Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΗΡΩΑ




Ηχόραμα, αφιερωμένο στην μνήμη του ήρωα Σμηναγού που κτυπήθηκε στις 23/5/2006 πάνω από τον ουρανό της Καρπάθου, εκτελώντας στο ακέραιο την αποστολή που του είχε ανατεθεί.
Την επιμέλεια του βίντεο είχε ο Υπ/ρχος (Ι) ε.α. Νίκος Ήμελλος η αφήγηση είναι του Κώστα Γιαλήνη, (μερικών από τις εκατοντάδες μαντινάδες) που εκφράζουν τα συναισθήματα μας και γράφτηκαν από εσάς, σαν ένα κερί στην μνήμη του.

Σας ευχαριστώ, ο μεγαλύτερος αδελφός του, Φίλιππος Ι. Ηλιάκης. Σύντομο Βιογραφικό του Κώστα : γεννήθηκε στα Χανιά στις 15 Αυγούστου 1970. Ήταν ο τέταρτος γιος του οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου, Ιωάννη και της οικοκυράς Ειρήνης Ηλιάκη. Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σεμνός, χαμηλών τόνων αλλά παράλληλα μεθοδικός και ψύχραιμος κάτω από οιασδήποτε συνθήκες, έχοντας από την νεαρή του ηλικία αγάπη για το αεροπλάνο, πετυχαίνει το 1989 την είσοδο του στην Σχολή Ικάρων την οποία είχε μόνη επιλογή στο Μηχανογραφικό για την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Επιμελής Ίκαρος , ορκίζεται Ανθυποσμηναγός το καλοκαίρι του 1993 και τοποθετείται στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος για να ολοκληρωθεί η πτητική του εκπαίδευση με αεροσκάφη Τ2. Κατόπιν τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ , 340 Mοίρα Βομβαρδισμού στα αεροσκάφη Α7 Corsair. Στην διάρκεια αυτών των ετών φοιτά σε διάφορα Σχολεία της ΠΑ , όπως το σχολείο Όπλων και Τακτικής ( TOP GUN ), αποφοίτησε το Πρόγραμμα Τακτικής Ηγεσίας, συμμετείχε σε κοινές συμμαχικές ασκήσεις εδώ και στο εξωτερικό και λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης του διακρινόταν σε όλα τα είδη αποστολών. Αυτά σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την ευσυνειδησία του τον καθιστούν έναν από τους ποιο ικανούς επαγγελματίες στον χώρο του και έτσι επιλέχθηκε το 2002 ,να αποτελέσει μέρος του πυρήνα των 10 Ιπταμένων οι οποίοι στάλθηκαν για εκπαίδευση στα νέα F-16 Block 52+ στις ΗΠΑ.
Ολοκληρώνει την εκπαίδευση και επιστρέφει στην Ελλάδα, στην 347 Μοίρα στην Αγχίαλο μέχρι να έλθουν τα νέα Αεροπλάνα στην 115 ΠΜ. Μετά από 8 μήνες, τον Ιούνιο του 2003 παίρνει μετάθεση για την 340 Μοίρα, την αγαπημένη του «Αλεπού», όπου αποκτά επιπλέον εμπειρία στην αναχαίτιση, συμμετέχει στον σχεδιασμό και εκτέλεση Επιχειρήσεων την νύκτα και είναι εκπαιδευτής Αέρος στα νέα F-16 Block 52+.
Αργότερα τοποθετήθηκε στην αδελφή μοίρα της 115 ΠΜ, την 343 , από την οποία και ξεκίνησε την διατεταγμένη αποστολή της αναγνώρισης και αναχαίτισης του Τουρκικού κατασκοπευτικού σχηματισμού που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, πέφτοντας χτυπημένος από τον Τούρκο πιλότο στις 23-5-2006.
Άφησε δύο ανήλικα αγγελούδια, την Μαριλένα και τον Γιάννη.
Ακόμη περισσότερα για αυτόν γνωρίζουν οι συν/φοι του που τον έζησαν απο κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του στην γή και στον αέρα.
...



http://periergaa.blogspot.com
http://esxatianasxesi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά Ελλάδα: Μελέτες για τη συνολική διαχείριση της λυματολάσπης

Σε μια στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος της λυματολάσπης σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον ειδικών...

σε ημερίδα που έγινε σήμερα στη Λαμία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναδείχτηκαν και θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών. «Πρέπει από τώρα να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε, γιατί σε λίγο θα αντιμετωπίσουμε πραγματικό πρόβλημα» σημείωσε ο πρόεδρος του τμήματος Αν. Στερεάς του ΤΕΕ Αποστόλης Καραναστάσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες από κοινού αντιμετώπισης ενός θέματος που θα «το βρούμε μπροστά μας» στο μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, ενέταξε αυτή την προσπάθεια στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, τόσο για τα αστικά απορρίμματα όσο και για τους βιολογικούς καθαρισμούς.

Οι επιστήμονες, από την πλευρά τους, υπογράμμισαν πως «θα πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός από τώρα, έτσι ώστε να μην τρέχουμε την ώρα που θα προκύψει το πρόβλημα». Παράλληλα, παρουσίασαν εναλλακτικούς τρόπους μέσα από τους οποίους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η λυματολάσπη.

Στην ημερίδα τέθηκαν και θέματα που έχουν σχέση με τη συμπλήρωση των υποδομών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους βιολογικούς καθαρισμούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμάτης, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ενταχθούν όσες προτάσεις βιολογικών καθαρισμών διαθέτουν ωριμότητα από πλευράς μελετών, τονίζοντας ότι το χρονικό περιθώριο, μέχρι το τέλος του 2012, για την ωρίμανση των προτάσεων «είναι ιδιαίτερα στενό».

Όπως, μάλιστα, σημειώθηκε, είναι αδύνατον να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι προτάσεις που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα, καθώς το ύψος των χρημάτων που απαιτείται για όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς της Στερεάς Ελλάδας αγγίζουν περίπου τα 169 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό για ολόκληρη τη χώρα ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φουγάρα και γερά ποτήρια τα Ελληνόπουλα

Οι νέοι 16 έως 30 ετών πίνουν αρκετά συχνά, ενώ όσο περισσότερο πίνουν, τόσο πιο πιθανό είναι και να καπνίζουν. "Αντίδοτο" η άσκηση λένε οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Η πλειοψηφία των νεαρών, ηλικίας 16 έως 30 ετών, καταναλώνουν αλκοόλ αρκετά συχνά, ενώ όσο περισσότερο ασκείται κάποιος, τόσο λιγότερο πίνει. Ωστόσο, όσο περισσότερο κάποιος πίνει, τόσο πιο πιθανό είναι και να καπνίζει.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από δύο έρευνες του Εργαστηρίου Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που μελετούν συμπεριφορές υγείας, όπως είναι η άσκηση, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ.
Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την κοινωνία για θέματα όπως τα παραπάνω, αφού καταγράφεται αύξηση των ανθυγιεινών συμπεριφορών, κυρίως από τους νέους, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσα από ερευνητικά προγράμματα, διατριβές, αλλά και ανεξάρτητες μελέτες, επιχειρεί αξιολόγηση των συμπεριφορών, αλλά και ερμηνεία των παραγόντων, που επηρεάζουν τις συμπεριφορές υγείας προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν κατάλληλα παρεμβατικά προγράμματα για κάθε ηλικιακή ομάδα.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκαν δύο ανεξάρτητες μελέτες, σε πληθυσμούς αστικών περιοχών της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στην πρώτη μελέτη (Κοσμίδου, Ιωαννίδης, Λύσσα, Ζήση, Θεοδωράκης) συμμετείχαν νεαροί ενήλικες και συγκεκριμένα φοιτητές/τριες, συνολικά 249 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 21,10 χρόνια.
Σχεδόν οι μισοί από αυτούς δήλωσαν ότι κατανάλωναν αλκοόλ 2-5 ημέρες την εβδομάδα (49,2%). Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (41,1%) δήλωσε ότι καταναλώνει καθημερινά αλκοόλ, αλλά λιγότερο από τέσσερα ποτήρια. Μια ημέρα την εβδομάδα ή σπανιότερα ανέφερε ότι καταναλώνει αλκοόλ μόλις το 5,3% των συμμετεχόντων, ενώ καθημερινά περισσότερα από τέσσερα ποτήρια είπε πως καταναλώνει το 3,7%.
Στη δεύτερη μελέτη (Λύσσα), που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης, συμμετείχαν μαθητές δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης- 145 άτομα, με μέση ηλικία τα 20,14 έτη (16-30 ετών). Περισσότεροι από τους μισούς (53,3%) δήλωσαν ότι καταναλώνουν αλκοόλ 2-5 μέρες ανά εβδομάδα, μια μέρα την εβδομάδα ή πιο σπάνια δήλωσε το 22,5%, ενώ το 17,6% ανέφερε ότι καταναλώνει αλκοόλ καθημερινά, σε ποσότητα μικρότερη των τεσσάρων ποτηριών. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (6,3%) είπε ότι πίνει περισσότερα από τέσσερα ποτήρια αλκοόλ καθημερινά!
Συγκεντρωτικά, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ατόμων μεταξύ 16 και 30 ετών καταναλώνουν αλκοόλ αρκετά συχνά, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανένα άτομο δεν δήλωσε ότι δεν έχει καταναλώσει ποτέ του αλκοόλ.
Μέσα από τη θεωρία Σχεδιασμένης Συμπεριφοράς, παρατηρείται ότι η κατανάλωση αλκοόλ προβλέπεται από το αν και με ποια συχνότητα έχει καταναλώσει αλκοόλ το άτομο στο παρελθόν.
Ένα άλλο ζήτημα που εξετάστηκε είναι, εάν υπάρχει σχέση μεταξύ καπνίσματος, άσκησης και κατανάλωσης αλκοόλ. Τα αποτελέσματα των ερευνών, σε συμφωνία με διεθνείς έρευνες, δείχνουν ότι μεταξύ άσκησης και κατανάλωσης αλκοόλ παρατηρείται σημαντική αρνητική σχέση, δηλαδή όσο περισσότερο κάποιος ασκείται τόσο λιγότερο συχνά καταναλώνει αλκοόλ, ενώ μεταξύ καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ η σχέση είναι και πάλι στατιστικά σημαντική αλλά θετική, δηλαδή όσο πιο συχνά καταναλώνει αλκοόλ τόσο περισσότερο καπνίζει.
Η κατεύθυνση και η σημαντικότητα των σχέσεων αυτών είναι όμοια και για τα δύο φύλα (άνδρες, γυναίκες).
Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο  μια κ των ερευνητών, η κ. Κοσμίδου, η προαγωγή της φυσικής δραστηριότητας είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει στη μικρότερη κατανάλωση αλκοόλ.
Ωστόσο, όπως λέει, για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται στοχευόμενα παρεμβατικά προγράμματα για άτομα όλων των ηλικιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Για το Αφγανιστάν με charter... εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.





Όπως φαίνεται σ' όλες τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το Crimes on air σαράντα (40) Αφγανοί υπήκοοι επιστέφουν σήμερα  στην πατρίδα τους, στο πλαίσιο της διαδικασίας εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών, στις χώρες καταγωγής τους.

Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με ειδική πτήση « charter » από το Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκπρόσωποι του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), στον οποίο έχει ανατεθεί η υλοποίηση του προγράμματος, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, διευκόλυναν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή των Αφγανών υπηκόων στην πατρίδα τους.

Η αναχώρηση αυτή αποτελεί τη Β΄ φάση υλοποίησης της δράσης εθελούσιας επιστροφής, καθώς η Α΄ φάση ολοκληρώθηκε με την επιστροφή 586 υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Στη Β΄ φάση προβλέπεται να επιστρέψουν εθελοντικά στην πατρίδα τους τουλάχιστον άλλοι 500 υπήκοοι τρίτων χωρών, μέχρι την 30-06-2011.

Η δράση της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, το οποίο διαχειρίζεται ως υπεύθυνη Αρχή το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. 
crimesonair.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγουν από τις 2 Ιουλίου τα κλειστά επαγγέλματα




Καταργούνται από 2 Ιουλίου -εκτός αν προηγηθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα- όλοι οι αδικαιολόγητοι περιορισμοί για την άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος, όπως ελάχιστες αμοιβές, γεωγραφικά όρια και οι ελάχιστες αποστάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που εξέδωσε έναν ενδεικτικό κατάλογο 136 επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη πάροδο τεσσάρων μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή από τις 2 Ιουλίου 2011, παύει να ισχύει κάθε περιορισμός που:
- περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα,
- εξαρτά την χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης,
- θέτει γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος,
- ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ των ασκούντων το επάγγελμα,
- απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο,
- επιβάλλει ή απαγορεύει την διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση,
- επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή,
- περιορίζει την συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων,
- επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές,
-  υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Όλοι οι πιο πάνω περιορισμοί αίρονται αυτόματα μετά τις 2 Ιουλίου, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη.
Αντίθετα, απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται αναγκαία η διατήρηση για κάποιο επάγγελμα ενός ή περισσότερων από τους πιο πάνω περιορισμούς και αυτό μόνο εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, με τις οποίες επίσης ζητήθηκε η ρητή κατάργηση κάθε αντίθετης απόφασης ή εγκύκλιου.
Πέραν της άρσης των ανωτέρω περιορισμών, με το άρθρο 3 του νόμου, μετά τις 2 Ιουλίου καταργείται και η απαίτηση έκδοσης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος και αντικαθίσταται με την απλή αναγγελία έναρξης επαγγέλματος, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Αν μετά τη παρέλευση τριμήνου από την υποβολή της αναγγελίας η αρμόδια αρχή δεν απαγορεύσει την άσκηση του επαγγέλματος, επειδή δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα. Και σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, μόνο εφόσον κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση της αδειοδοτικής διαδικασίας. Αλλιώς η κατάργησή της επέρχεται αυτοδίκαια.
Ακολουθεί ένας ενδεικτικός και μη εξαντλητικός κατάλογος επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του κεφαλαίου Α' του ν.3919/2011.

Στο κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται επαγγέλματα τα όποια:
• ρυθμίζονται στο Β΄ Κεφάλαιο  του Νόμου (Συμβολαιογράφοι, Δικηγόροι, Μηχανικοί,   Νόμιμοι Ελεγκτές),
• εξαιρούνται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Νόμου (οδικές εμπορευματικές μεταφορές, φαρμακοποιοί, γεωτεχνικοί),
• έχουν ρυθμιστεί με ειδικό τρόπο από την κοινοτική νομοθεσία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α΄ ΤΟΥ Ν. 3919/2011
1. Αισθητικός
2. Αμπιγιέρ
3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης
4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού
5. Αργυραμοιβός
6. Αρτοποιός
7. Αρχαιοπώλης
8. Ασφαλιστικός Πράκτορας
9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος
10. Γομωτής-πυροδότης
11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας
12. Γραφείο Τελετών
13. Διαγνωστικά Κέντρα
14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
15. Διασώστης ασθενοφόρου
16. Διερμηνέας
17. Δύτης
18. Εικονολήπτης
19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών
21. Ενεχυροδανειστής
22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)
23. Επισκέπτης Υγείας
24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων
25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών
26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων
28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού
29. Εργοθεραπευτής
30. Εφημεριδοπώλης
31. Ηλεκτρολόγος
32. Ηλεκτρονικός
33. Ηλεκτροσυγκολλητής
34. Ηχολήπτης
35. Θαλάσσιο ταξί
36. Θερμαστής
37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ
38. Κολλέγια
39. Ιδιωτικά Σχολεία
40. Καπνοπώλης
41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής
42. Καταδυτικό Συνεργείο
43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων
44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ
45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
46. Κλειθροποιός
47. Κοινωνικός Λειτουργός
48. Κομμωτής-κουρέας
49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας
50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)
51. Λειτουργία  Γραφείων Ιδιωτικών  Ερευνών
52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
53. Λιανικό Εμπόριο
54. Λιμενεργάτης
55. Λογιστής Φοροτέχνης
56. Λογοθεραπευτής
57. Μαία
58. Μακιγιέρ
59. Μακινίστας
60. Μελισσοκόμος
61. Μεσιτικά Επαγγέλματα
62. Μεταφραστής
63. Ναυαγοσώστης
64. Ναυτικός Πράκτορας
65. Ξεναγός
66. Ξυλουργός
67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών
68. Οδοντοτεχνίτης
69. Οικονομολόγος
70. Οξυγονοκολλητής
71. Οπλοπώλης
72. Οπτικός
73. Ορκωτός Εκτιμητής
74. Πυροτεχνουργός
75. Ραδιοηλεκτρολόγος
76. Ραδιοτεχνίτης
77. Ρυμουλκά
78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος
79. Σκηνοθέτης
80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης
81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας
82. Τεχνικός  Αερίων Καυσίμων
83. Τεχνικός Ανελκυστήρων
84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων
86. Τεχνικός Αυτοματισμών
87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής
88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας
90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής
91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών
93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας
94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων
95. Τεχνικός Μίξης Ήχου
96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών
97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης
98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών
99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος
100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής
101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού
102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων
103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας
104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας
107. Τεχνίτης Βαφής
108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)
110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων
111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών
112. Τεχνίτης Σκηνικών
113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου
114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων
115. Τεχνίτης Τροχών
116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων
117. Υδραυλικός
118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού
119. Υπηρεσίες Άθλησης
120. Υπηρεσίες Ασφαλείας
121. Υπηρεσίες Δασοκομίας
122. Υπηρεσίες Διαφήμισης
123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων
124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης
125. Υπηρεσίες Κατασκευών
126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων
127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης
128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων
129. Φορτοεκφορτωτής
130. Φροντιστής
131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου
132. Φυσικοθεραπευτής
133. Χημικός Ναυτιλίας
134. Ψυκτικός
135. Ψυχολόγος
136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξώδικο αστυνομικών για την ανάκληση των ρεπό


Εξώδικο κατά παντός υπευθύνου απέστειλαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη με την αιτιολογία ότι ανακαλούνται αναίτια τα ρεπό τους.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Θεσσαλονίκης εξουσιοδότησε τον πρόεδρό τους στο αν προβεί στη κίνηση αυτή προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της αναιτιολόγητης ανάκλησης των ρεπό των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ.
«Δυστυχώς και αυτήν την πρωτοβουλία της Ένωσης ορισμένοι προσπαθούν, σκοπίμως, να την απαξιώσουν, ενώ άλλοι, σήμερα, προσπαθούν να εμφανίσουν αυτήν ως προϊόν δικής τους έμπνευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για κλοπή και ναρκωτικά


Με 0,4 γραμ. ηρωίνης συνελήφθη 44χρονος στη Θήβα. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».
Επίσης συνελήφθη 39χρονη Ρουμάνα για κλοπή.
Ειδικότερα η συλληφθείσα, ευρισκόμενη εντός καταστήματος ενδυμάτων στη Θήβα, αφαίρεσε από τσάντα πελάτισσας το χρηματικό ποσό των διακοσίων σαράντα (240,00) Ευρώ, έγινε όμως αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. Αστυνομικοί της  υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου και την συνέλαβαν.
Συλληφθείσα, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.
.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Μία συναρπαστική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν σήμερα 22/05/2011 στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο της πόλης μας. 

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία μια και πάνω από 350 άτομα κάθε ηλικίας -από όλες σχεδόν τις περιοχές του δήμου μας- δώσανε το παρόν με τα ποδήλατα τους. Μικροί και μεγάλοι διέσχισαν τους δρόμους της όμορφης πόλης μας απολαμβάνοντας, σε ήρεμο ρυθμό, τις γειτονιές και τις διαδρομές της. 
aliartos-city.blogspot.





































Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σκουπίδια της Στερεάς στη βουλή από Τ.Αντωνίου και Α.Καραθανάση

  


Το ζήτημα του σχεδιασμού και της χρηματοδότησης, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, θέτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Αφροδίτη Παπαθανάση (Φωκίδας) και Τόνια Αντωνίου (Φθιώτιδας) με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στην οποία αναφέρουν:

«Η οικονομικά βιώσιμη και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στη Χώρα μας παραμένει μεγάλη πρόκληση. Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να διαχειρίζονται τα απορρίμματα που παράγουν, οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της ορθής διαχείρισης, η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Πολιτεία οφείλουν να διασφαλίσουν μακροχρόνιο περιφερειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό, θεσμικό πλαίσιο, πόρους και έλεγχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εσωτερικών για την Στερεά Ελλάδα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ήταν σε λειτουργία είκοσι πέντε Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων οι οποίοι μειώθηκαν σε δέκα. Επίσης, οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων οι οποίοι έχουν κλείσει, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί στην γεωγραφική ενότητα της Περιφέρειας Στερεάς ανέρχονται σε εξήντα τέσσερις.

Η τρέχουσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση της Χώρας αλλά και η ορθή οικονομικά και περιβαλλοντικά διαχείριση των πόρων απαιτεί την ουσιαστική συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποφυγής επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

Ποια είναι τα κεντρικά σημεία του βασικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της διαχείριση των απορριμμάτων ;
Ο σχεδιασμός αυτός έχει καταλήξει στον αριθμό και στη γεωγραφική κατανομή των απαιτούμενων σταθμών μεταφόρτωσης και των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων που απαιτούνται στη Στερεά Ελλάδα;
Ποιοι είναι οι απαιτούμενοι πόροι σε σχέση με τους διαθέσιμους πόρους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για τους σταθμούς μεταφόρτωσης και την κατασκευή Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων;
Ποιος είναι σήμερα ο βαθμός ωριμότητας των προτάσεων που υπάρχουν για την κατασκευή Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;
Για πόσους από τους εξήντα τέσσερις Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων οι οποίοι έχουν κλείσει, αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί, υπάρχουν οριστικές μελέτες αποκατάστασης, από ποιο πρόγραμμα και με ποια δέσμευση πόρων θα αντιμετωπισθεί η αποκατάσταση τους;
Υπάρχει η δυνατότητα σήμερα - στα πλαίσια του ΕΣΠΑ - οι Δήμοι να προμηθευτούν απορριμματοφόρα;»
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Τον τρόμο έζησε 85χρονος ιερέας στα χέρια των ληστών

 


Τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον λήστεψαν μαζί με την οικιακή βοηθό του


Ο 85χρονος ιερέας κοιμόταν στο σπίτι του, στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας μαζί με την Βουλγάρα οικιακή βοηθό του. Στις 01:40΄ άκουσαν κάποιο θόρυβο και ξύπνησαν.
Οι 3 ληστές ήταν ήδη μέσα στο σπίτι. Φορούσαν καλσόν στο πρόσωπο και κρατούσαν μαχαίρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, λίγο πριν είχαν κόψει τα κάγκελα και παραβίασαν το παράθυρο.

Με την απειλή των μαχαιριών τους είπαν να μην μιλήσουν , ενώ με γρήγορες κινήσεις έσκισαν τα σεντόνια, με τα κομμάτια των οποίων έδεσαν και φίμωσαν τον ιερέα και την οικιακή βοηθό. Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι και αφού πήραν 8000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες και κινητά, τους κλείδωσαν μέσα σε ένα δωμάτιο και εξαφανίστηκαν.

Μετά από αρκετή ώρα κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες του Πόντου στη Λιβαδειά

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνου Ρόβλια και των τοπικών αρχών, τιμήθηκε στη Λιβαδειά η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και ο σύλλογος Ποντίων «Ο Ευκλείδης».
Το πρωί εψάλη δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Λιβαδειάς και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, με κατάθεση στεφάνων.
Στις δηλώσεις κυριάρχησε το αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας από τον ΟΗΕ, που έχει ζητήσει η χώρα μας, χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα.
«Είναι ημέρα τιμής και μνήμης, δήλωση υποχρέωσης και ευθύνης για την γενοκτονία των Ποντίων. Συντελέστηκε ένα έγκλημα από ανεγκέφαλους που είχαν σκοπιμότητες συγκεκριμένης πολιτικής συγκυρίας. Οφείλουμε την γενοκτονία να την αναδείξουμε ως μείζων γεγονός», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», Τριαντάφυλλος Υφαντίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα τιμήσαμε την μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί για την χώρα μας ως ημέρα μνήμης επίσημα από το 1994. Στόχος μας είναι και ελπίζουμε πως όλα τα κράτη θα αναγνωρίσουν επίσημα πλέον και την γενοκτονία ώστε οι ψυχές αυτές, των θυμάτων να ηρεμήσουν».
Ο Ελληνισμός οφείλει να μην ξεχνάει δήλωσε ο βουλευτής Βασίλης Τόγιας επισημαίνοντας  ότι «δεν φτάνουν οι επιμνημόσυνες δεήσεις, γι΄ αυτές τις ημέρες ουσιαστικής μνήμης. Πρέπει επιτέλους αυτή η ημέρα να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ως διεθνής ημέρα. Πρέπει να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρέπει όλοι να το απαιτήσουμε, το οφείλουμε στον ελληνισμό αλλά κυρίως το οφείλει η διεθνής κοινότητα στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.
.siriosfm.grΣύμφωνα με τη βουλευτή Βάσω Τσόνογλου «η 19η Μαΐου έχει επίσημα καθιερωθεί από το 1994 ως ημέρα μνήμης του σφαγιασμού τω Ποντίων από τον εθνικισμό των Νεότουρκων. Ο καθημαγμένος λαός βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα, μια Ελλάδα που την εμπλούτισε με τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό που έφερε. Δεν ξεχνούμε. Το αίτημα είναι να αναγνωριστεί διεθνώς ο σφαγιασμός των Ποντίων, οι 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. Οι χαμένες πατρίδες δεν πεθαίνουν ζουν μέσα  στην ψυχή μας και στη μνήμα μας».
Για σημαντική μνημειακή ημέρα  μίλησε η βουλευτής Άρια Αγάτσα λέγοντας «είναι κοινός τόπος ότι πρέπει να τιμούμε την μνήμη σημαντικών ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στην ελληνική ιστορία».
Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής δήλωσε «είναι ημέρα μνήμης και τιμής για το ποντιακό στοιχείο. Θυμόμαστε και τιμάμε τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.  Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους δεν έχουν συνέχεια. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να εκλείψουν από την κοινωνία διότι προκαλούν μόνο καταστροφή και υπανάπτυξη. Ποτέ πια τέτοια εγκλήματα».
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του μέλους του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Άκη Βαγιάκου που  δήλωσε  «με τον ερχομό τους οι πόντιοι όπως και όλοι οι μικρασιάτες μπόλιασαν την ελληνική κοινωνία με τον πολιτισμό τους και την δημιουργικότητα τους. Είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού στα θύματα της γενοκτονίας ενός λαού με παράδοση, με αξίες και αγώνες».
Στην συμβολή των Ελλήνων του Πόντου αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρης Καραμάνης λέγοντας: «Η θυσία αυτού του περήφανου κομματιού του ελληνισμού με τον πιο εύγλωττο τρόπο δίνει σήμερα το παράδειγμα για το πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Οι πόντιοι εκτός από την αντοχή τους στον χρόνο είναι υποδειγματικοί στο τρόπο με τον οποίο κρατούν τις παραδόσεις και τις μεταβιβάζουν από γενιά σε γενιά διατηρώντας την ελληνικότητα και ενισχύοντας το εθνικό αίσθημα. Από αυτό το παράδειγμα αυτό πρέπει να διδαχτούμε όλοι».
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 23 Μαΐου...


1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.

1618: Αρχίζει ο 30ετής πόλεμος, όταν οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

1878: Η Κύπρος προσαρτάται στην Αγγλία, έπειτα από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.

1973: Αποτυχημένο κίνημα στο πολεμικό ναυτικό, με στόχο την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου. Μαζικές συλλήψεις αξιωματικών του ναυτικού και του ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υφίσταται απάνθρωπα βασανιστήρια.

1976: Ο ΠΑΟΚ νικά εκτός έδρας τον Εθνικό με 4-0 και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

1994: Στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, ο Χρυσός Φοίνικα απονέμεται στην ταινία «Pulp Fiction», του Κουέντιν Ταραντίνο.


Γεννησεις

1906: Ερρίκος Ίψεν, νορβηγός θεατρικός συγγραφέας. [θαν. 20/3/1828]

1934: Δρ. Ρόμπερτ Μουγκ, αμερικανός μηχανικός, δημιουργός μεταξύ άλλων και του σινθεσάιζερ. [θαν. 21/82005]

1943: Βίκυ Μοσχολιού, λαϊκή τραγουδίστρια. [θαν. 16/8/2005]


Θανατοι

1498: Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα, ιταλός ιερωμένος, πολέμιος της Αναγέννησης και δικτάτορας της Φλωρεντίας. Εκτελέστηκε με διαταγή του Πάπα Αλέξανδρου VI. [γεν. 21/9/1452]

1934: Μπόνι (Πάρκερ) [γεν. 1/10/1910] και Κλάιντ (Μπάροου) [γεν. 24/3/1909],διάσημο ζευγάρι παρανόμων. Σκοτώθηκαν σε μπλόκο της αστυνομίας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

1960: Ζορζ Κλοντ, γάλλος χημικός, που ανακάλυψε τον φωτισμό neon. [γεν. 24/9/1870]











zoo-m.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη συναίνεση της βάσης του κόμματος ζήτησε από τη Λιβαδειά ο Ντ. Ρόβλιας

Τη συναίνεση της βάσης του κόμματος ζήτησε από τη Λιβαδειά ο Ντ. Ρόβλιας
Με μοναδικό στόχο την συναίνεση της βάσης του ΠΑΣΟΚ και την στήριξη των μέχρι σήμερα κυβερνητικών επιλογών αλλά και όσων ακολουθήσουν επισκέφτηκε τη Λιβαδειά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας και μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών.
Ο κ. Ρόβλιας απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις καθώς και την όποια αναφορά σε τυχόν αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη Βοιωτία ενώ φρόντισε να επιρρίψει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση και την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα στην προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
Από την πλευρά τους τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος άσκησαν έντονη κριτική στην κυβέρνηση και ζήτησαν συγκεκριμένη αναπτυξιακή πολιτική.
«Η κυβέρνησή μας κάνει και θα συνεχίσει να κάνει οτι είναι αναγκαίο για να βγει η χώρα από την κρίση. Δεν έχουμε να παλέψουμε τους διεθνείς μόνο κερδοσκόπους που ποντάρουν στην πτώχευση της χώρας μας αλλά έχουμε να παλαίουμε και τον κακό μας εαυτό. Έχουμε να παλέψουμε συνήθειες ετών και πρέπει να τις αλλάξουμε. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε ότι οτι όλοι αυτοί που χάνουν λεφτά επειδή η Ελλάδα δεν πτωχεύει θα χάσουν ακόμα περισσότερα», δήλωσε ο κ. Ρόβλιας.
.tabloid.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Νέα Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων Λιβαδειάς για το Νοσοκομείο

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Β ' Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!!


Σάββατο 21 Μα'ι'ου 2011


Δημοτικό Στάδιο Θήβας

Μέ νίκη 1 - 4 απέναντι στόν τυπικά γηπεδούχο ΕΛΛΟΠΙΑΚΟ ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ κατέκτησε τό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στόν Β ' όμιλο τής


Β ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας επιστρέφοντας τήν ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2011 - 2012 στήν Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας όπου θά αγωνιστεί γιά 11 η ποδοσφαιρική περίοδο στήν ιστορία του .


Γιά τήν ιστορία τά γκόλ τού αγώνα πέτυχαν : 20' Κουτράκης 0 -1 , 48' Λαζάρου 1 - 1 , 68' Βυλιώτης 1 - 2 ,

80' Βυλιώτης 1 - 3 , 88' Καφετζόπουλος 1 - 4 .

Ενα μεγάλο ρεκόρ πέτυχε η επιθετική γραμμή τού Πρωταθλητή ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ αφού σέ 28 αγώνες πέτυχε 122 γκόλ !!!





Πρίν από τήν έναρξη τού αγώνα τιμήθηκε μέ αναμνηστική πλακέτα γιά τήν προσφορά του στόν ΙΩΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ από τόν Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών καί Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τού Θοδωρής Πανουργιάς , ο οποίος τιμήθηκε γιά τήν προσφορά τού καί στόν ΕΛΛΟΠΙΑΚΟ μέ αναμνηστική πλακέτα από τήν ομάδα τής γενέτειρας του τόν ΕΛΛΟΠΙΑΚΟ .

Μετά τή λήξη τού αγώνα μέσα σέ εορταστική ατμόσφαιρα η Ε.Π.Σ.Βοιωτίας μέ τόν εκπρόσωπο της κ. Χρήστο Χατζηκυριάκο τόν Δήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου καί τόν Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη απένειμε τά Μετάλλια καί τό Κύπελλο στούς Πρωταθλητές πού πανηγύρισαν εντονα τό επίτευγμα τους .

Στή συνέχεια στό κέντρο ΤΖΑΚΙ ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών καί Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών παρέθεσε Δεξίωση πρός τιμήν τών Πρωταθλητών απονέμοντας τους Συλλεκτικά Μετάλλια γιά τήν κατάκτηση τού Πρωταθλήματος , ενώ τιμήθηκαν μέ αναμνηστικές πλακέτες από τόν Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών καί Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τού κ. Χρήστος Χίου , καί ο Πρόεδρος τής Ε.Π.Σ.Βοιωτίας καί μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Ε.Π.Ο. κ. Βαγγέλης Τοπολιάτης .

Τόν συντονισμό τής Εκδήλωσης έκανε τό μέλος τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Συλλόγου τών Παλαιμάχων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής .

Κάλυψαν Δημοσιογραφικά τήν Φιέστα τών Πρωταθλητών ο Ιντερνετικός Τηλεοπτικός Σταθμός EYRIPOSNEWS.GR , η Εφημερίδα Τά Νέα της Βοιωτίας καί οί Ιστοσελίδες : ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ , PALIONIKOUASTERATHIVAS ,ATLITIKIVIOTIA , ΘΗΒΑSPOR , ΘΗΒΑGR .

Τό Φωτογραφικό Υλικό επιμελήθηκε ο Στράτος Πετρίδης

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Δημήτρης Σοβατζής

E-mail:sovdim@hotmail.com












  thivaononlihe.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πολίτες της Θήβας καθάρισαν το Μοσχοπόδι

Με επικεφαλης τον Δημαρχο Σπυρο Νικολαου οι Εθελοντικες ομαδες της Θηβας καθαρισαν το Δασος Μοσχοποδιου μικροι και μεγαλοι εστειλαν ενα πολυ δυνατο μηνυμα το δασος μας απο τα μοναδικα στην ελλαδα ειναι το οξυγονο μας πηγη πλουτου για μας και τα παιδια μας χρειαζεται την φροντιδα ολων μας. Διακριναμε στον καθαρισμο  τις Εθελοντικες ομαδες Ενωσης Μικρασιατων Θηβας , Πολιτιστικης Αναπτυξης ΛΑΙΟΣ , Σαρακατσαναιων Θηβας , Συλλογος Δρομεων Υγειας , Χιονοδρομικος Ποδηλατικος Συλλογος , ΕΣΚΑΣΕ, Θυρα 7 Θηβας ,Εθελοντες Λουτουφιου, Κυνηγετικος Συλλογος, Αθλητικος Οργανισμος Θηβας και τους Εργαζομενους του Δημου Θηβαιων.
loutoufi.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ