα στο Σχηματάρι με το ποδήλατο. Την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 11.00 περνάμε λίγες ώρες χωρίς αμάξια, λίγες ώρες με ήπια μέσα. Προωθούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άθλησης, υγείας, αναψυχής.

Η πορεία διοργανώνεται ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα με αίτημα ποδηλατόδρομους - πεζόδρομους - αναβαθμισμένες δημόσιες συγκοινωνίες. Συγκέντρωση στις 11.00 στο Πνευματικό κέντρο - Πλατεία του Σχηματαρίου και έναρξη της πορείας στις 12.00.
Ο κεντρικός δρόμος θα κλείσει για να μπορούν όλοι να κάνουν τη βόλτα τους είτε κάνουν ποδήλατο είτε όχι. Να είστε όλοι εκεί.
Η πορεία είναι 2,5 χμ και είναι σχετικά εύκολη. Παρότι εύκολη στην πορεία προωθούμε την ασφάλεια με κράνη, επιγονατίδες, κλπ, ενώ οι γονείς μικρών παιδιών παρακαλούνται να τα συνοδεύουν. Αγροτικό όχημα θα ακολουθεί με γιατρό για οποιονδήποτε χρειαστεί βοήθεια.
Θα γίνει κλήρωση για ένα ποδήλατο προσφορά του καταστήματος TWEETY ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΕΒΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΟΠΛ. ΒΟΓΚΛΗ ΘΗΒΑ 22620 25718 . Η μουσική είναι προσφορά του καταστήματος Princess Cafe. Τα αναψυκτικά και νερά είναι προσφορά της εταιρείας Pepsico-Ηβη.
Ευχαριστούμε τις ΕΔΥΣ για την υποστήριξή τους (www.edys.gr)
Διαβάστε Περισσότερα »

3.500 παραγωγοί στην ΑΤΕ για την ασφάλιση της παραγωγής


altΠερί τους 3.500 αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα προσήλθαν στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, την περασμένη εβδομάδα, οπότε δόθηκε η σχετική δυνατότητα, προκειμένου να πληρώσουν τις εισφορές στον ΕΛΓΑ για τη δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αρμόδιο για τις αποζημιώσεις οργανισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα έσοδα από τις συγκεκριμένες εισφορές έφτασαν περίπου τα 130.000 ευρώ.
Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και ομαλά σε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα αντιμετώπισης και διαχείρισης των κινδύνων και των κρίσεων που είναι σύμφυτοι στον αγροτικό τομέα.
Με την ασφάλιση αυτή, εξασφαλίζεται σε μεγάλο βαθμό η σταθερότητα στον προγραμματισμό της αγροτικής εκμετάλλευσης και η οικονομική επιβίωσή της, αφού δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη, σε περίπτωση καταστροφής της σοδειάς του ή του ζωικού κεφαλαίου του, να έχει ένα ελάχιστο σταθερό εισόδημα.
Στη συνείδηση μάλιστα του μέσου αγρότη, οι αποζημιώσεις μετά από μία φυσική καταστροφή, έχουν σπουδαιότερη θέση από εκείνη που κατέχουν άλλες μορφές ενισχύσεων.

Πηγήhttp://www.paseges.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφτασαν τα ραβασάκια και σε....."πυρόπληκτους" της πρώην επαρχίας Θήβας


alt
 
Πίσω θα κληθούν να επιστρέψουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε για τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 όσοι δήλωναν πυρόπληκτοι, αν διαπιστωθεί, από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου ότι κακώς την εισέπραξαν. 

Αυτό ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης με αφορμή ερώτηση-καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ κ. Μιχάλη Γιαννάκη ότι η κυβέρνηση ζητάει από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τέσσερα χρόνια μετά, από τότε που δόθηκε.
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ενημερώνει τον βουλευτή της ΝΔ ότι σε εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον έλεγχο της καταβολής των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων που δόθηκαν κατά το έτος 2007, απεστάλησαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, ειδοποιήσεις για την υποβολή ή και την συμπλήρωση των προβλεπομένων δικαιολογητικών. "Εφόσον μετά την προσκόμιση των δικαιολογητικών αίρονται οι αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα καταβολής της ενίσχυσης, η υπόθεση τίθεται στο αρχείο. Οσάκις, όμως, διαπιστώνεται ότι έγιναν πληρωμές χωρίς να συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ή διπλοπληρωμές, ζητείται με καταλογισμό των υπόχρεων η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών ενισχύσεων", ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μιχάλης Γιαννάκης ωστόσο, με ερώτηση που έχει απευθύνει στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι "οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, ανέδειξαν στη χώρα μας την έννοια του νέου πατριωτισμού, καθώς η Πολιτεία ενίσχυσε τους πληγέντες με έκτακτη οικονομική βοήθεια". Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους πολίτες, έδωσε τη δυνατότητα ενίσχυσης με την υποβολή μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ώστε να παρακαμφθούν γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες".
Όπως όμως καταγγέλλει "ενώ η πλειοψηφία των πληγέντων ήταν αντάξια της εμπιστοσύνης του κράτους, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από πραγματικούς δικαιούχους την επιστροφή των ενισχύσεων".
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας σε πέντε ερωταπαντήσεις


altΓια την Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Βοιωτίας, Βασίλης Κόλλιας

Σε δικαιολογημένη σύγχυση βρίσκονται οι Νέοι Αγρότες αλλά και όλοι οι αγρότες του νομού μας για το θέμα της εισφοράς του ΕΛΓΑ.

Η Ένωση Νέων Αγροτών ( ΕΝΑ) Βοιωτίας, θεώρησε απαραίτητη την ενημέρωση των συναδέλφων και για αυτό ετοίμασε το παρακάτω κείμενο ώστε να γνωρίζουν πριν την κατάθεση των δηλώσεων τους τι θα οφείλουν υπέρ ΕΛΓΑ και να προετοιμαστούν κατάλληλα. Οι πληροφορίες που παραθέτουμε είναι απόρροια της συνάντησης που έγινε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών( ΠΕΝΑ) με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Σαρρή, για να γίνει αλληλοενημέρωση πάνω στα θέματα της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.

Από φέτος αλλάζει ο τρόπος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Στόχος του, όπως λένε από το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου ασφαλιστικού συστήματος. Βιώσιμου οικονομικά με διαφάνεια στις εκτιμήσεις, και Ταχύτητα στις αποζημιώσεις. Καρδιά του νέου ασφαλιστικού συστήματος είναι η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας για τους γεωργούς ή, όταν πρόκειται για κτηνοτρόφους ,η Ενιαία Δήλωση Εκτροφής.

Τι είναι η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής
Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής είναι μια δήλωση , που υποβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο παραγωγός δηλώνει το σύνολο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των προϊόντων που καλλιεργεί , ανεξάρτητα αν παίρνει ή όχι επιδότηση για αυτά. Αντίστοιχα , αν κάποιος είναι κτηνοτρόφος δηλώνει το σύνολο των ζώων που εκτρέφει.

Που και πότε υποβάλλεται η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής
Η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής υποβάλλεται στα σημεία που υποβάλλεται και η αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), που και για εφέτος είναι οι ΕΑΣ και κάποια γραφεία συνεταιρισμών στην Βοιωτία.
Ο παραγωγός μπορεί να υποβάλλει τη δήλωση του από την αρχή του έτους έως και 15 Μαΐου 2011.
Εφόσον ο παραγωγός δεν έχει αλλαγές σε σχέση με την περσινή δήλωση ΟΣΔΕ του 2010 , μπορεί να την υποβάλλει ηλεκτρονικά, από 24 Ιανουαρίου 2010.
Αν όμως φέτος έχει αλλαγές στις καλλιέργειες θα πρέπει να απευθυνθεί στα ειδικά σημεία υποβολής του ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΓΑ ,στις λεγόμενες πύλες υποβολής, που θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Φέτος, όλοι οι παραγωγοί πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, διότι μαζί με αυτήν υποβάλλεται αυτόματα και η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής του ΕΛΓΑ.
Σε αντίθετη περίπτωση ο παραγωγός θα είναι ανασφάλιστος.

Πως υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά
Από φέτος η ασφαλιστική εισφορά δεν καταβάλλεται από τους παραγωγούς μέσω των τιμολογίων εμπορίας. Καταβάλλεται απ’ ευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Αγροτική Τράπεζα. Για την φυτική παραγωγή η ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται σε ποσοστό 4% επί της συνολικής αξίας της παραγωγής όλων των καλλιεργειών του γεωργού. Για την ζωική παραγωγή η ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται σε ποσοστό 0.75% της συνολικής αξίας των ζώων που εκτρέφει ένας κτηνοτρόφος.

Πως καταβάλλεται η ασφαλιστική εισφορά
Ο παραγωγός μπορεί να καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά με δυο τρόπους. Πρώτον , με απευθείας κατάθεση του ποσού που του αναλογεί στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Αγροτική Τράπεζα. Δεύτερον, με εξουσιοδότηση του παραγωγού προς τον ΕΛΓΑ να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από τον λογαριασμό που διατηρεί ο ίδιος στην τράπεζα , ή από απαιτήσεις που πρόκειται να του καταβληθούν από επιστροφή ΦΠΑ , φόρο πετρελαίου , ή άλλα συμβόλαια που πιθανόν έχει. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης του ποσού κατά 20%, έτσι για παράδειγμα εάν σε κάποιον καλλιεργητή, το ποσό που θα προκύψει είναι 1000 ευρώ, μπορεί να δηλώσει πως δεν συμφωνεί και θέλει να ασφαλιστεί για 1200 ή 800 ευρώ. Αναλόγως αυξάνεται ή μειώνεται και το ποσό που μπορεί να διεκδικήσει εάν γίνει κάποια ζημιά που οφείλεται στους ασφαλιζόμενους κινδύνους.
Ακόμη, το ποσό μπορεί να καταβληθεί σε 4 δόσεις, με πρώτη δόση περίπου στις 15 Ιουνίου, η ημερομηνία αυτή ακόμη δεν έχει καθοριστεί επακριβώς. Θα θεωρείται προαπαιτούμενη η καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης για να είναι έστω μερικώς ασφαλισμένη η παραγωγή.

Τι είναι η ασφαλιστική ενημερότητα
Η ασφαλιστική ενημερότητα είναι μια βεβαίωση που εκδίδει ο ΕΛΓΑ και πιστοποιεί ότι ο παραγωγός έχει εξοφλήσει την ασφαλιστική εισφορά που του αναλογεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι κρίσιμο να επισημανθεί εδώ ότι αν ο παραγωγός δεν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά δεν μπορεί να πάρει
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας εν όψει της θερινής περιόδου


alt
 
Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη.

Θέμα της Συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς του Νομού (Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομεία, Δασαρχεία, Δήμοι, Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Π.Ε. Βοιωτίας, Εθελοντικές Ομάδες), ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις της πολιτικής προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, εν όψει της θερινής περιόδου.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο καλύτερος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου, να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στο πεδίο ευθύνης τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του γεγονότος.
Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη της εκ των προτέρων οργάνωσης των φορέων (εξοπλισμός, ανθρώπινο δυναμικό), ώστε να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης και καθορίστηκαν οι φορείς και ο χρόνος υλοποίησης έργων πρόληψης και ετοιμότητας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Επίσης ζητήθηκε η άμεση σύσταση αλλά και στελέχωση και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων από τη Νομοθεσία Γραφείων Πολιτικής Προστασίας και Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων.
Ιδιαίτερη έμφαση, κατά τη συνεδρίαση, δόθηκε στα μέτρα πρόληψης (αποψίλωση οικοπέδων, αρχαιολογικών χώρων, στρατιωτικών μονάδων και γενικότερα δημόσιων χώρων, διάνοιξη δασικών δρόμων) αλλά και ενημέρωσης των πολιτών μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, που θα διανεμηθούν άμεσα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, μετά τη λήξη των εργασιών, δήλωσε:
«Λάβαμε ομόφωνες αποφάσεις. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και την συνεργασία όλων των δυνάμεων και φορέων.
Απ’ όλους εκφράσθηκε η ομόθυμη βούληση για την καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμό και συντονισμό των δυνάμεών τους, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατά τη νέα θερινή περίοδο από τα φαινόμενα των πυρκαγιών. Για τον σκοπό αυτό, απευθύνουμε πρόσκληση, για εγρήγορση και συνεργασία στους συμπολίτες μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα Στρος Καν: Δουλέψαμε υπόγεια,η Ελλάδα ήθελε το ΔΝΤ, ο Γιώργος δεν το έλεγε στο λαό


  
Βόμβα Στρος Καν: Δουλέψαμε υπόγεια,η Ελλάδα ήθελε το ΔΝΤ, ο Γιώργος δεν το έλεγε στο λαό - (vid)
Ο Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε απόσπασμα από την συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος Καν, σε γαλλικό κανάλι, όπου αναφέρει ότι στην Ελλάδα είχε γίνει «υπόγεια προετοιμασία μηνών» και δεν έγιναν όλα μέσα σε 15 μέρες.

Στο απόσπασμα που αποκάλυψε το Αλ Τσαντίρι ο κ. Στρος Καν λέει χαρακτηριστικά:
«Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό».
Και προσθέτει: Αλλά από την αρχή ο Παπανδρέου με είχε πάρει πολύ νωρίς τηλέφωνο. Με είχε πάρει από το μήνα Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Και είναι αλήθεια ότι είχε συνειδητοποιήσει πως είχε ανάγκη από βοήθεια».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Μαΐου...


1905: Ηλεκτροφωτίζεται για πρώτη φορά η οδός Αθηνάς.

1931: Οι αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή, σημαίνοντας την αρχή του τέλους για την «καριέρα» του διάσημου κακοποιού.

1959: Ανακοινώνονται τα πρώτα μουσικά Βραβεία Γκράμι: Άλμπουμ της Χρονιάς: Χένρι Μαντσίνι, «The Music from Peter Gunn». Τραγούδι της Χρονιάς: Ντομένικο Μοντούνιο, «Nel Blu Dipinto di Blu».

1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη Μ. Βρετανία.

1994: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν και ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ υπογράφουν τη Συμφωνία του Καΐρου, με την οποία επιτυγχάνεται η αυτονομία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και την Ιεριχώ.

2001: Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ επισκέπτεται την Ελλάδα. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μετά το Σχίσμα.


Γεννησεις

1904: Ουμ Καλσούμ, αιγυπτιακής καταγωγής τραγουδίστρια - θρύλος για τους Άραβες. [θαν. 3/2/1975]

1929: Όντρεϊ Χέμπορν, βρετανοβελγίδα ηθοποιός. [θαν. 20/1/1993]

1939: Άμος Οζ, σπουδαίος ισραηλινός συγγραφέας.


Θανατοι

1980: Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, κομμουνιστής ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας και Πρόεδρος της χώρας. [γεν. 7/5/1892]

1987: Πολ Μπάτερφιλντ, αμερικανός λευκός μπλουζίστας. [γεν. 17/12/1942]

2006: Αλέξης Δαμιανός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Οι ταινίες του «Μέχρι το πλοίο» και «Ευδοκία» σηματοδότησαν την ιστορία του νέου ελληνικού κινηματογράφου. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Από φέτος απολυτήριο λυκείου χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι με νομοθετική ρύθμιση που έχει κατατεθεί στη Βουλή, οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων μπορούν να αποκτήσουν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010-2011.


Οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Α’).

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Οι μαθητές που επιθυμούν να αποκτήσουν το απολυτήριο με την παραπάνω διαδικασία θα υποβάλουν αίτηση οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικες ή οι γονείς-κηδεμόνες τους, εφόσον είναι ανήλικοι, την οποία θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου στο οποίο φοιτούν.

Οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λουκέτο σε ασφαλιστική εταιρία με ασφαλισμένα 90.000 αυτοκίνητα


Σε αναστολή της άδειας λειτουργίας φέρεται να προχωρά, μέσα στην ημέρα, η εποπτική αρχή της Τράπεζας Ελλάδος στην ασφαλιστική εταιρία Εurostar που είχε ασφαλισμένα  περί τα 90.000 αυτοκίνητα .

Η αναστολή γίνεται γιατί ή εταιρία δεν προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε θέσει η εποπτική αρχή προκειμένου να καλύπτει τα περιθώρια που απαιτεί ο νόμος για την φερεγγυότητα της λειτουργίας της.
 http://www.asfalisinet.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ