Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μετά τον Ησαΐα... πέρασαν και από το Σύνταγμα

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «Νησί» επιστρέφει...στο Παναιτώλιο Αγρινίου!!!

Αρνούνται την οικογένεια των λέπρών στο χωριό τους

Το «Νησί» επιστρέφει. Οι κάτοικοι του Παναιτωλίου στην Αιτωλοακαρνανία αρνούνται να δεχτούν στο χωριό τους την οικογένεια που είχε προσβληθεί από τη νόσο Χάνσεν (λέπρα) μετά τη νοσηλεία τους στο Γενικό Νοσοκομείο Ρίου.

Η αντίδραση είναι έντονη και από τους γονείς οι οποίοι δείχνουν την έξοδο του δημοτικού σχολείου στα παιδιά της οικογένειας, παρά το γεγονός ότι έχουν εξεταστεί από ομάδα γιατρών.

Στις τάξεις των κατοίκων επικρατεί ο φόβος αν και οι γιατροί προσπαθούν να τους καθησυχάσουν και να προχωρήσουν και σε εξετάσεις όλων των μαθητών.

Ο εφημέριος του Παναιτωλίου μάλιστα επισκέφθηκε τους ασθενείς στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται και επιστρέφοντας ενημέρωσε τους συγχωριανούς του ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβιβασμός με έκπτωση 8% για τα μαθητικά δρομολόγια .

  απο τον Θανάσης Μερτζάνης   

alt
Συμβιβάστηκαν οι οδηγοί ταξί και η πρόεδρος του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς να τους καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό για τα μαθητικά δρομολόγια του 2010 μειωμένο κατά 8%. Στην συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας αγανακτισμένοι οδηγοί εξέφρασαν την οργή τους για την απαράδεκτες καθυστερήσεις. 
lamiastar.gr







Διαβάστε Περισσότερα »

Ναυάγιο..στο συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών Παπανδρέου: "Θα πορευτώ μόνος μου"

Καρατζαφέρης η "καρέκλα κάποιων  είναι πάνω από την Ελλάδα." 
Απέτυχε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ ενδεικτική φέρεται να είναι η απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά πως "εγώ πλέον πορεύομαι μόνος μου."

Την απάντησε αυτή φέρεται να έδωσε ο πρωθυπουργός όταν ο πρόεδρος τηςΝΔ υποστήριξε ότι είναι αδύνατον να συμφωνήσει με την συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης, ειδικά στο ζήτημα της φορολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε είδους πρόταση για το ξεπέρασμα της κρίσης, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο εκλογών.

Παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία και έθεσε το ερώτημα στους άλλους αρχηγούς "είστε υπέρ ή κατά του ευρώ;."

Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να παρέπεμψε στις προτάσεις του στο "Ζάππειο 2" ενώ πρότεινε στην κυβέρνηση την υιοθέτησή τους, εάν πραγματικά θέλει να υπάρξει βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά η απάντηση αυτή δεν ικανοποίησε τον πρωθυπουργό.

"Συναίνεση σε λάθος πολιτική δεν δίνω" ξεκαθάρισε ο κ. Σαμαράς.

Ανοιχτά υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, αλλά με την πρόταση αυτή δεν συμφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα τον έκλεψαν και τον έδειραν





Αναστάτωση επικράτησε χτες στην Εξω Παναγίτσα Χαλκίδας όταν δύο Γεωργιανοί έγιναν αντιληπτοί την ώρα που "άδειαζαν" σπίτι από τον ιδιοκτήτη του.

Οι Γεωργιανοί είχαν αρχίσει από νωρίς τη δράση τους, καθώς περιφέρονταν στην περιοχή και έμπαιναν σε διάφορες ιδιοκτησίες από τις οποίες αφαιρούσαν αντικείμενα και χρηματικά ποσά.

Οταν κάποιος ιδιοκτήτης τους αντιλήφθηκε εκείνοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν και να τον ξυλοφορτώσουν. Ευτυχώς το περιστατικό προκάλεσε την κινητοποίηση περιοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη και να κυνηγήσουν τους δράστες.
Ιδιοκτήτης και περίοικοι κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τον ένα από τους δύο Γεωργιανούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία, ενώ αναμένεται η παραπομπή του στον εισαγγελέα. Ο συνεργάτης του αναζητείται από την αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπάρχει Ελπίδα για τον Ασωπό! Εκδηλώσεις από το Κέντρο Ελικώνας


Τ ο πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγανακτισμένοι πολίτες στη Λιβαδειά

alt
Ραντεβού στις 8.00 το βράδυ κάθε βράδυ συγκεντρώνονται και στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς πολίτες κάθε ηλικίας για να διαμαρτυρηθούν για την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Μακριά από κόμματο και χρώματα καλούν τους πολίτες να ξυπνήσουν και να αναλάβουν τις τύχες στα χέρια τους.



 


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα - Ελευσίνα στο σχέδιο για τους νέους οδικούς άξονες στην Αττική

 

Αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Θήβα και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού σχεδιάζουν να δημοπρατήσουν στο υπουργείο Υποδομών, με στόχο να αποσυμφορήσουν την κίνηση μέσα στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ο άξονας Ελευσίνα- Θήβα μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων θα παρακάμπτει την πρωτεύουσα ώστε...


το σύνολο των οχημάτων από την Πελοπόννησο προς τη Βόρεια Ελλάδα να μην χρειάζεται να περάσει μέσα από τον αστικό ιστό.

Εκτιμάται ότι με το νέο αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης θα υπάρξει μείωση της κίνησης και στην κορεσμένη πλέον Αττική Οδό αλλά και στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μεταμόρφωση- Θήβα. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Ρέππας, το υπουργείο προετοιμάζει και τους νέους οδικούς άξονες της Αττικής, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο σε ευρεία σύσκεψη με την υπουργού Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

Η υπουργός ΠΕΚΑ εμφανίζεται να διαφωνεί με την κατασκευή σήραγγας στον Υμηττό που θα συνδέει το κέντρο με τα Μεσόγεια, αλλά στο υπουργείο Υποδομών θεωρούν ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να αλλάξει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα τις επόμενες μέρες καθώς οι σχεδιασμοί για τα οδικά έργα της Αττικής πρέπει να περιληφθούν στο νέο ρυθμιστικό της Αθήνας που αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα.

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται από τον κ. Ρέππα και στις επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας, όπου εκτιμά ότι σύντομα θα απεμπλακούν οι γραμμές προς Ελληνικό και Χαϊδάρι που σέρνονται εξαιτίας του σκανδάλου της Siemens. Παράλληλα ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί σε ένα χρόνο η κατασκευή της «γραμμής V», που θα καλύπτει το πιο πυκνοκατοικημένο κομμάτι της Αθήνας, από το Γαλάτσι μέχρι τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό και από εκεί προς το Μαρούσι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολλανδικές προκλήσεις..

Σε συνέχεια του θέματος που ανεβάσαμε πρώτοι εδώ στο trelokouneli, για την προκλητική στάση Ολλανδικού περιοδικού να τοποθετήσει Τουρκική σημαία επάνω απο εκκλησία στο νησί της Σαντορίνης (βλέπε εδώ), σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο που...


γράφουν οι Ολλανδοί για το ενδιαφέρον των Τούρκων..

"Κάνει αρκετό πόνο. Έλληνες διπλωμάτες στην Άγκυρα σφουγγαρίζουν το πάτωμα της πρεσβείας οι ίδιοι, επειδή δε μπορούν να πληρώσουν το τουρκικό προσωπικό καθαριότητας. Εν τω μεταξύ, Τούρκοι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να αγοράσουν τα ελληνικά λιμάνια, τα αεροδρόμια, ακόμα και ολόκληρα νησιά. Είναι ίσως ακόμη πιο επίπονο.


Η ίδια η Ελλάδα είναι για πώληση. Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την άμεση αποκρατικοποίηση του Τ.Ταμιευτηρίου, τη συμμετοχή στον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε ορισμένους αερολιμένες. Αυτό το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, θα βοηθήσει στη μείωση του τεράστιου ελληνικού χρέους. Η Ελληνική Βουλή θα εγκρίνει το σχέδιο στις αρχές Ιουνίου, αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή: Η Ελλάδα είναι σε πτώχευση και δεν μπορεί παρά να κάνει τεράστιες περικοπές για να εχει το δικαίωμα εκχώρησης δανείου απο το ταμείο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ και του ΔΝΤ.


Η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι Έλληνες είναι άρρωστοι. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει ψέματα για να τους τόσα χρόνια επί της ελληνικής οικονομικών, καθιστώντας την Ευρωζώνη είναι μεγάλο πρόβλημα.


Και οι χώρες που έχουν κρατήσει τους κανόνες, πρεπει τώρα να διευθετήσει το ελληνικό χάος. Στην Ολλανδία, πάρα πολλοί άνθρωποι θυμωμένοι για αυτό. Το Φιλελεύθερο Κόμμα (VVD) πιστεύει ότι οι Έλληνες πρεπει να τεθούν εκτός της ζώνης του ευρώ, όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα.


Ελληνικές παραλίες
Η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή εποπτεία για τους διαγωνισμούς πώλησης των κρατικών συμφέροντων, όπως αναφέρεται στους Ευρωπαϊκούς κανόνες κρατικού κανόνων δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι και Τούρκοι επιχειρηματίες μπορούν να δείξουν ενδιαφέρον. Οι πιθανότητες για να έχουν επιτυχείς επενδύσεις είναι αρκετά υψηλές. Τουρκικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρων, όπως πρόσφατα σημείωσε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μετά από μια συνέντευξη με τον Σπύρο Καπράλο, επικεφαλή του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σύμφωνα με τον Καπράλο ακόμη και οι Τούρκοι θα έρθουν μαζικά για να αγοράσουν. Ο τουρκικός τομέας τουρισμού ζεσταίνεται ήδη ενάμιση χρόνο για να αγοράσει παραλίες και ελληνικά νησιά.


Οι Τούρκοι γελάνε με τα μουστάκια τους. Η ελλάδα πρέπει να πωληθεί για να κρατήσει ακόμη λίγο το πρόσωπό της μέσα στην Ευρώπη.Η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρώπη, αλλά η πρόσβαση της μέσω αυτού του δρόμου τη φέρνει με το ένα πόδι στην πόρτα. Και αυτό εις βάρος της Ελλάδας. Για τους Έλληνες, αυτό είναι ένα πολιτικά θερμόαιμό και τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα.


Τα τελευταία δέκα χρόνια, η τουρκική-ελληνικές σχέσεις έχουν βελτιωθεί. Μετά από τους μεγάλους σεισμούς του 1999, πρώτα στην Τουρκία και λίγο αργότερα στην Ελλάδα, οι χώρες παρήχαν ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία οδήγησε σε κάποια πολιτική προσέγγιση. Έκτοτε υπάρχει συνεργασία, ιδίως σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπαίδευσης με τη μορφή συμβουλών αδελφοποίησης και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Τούρκοι και Έλληνες επιχειρηματίες ανέπτυξαν τις σχέσεις τους. Σύμφωνα με την Τουρκική Γενική Γραμματεία Εξωτερικού Εμπορίου, ο όγκος εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών τετραπλασιάστηκε μεταξύ του 2001 και τέλη του 2010 και ανήλθε από 742 εκατομμύρια σε 2,8 δισεκατομμύρια δολλάρια. Αλλά τα μεγάλα προβλήματα ακόμη παραμένουν: η εδαφική συγκρουση για τη Κύπρο και η κυριαρχία μιας ομάδας νησιών του Αιγαίου και εναέριου χώρου.


Ανταγωνισμός εξοπλισμών
Εν μέρει λόγω της πολιτικής ευαισθησίας που Τούρκων επενδυτών, δεν λένε τίποτα για τα σχέδιά τους. «Δεν είναι εύκολο για έναν Τούρκο να επενδύσει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μουσταφά Κουτλάι, οικονομικός αναλυτής του Ουσάκ, Τούρκικο think-tank στην Άγκυρα. "Όλες οι Τούρκοι επιχειρηματίες παραπονούνται των μυστικών φραγμών στην Ελλάδα και οι Έλληνες χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους για να τους Τούρκους. Αναρωτιέμαι πώς θα πάει”. Οι τουρκικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα. Η Τουρκία είναι μία από τις λίγες χώρες όπου οι τράπεζες πέρασαν την κρίση χωρίς σημαντικό αντίκτυπο.


Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές οι Ziraat Bankasi και Is Bankasi, έχουν τα μάτια τους στραμένα σε επτά από τις ελληνικές τράπεζες των οποίων η αξία τους από την αρχή του τρέχοντος έτους σημείωσε πάνω από 50% μείωση. Οι Ziraat Bankasi Είναι Bankasi είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τραπεζών της Τουρκίας και έχουν ήδη κεφάλαια στην Ελλάδα.


Πλήρωσε με Ευρώ σε τουρκικές τράπεζες στην Αθήνα, για να κλείσεις τις διακοπές σου σε ένα τουρκικο ξενοδοχείο στο νησί της Λέρου ή της Σύμης. Ακριβώς αυτή η σκέψη προσφέρει πολλές ανατριχίλες στους Έλληνες. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ελληνική οικονομική κρίση προκλήθηκε εν μέρει από ένα αγώνα αγοράς όπλων με την Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στοκχόλμης International Peace Research Institute (SIPRI), η Ελλάδα έδωσε την τελευταία δεκαετία περισσότερα χρήματα σε όπλα από κάθε άλλο μέλος της ΕΕ και ο ελληνικός αμυντικός προϋπολογισμός υπερέβαινε ακόμη ότι ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής. Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα ξόδευε λιγότερα χρήματα για την άμυνα. Γιατί πλέον η Ελλάδα δεν είναι μεγάλος εχθρός."
trelokouneli.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη.Με τα καλάσνικοφ μέσα στη λαΐκή -Λήστεψαν την ΑΤΕ


 

Ληστεία έγινε στις 13.20΄ στην ΑΤΕ Αταλάντης.

Τρεις κακοποιοί, φορώντας μαύρες κουκούλες fullface και κρατώντας καλάσνικοφ και πιστόλια, στο κέντρο της Αταλάντης πεζοί, εισέβαλαν στην Αγροτική Τράπεζα και απειλώντας πελάτες και υπαλλήλους πήραν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και έφυγαν πάλι πεζοί διασχίζοντας την λαϊκή αγορά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των 3 ληστών πιθανότατα αλλοδαπών, στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γ. Κοτρωνιάς: «Δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης του μνημείου των Θερμοπυλών»


Γ. Κοτρωνιάς: «Δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης του μνημείου των Θερμοπυλών»«Με τη μετακίνηση της εθνικής οδού πρέπει να μετακινηθεί και το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες εγγύτερα στην Εθνική Οδό…». Την άποψη αυτή υποστηρίζουν επώνυμοι πολιτικοί, διερχόμενοι από την περιοχή σε επιστολές προς το δήμαρχο της Λαμίας.
«Για μας δεν μπαίνει θέμα μετακίνησης του μνημείου, αλλά θέμα εκπλήρωσης ενός Εθνικού χρέους συνολικά προς την περιοχή των Θερμοπυλών…» αποκρίνεται ο δήμαρχος της Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, υπογραμμίζοντας πως σε καμιά περίπτωση δεν είναι στις σκέψεις του δήμου αλλά και της αρχαιολογικής υπηρεσίας η πιθανότητα μετακίνησης του μνημείου, αλλά αντίθετα η ενίσχυση της σήμανσης επί της Εθνικής οδού Λαμίας – Αθηνών έτσι ώστε να φτάνουν μέχρι το μνημείο οι επισκέπτες που θα ήθελαν να δουν την περιοχή.
Πρόκειται για μια λεκτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και η οποία απασχόλησε τελευταία και το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας που υιοθέτησε την άποψη του δημάρχου και σε καμιά περίπτωση δεν έγινε αποδεκτή η πιθανότητα μετακίνησης του μνημείο του Λεωνίδα εγγύτερα στην Εθνική οδό.
Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζουν οι επώνυμοι επιστολογράφοι προς τον δήμο της Λαμίας «η Θερμοπύλες είναι απομονωμένες πλέον» καθώς έχουν συνδυάσει την διέλευση της Εθνικής Οδού μπροστά ακριβώς από το μνημείο.
«Τώρα πλέον υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης. Μπορεί να ανασάνει και να αναδειχθεί…» υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Λαμίας απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι «από τη στιγμή που απομακρύνθηκε η εθνική οδός από το μνημείο στις Θερμοπύλες η επισκεψιμότητα έχει περιοριστεί και δεν αποτελεί κίνητρο για τον διερχόμενο να σταθμεύσει στις Θερμοπύλες» όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν. Από την πλευρά του δήμου απαντούν πως «παράλληλα με το μνημείο και την συνολική αναβάθμιση του χώρου, που πρέπει να γίνει, έχει δημιουργηθεί το καινοτομικό μουσείο των Θερμοπυλών που λειτουργεί δίπλα ακριβώς από τον αρχαιολογικό χώρο. Οι διερχόμενοι αλλά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα με σύγχρονα προβολικά συστήματα να «δουν» τη μάχη των Θερμοπυλών με την χρήση της τεχνολογίας».
«Με το Καινοτομικό Μουσείο προσπαθήσαμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην περιοχή των Θερμοπυλών όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση. Για μας δεν τίθεται θέμα μετακίνησης αλλά θέμα ανάδειξης του μνημείου και συνολικότερα του αρχαιολογικού χώρου. Για μας υπάρχει θέμα ανάδειξης στο «μονοπάτι του Εφιάλτη» και όλη αυτή η αρχαιολογική περιοχή να συνδεθεί με την αρχαία Ανθήλη όπου ήταν και ο χώρος των αμφικτιονιών…» υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς θεωρώντας πως οι προτάσεις για τη μετακίνηση του μνημείου είναι «ευκαιριακές και σε αντίθετη κατεύθυνση από την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου συνολικά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεισε η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου από τη νεροποντή!


Η κυκλοφορία διεκόπη στο ύψος της γέφυρας του Σταυρού στο 7ο χιλιόμετρο. Η τροχαία προσπαθεί να δώσει την κυκλοφορία από παρακαμπτηρίους, ενώ δυο μηχανήματα του Δήμου και η Πυροσβεστική έχουν φτάσει στο σημείο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του προβλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα

Στον χορό και οι ευρωπαίοι...Νέο ραντεβού σήμερα στις 6.00 μ.μ. δίνουν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρία διαρκείας, καθώς, παρά τη βροχή διανυκτέρευσαν επί τόπου σε σκηνές. Πανευρωπαϊκή συγκέντρωση μέσω facebook διοργανώνεται στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων την Κυριακή.

Στο Facebook, και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

«Θα τα πούμε και σήμερα εκεί... απόψε θα πάρω και την κατσαρόλα μου και το μπρίκι μου... και τη σφυρίχτρα μου.... απόψε θα ακουστώ πιο δυνατά από χθες...και αύριο ακόμη πιο δυνατά... τώρα πια δεν είμαι μόνη μου να φωνάζω απ' το καναπέ μου... τώρα είμαστε χιλιάδες... είναι πολλά τα ντεσιμπέλ τώρα πια... και όποιος μπορεί ας κλείσει τα αυτιά του να μην ακούει... εγώ θα είμαι εκεί... και σήμερα εγώ... θα είμαι εκεί...» γράφει η Χ.Α.

«Εχτές έχασα την δουλειά μου 2η φορά μέσα σε 1,5 χρόνο. Η απογοήτευση και η απελπισία πλέον είναι καθημερινότητα για μένα... αλλά εγώ είμαι κάθε μέρα εκεί κύριοι κλέφτες!!! Μέχρι να αρχίσετε να σκιάζεστε και να αρχίσετε να ιδρώνετε!!! Δεν έχω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος!!!» αναφέρει ο Α.Τ.



Πανευρωπαϊκή δράση

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον, αντικρίζει κανείς και στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την «Ευρωπαϊκή Επανάσταση». Οι δημιουργοί της σελίδας, Έλληνες και Ισπανοί, καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

«Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας» Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει η ανακοίνωση στη σελίδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να κάνουν όσοι δεν απογράφηκαν

Στις 3:00 το μεσημέρι ολοκληρώνεται η προθεσμία για την απογραφή πληθυσμού. Όσοι δεν έχουν απογραφεί, θα πρέπει να απευθυνθούν στο γραφείο της γενικής απογραφής του τόπου μόνιμης κατοικίας τους.

Η χώρα είναι καταμερισμένη σε 94 εποπτείες, σε κάθε μία από τις οποίες λειτουργεί ένα ή και περισσότερα από τα 110 γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να απογραφούν.

Πληροφορίες για τα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ, για όσους επιθυμούν να απογραφούν μέσα στις επόμενες ώρες, υπάρχουν στον ιστότοπο: www.apografi2011.gr, καθώς και στα τηλέφωνα 213-135 2138 - 40.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στην Ευρυτανία.Κτήνος βίαζε την κόρη του

Κτήνος βίαζε την κόρη του. Προφυλακίστηκε μετά την μήνυση της κοπέλας

  απο τον Αργύρης Μπλόντζος   
alt
Σοκ στην Ευρυτανία. Πατέρας βίαζε την κόρη του και προφυλακίστηκε μετά από μήνυση που κατέθεσε η ίδια. Ο 51χρονος άνδρας παρουσιάστηκε προχθές ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας Ευρυτανίας η οποία τον έστειλε στην φυλακή. Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται όταν η κοπέλα, ένα χρόνο περίπου πριν, κατέθεσε μήνυση εναντίον του πατέρα της, στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, καταγγέλλοντας ότι την είχε βιάσει. Οι αστυνομικοί προώθησαν την υπόθεση στην ανακρίτρια Ευρυτανίας η οποία έκανε την έρευνα και ο πατέρας κλήθηκε να απολογηθεί. Η ανακρίτρια δεν πείστηκε από τα όσα άκουσε και αποφάσισε να τον προφυλακίσει. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταργούν και τον ΟΕΚ Θήβας


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΘΗΒΑ 26.5.2011
ΠΡΟΣ:
 Kα Κατσέλη Λούκα,
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 Kα Κωτίδου Γεωργία, Πρόεδρο Δ.Σ, ΟΕΚ
 κ.κ Θωμά Φίλλιπο ,Μαρινίδη Γιώργο , Πασουλά Ιωάννη ,Μέλη του Δ.Σ του ΟΕΚ, Εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.
 Βουλευτές Ν. Βοιωτίας.
 Νομαρχία Βοιωτίας.
 Δήμος Θήβας.
Κυρία Υπουργέ,
Με βάση δημοσιεύματα του τύπου και στα πλαίσια των Κυβερνητικών προθέσεων για συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών ,πληροφορηθήκαμε ότι προτίθεστε να καταργήσετε το εδώ και δεκαετίες παράρτημα του ΟΕΚ που λειτουργεί στην πόλη μας.
Η πόλη των Θηβών είναι το Κέντρο μιας ευρύτερης και τεράστιας βιομηχανικής περιοχής , και στην οποία δραστηριοποιούνται γύρω στις 1.200 επιχειρήσεις που απασχολούν περί τους 30.000 εργαζόμενους.
Παράλληλα μέσα στην πόλη των Θηβών και στην γύρω απ αυτή περιοχή , δραστηριοποιούνται πέρα από ένα μεγάλο αριθμό μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και περί τις 2.500 χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις ( είτε ατομικές είτε με την οποιαδήποτε μορφή εταιριών) που απασχολούν γύρω στις 10.000 εργαζόμενους.
Επειδή η παραπάνω κατάργηση ,θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στους χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής μας , ζητάμε να επανεξετάσετε το θέμα.
Σημειωτέο είναι ότι το γραφείο της Θήβας έχει στην αρμοδιότητά του 4 οικισμούς (3 στην πόλη της Θήβας και 1 στα Οινόφυτα)
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημήτρης Σκαπέτης: Αναρχία επικρατεί στην πόλη της Λιβαδειάς


 
 
2_380__SKAPETHSΤο μείζον θέμα συζήτησης προτάσεων, για αναθεώρηση της Β΄φάση κυκλοφοριακής μελέτης του δήμου Λεβαδέων, απασχόλησε επί δίωρο τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς, κατά την χθεσινή συνεδρίασή της.
Μετά την αναλυτική παρουσίαση – εισήγηση της μελέτης, από υπαλλήλους των Τεχνικών υπηρεσιών, κας Μπάρτσου και κου Νταλιάνη, και αφού έθεσαν δικές τους προτάσεις σαν προϋπόθεση οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωμοδότησαν θετικά.
Έκπληξη ωστόσο ήταν τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κος Δημήτρης Σκαπέτης, αναφερόμενος στην γενική αναρχία που επικρατεί στην Λιβαδειά, με την ουσιαστική κατάργηση του πεζόδρομου της Μπουφίδου, το μπάχαλο της λεωφόρου Αθηνών, με καταλήψεις πεζοδρομίων και δρόμων από επιχειρηματίες, τις ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης, θέματα που χρονίζουν δημιουργώντας αλγεινή εικόνα στην πόλη.
Όσον αφορά στην ατιμωρησία των παραβατών εκ μέρους της Αστυνομίας, όπως είπε, είναι γιατί παρανομούν και οι ίδιοι.
Φόβους εξέφρασαν οι σύμβουλοι, για το πόσο είναι εφικτό σήμερα και μέσα σε βαθειά οικονομική ύφεση να εφαρμοστεί το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και η μεταφορά εκτός πόλης δρομολογίων του ΚΤΕΛ.
πηγή: "ΘΑΡΡΟΣ των Βοιωτών"
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρε θέση στον αγώνα!

ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
καλεί τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η κοινωνική συμμαχία ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ,
το Σάββατο 28 Μάη, στις 11 το πρωί
στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά.
Καταδικάζουμε τα μέτρα, δεν συναινούμε στην αντιλαϊκή πολιτική τους.
Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, συνταξιούχα, νέα γυναίκα, μετανάστρια,
Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις δεν έχουν τελειωμό. Στόχο έχουν να στηρίξουν την πλουτοκρατία. Δεν έχεις καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος και τα ελλείμματα δεν είναι δικά σου. Μην τα αναγνωρίσεις!
Πάρε θέση στον αγώνα. Απάντησε στον πόλεμο που σου έχουν κηρύξει. Ένωσε τη φωνή σου με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, δυνάμωσε τη δράση του. Πάλεψε για να μην περάσουν τα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση εμείς και τα παιδιά μας.
                                             Τo Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση της Ο.Τ.Υ.Ε η κατάργηση του Τελωνείου Θήβας

alt
Σε προηγούμενη ανάρτηση μας σας ενημερώσαμε ότι το Τελωνείο Θήβας πάει για λουκέτο!!!!
Βρήκαμε την πρόταση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) που την χαρακτηρίζει ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, που είναι η εξής.....


ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας, μετά το Συνέδριο της Ρόδου στις 17 & 18 Ιουνίου του 2010, με σαφήνεια και συνέπεια τοποθετήθηκε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου Οργανισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας, που να ανταποκρίνεται στο παρόν και να βάζει τις βάσεις για το μέλλον της.
Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε, την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για μια σύγχρονη Τελωνειακή Υπηρεσία, που θα λειτουργεί ως ο κύριος πυλώνας στήριξης των δημοσίων εσόδων και των κοινοτικών απαιτήσεων και παράλληλα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τις διάφορες εν εξελίξει απειλές π.χ. ναρκωτικά, όπλα κ.λ.π.
Δυστυχώς, η τελευταία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επειδή η τροποποίηση του Περιφερειακού Οργανισμού Τελωνείων έγινε αποσπασματικά και πρόχειρα. Ο Οργανισμός της Τελωνειακής Υπηρεσίας πρέπει να είναι ενιαίος, να έχει αφετηρία την Κεντρική Υπηρεσία, να διαρθρώνεται στις αποκεντρωμένες και να καταλήγει στις περιφερειακές μονάδες, στα Τελωνεία.
Κάθε συζήτηση που αφορά στην αναδιοργάνωση των Τελωνειακών Υπηρεσιών πρέπει να έχει ως αφετηρία τα εξής:


1. Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας (εθνικές και κοινοτικές διατάξεις)
2. Τα μέσα πληροφορικής όπως αυτά έχουν σχεδιαστεί και προβλέπεται να παραδοθούν και να λειτουργήσουν στο σύνολο της Κοινότητας (Ηλεκτρονικό Τελωνείο)
3. Την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή σε συνδυασμό με την υπάρχουσα διοικητική δομή (Κεντρικός και Περιφερειακός Οργανισμός)
4. Τον εξοπλισμό και τα διαθέσιμα μέσα για την επίτευξη των στόχων
5. Το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύνθεσή του
6. Την αναγκαιότητα αποτελεσματικής παρέμβασης της Τελωνειακής Υπηρεσίας στο σύνολο των αντικειμένων και δραστηριοτήτων της
7. Τον περιορισμό της γραφειοκρατίας με την απλοποίηση όλων των διαδικασιών
8. Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης όλων των πολιτών
9. Τη χωροταξική-εδαφική διαμόρφωση της χώρας
Η πρόταση που συνημμένα υποβάλλουμε είναι ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, καθώς έχει λάβει υπ’ όψιν όλα τα προαναφερόμενα δεδομένα και κριτήρια, και ως εκ τούτου μπορεί να γίνει αποδεκτή στο σύνολό της. Σε διαφορετική περίπτωση, προτείνουμε να αξιολογηθεί από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία στα πλαίσια της λειτουργίας μιας θεσμοθετημένης επιτροπής που θα απαρτίζεται τόσο από υπαλλήλους των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών όσο και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας.
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΙΝΟΗΣ (Οινόης & Θηβών)
1. Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης
2. Τμήμα Νομικής Υποστήριξης & Δίωξης
3. Τμήμα Διαδικασιών και Ε.Φ.Κ.
4. Τμήμα Τελωνισμού Εμπορευμάτων
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΩΝ (Β΄ Τάξης)
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
1. Τμήμα Διοικητικής & Νομικής Υποστήριξης & Δίωξης
2. Τμήμα Διαδικασιών
3. Τμήμα Ε.Φ.Κ.
4. Τμήμα Τελωνισμού Εμπορευμάτων
ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΩΡΕΩΝ (Β΄ Τάξης)
Τ.Τ.Γ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΣΚΥΡΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τ.Τ.Γ. ΚΥΜΗΣ
 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ
insterea.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για τις καταστροφές της Εύβοιας το 2007 & 2009



Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου 2011 ενημερώθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια των ετών 2007 και 2009 και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2009 που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην Κεντρική και την Νότια Εύβοια.

Στις πυρκαγιές του έτους 2007 έχασαν τη ζωή τους επτά (7) νέοι άνθρωποι, ενώ ένας (1) έμεινε ανάπηρος.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο (2) πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, όταν κατέπεσε το αεροσκάφος που συμμετείχε στην πυρόσβεση στην περιοχή των Ν. Στύρων.

Κάηκαν 250.000 στρ. δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, δεκάδες κατοικίες, επαγγελματικοί και βοηθητικοί χώροι ενώ σημαντικές ήταν οι καταστροφές στις δημόσιες υποδομές.

Η μεγάλη καταστροφή που έγινε ταυτόχρονα στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, προκάλεσε την αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρήσεων και φορέων, αλλά και την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεντρώθηκαν περίπου διακόσια (200) εκ. €, αλλά όπως αποδείχθηκε, μέχρι σήμερα, δεν διατέθηκε κανένα ουσιαστικό ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών στο περιβάλλον και στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίστηκαν και στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας το έτος 2009 με νέες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, τις καλλιέργειες και τις υποδομές.

Το έτος 2009 και συγκεκριμένα στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, η περιοχή της Κεντρικής και Νοτιοκεντρικής Εύβοιας, αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες και καταστροφικότερες πλημμύρες των τελευταίων έξι (6) δεκαετιών.

Οι καταστροφές στις ιδιοκτησίες (κατοικίες, ζώα και καλλιέργειες) ήταν πρωτόγνωρες, το ίδιο και στις δημόσιες υποδομές.

Το Υπουργείο Οικονομίας ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την καταγραφή των καταστροφών των ετών 2007 και 2009 και η εκτίμηση για το ποσό της αποκατάστασης ανέρχεται στα 69 εκ. €.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 10/7/2008, ανακοίνωσε δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μέτρα για τους επτά (7) Πυρόπληκτους Νομούς της Χώρας, που ήταν οι εξής:



ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ. ΕΥΒΟΙΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.



Συμπληρώνονται τέσσερα (4) χρόνια από τις πυρκαγιές του έτους 2007 και δύο (2) χρόνια από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του 2009 και δεν έχει γίνει τίποτε ουσιαστικό για τις δημόσιες υποδομές, ενώ εκκρεμούν και αποζημιώσεις πολιτών ιδιαίτερα για τις καταστροφές 2009.

Πολύ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση Βουλευτή για την τύχη των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τις εισφορές χιλιάδων πολιτών και φορέων, τα οποία διαχειρίστηκε το Ειδικό Ταμείο.

Η απάντηση μας εξέπληξε δυσάρεστα.

Διαπιστώθηκε ότι από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις διατέθηκαν ποσά από το Ειδικό Ταμείο για τους Νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ δεν διατέθηκε τίποτε για την Στερεά Ελλάδα (Εύβοια).

Πιο συγκεκριμένα στην απάντηση αναφέρεται ότι η διάθεση των ποσών έγινε ως εξής:

- Δωρεάν κρατική αρωγή για την αποκατάσταση κατοικιών ύψους 71.275.000 €

- Αντιπλημμυρικά, Αντιδιαβρωτικά Έργα, οδοποιία, ύδρευση κ.λ.π.

- Δυτική Ελλάδα 5.510.967 €

- Πελοπόννησος 7.461.000 €

- Στερεά Ελλάδα 398.214 €

- Έργα χρηματοδοτούμενα απευθείας από το Ταμείο 12.644.988 €

Τα ελάχιστα χρήματα για την Στερεά Ελλάδα μάλλον δεν έχουν δοθεί. Αλλά και αν έχουν δοθεί, πρέπει να έχουν δοθεί αλλού, αφού τέτοιο ποσόν δεν δόθηκε ποτέ στην Εύβοια.

Η ίδια αντιμετώπιση επιφυλάχθηκε και για το Πρόγραμμα «ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση που ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τις πυρόπληκτες περιοχές, φρόντισε να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα για τους Νομούς που ήθελε και αγνόησε την Εύβοια.

Το ίδιο έγινε και από την επόμενη Κυβέρνηση χωρίς ποτέ να δοθούν εξηγήσεις.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την αδιαφορία στην αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και για τις απαράδεκτες διακρίσεις ανάμεσα σε περιοχές που γνώρισαν σοβαρότατες καταστροφές και συνεχίζουν να ζουν με αυτές σε κλίμα απογοήτευσης, αλλά και αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Ζητάμε

- Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίες πιστώσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των ετών 2007 και 2009.

- Να αποδοθούν στους πληγέντες τα ποσά που δικαιούνται από τις καταστροφές στις κατοικίες, στις καλλιέργειες, στο ζωϊκό κεφάλαιο και στις οικοσκευές.

- Να μας δοθούν εξηγήσεις για την απαράδεκτη διάκριση σε βάρος της Εύβοιας, τη στιγμή που γνώρισε και νέες μεγαλύτερες καταστροφές με τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές του έτους 2009.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα:Βρήκε τον άντρα της νεκρό κάτω από το τρακτέρ

 

Τον άτυχο 60χρονο από τη Δαμάστα βρήκε η γυναίκα του, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, καταπλακωμένο από το τρακτέρ του, σε αγροτική περιοχή της Δαμάστας, κοντά στη διασταύρωση της εθνικής οδού προς Δαμάστα και Ανθήλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, όσο περνούσαν οι ώρες και δεν επέστρεφε από τα χωράφια, η σύζυγός του ανησύχησε. Όταν  είδε ότι δεν απαντούσε και στο κινητό, πήρε την αδελφή της και πήγαν στην αγροτική περιοχή για να τον αναζητήσουν.

Οι δυο γυναίκες δεν άργησαν να εντοπίσουν το τρακτέρ αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι και τον άτυχο 60χρονο καταπλακωμένο. Σοκαρισμένες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Χρειάστηκε η επέμβαση της 7ης ΕΜΑΚ και γερανός της Π.Υ. για να απεγκλωβίσουν τη σωρό του άτυχου άνδρα, που είχε καταπλακωθεί από το βαρύ όχημα μέσα στο κανάλι.
.lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινό εκδρομικό πρόγραμμα απο το Ε.Κ Θήβας

Με ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Κ Θήβας Δ. Δημητρίου γνωστοποιείται το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα του Ο.Ε.Ε
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Σας κάνουμε γνωστό μετά από ειδοποίηση από τον Ο.Ε.Ε .Θήβας το θερινό εκδρομικό πρόγραμμα του 2011 είναι το παρακάτω.
1. Θεσσαλονίκη (Διήμερη) 1 λεωφορείο 3-4/9/2011 ή 10-11/9/2011.
2. Κέρκυρα (Τετραήμερη) 24/6/2011 έως και 27/6/2011 1 λεωφορείο.
3. Λευκάδα (Τετραήμερη) 7/7/2011 έως και 10/7/2011 1 λεωφορείο.
4. Πύλος – Μεθώνη (Τετραήμερη) 14/7/2011 έως και 17/7/2011 1 λεωφορείο.
5. Κρήτη(Νομός Χανίων) (Εξαήμερη) 23/6/2011 έως και 28/6/2011 1 λεωφορείο.
6. Μυτιλήνη (Πενθήμερη) 17/6/2011 έως και 21/6/2011 1 λεωφορείο.


A. Αναφέρουμε αναλυτικά, ότι για την εκδρομή της Κρήτης το καράβι αναχωρεί στις 21:00 μ.μ.(βράδυ) στις 23/6/2011 από ΠΕΙΡΑΙΑ – για ΧΑΝΙΑ (ΑΝΕΚ) και φτάνει στα ΧΑΝΙΑ στις 05:30 το πρωί στις 24/6/2011.
Επιστροφή, αναχώρηση στις 28/6/2011 από ΧΑΝΙΑ – για ΠΕΙΡΑΙΑ (ΑΝΕΚ) στις 21:00 μ.μ.(βράδυ) και φτάνει στο ΠΕΙΡΑΙΑ στις 05:30 το πρωί στις 29/6/2011.
B. Για την Μυτιλήνη το πλοίο ΜΥΤΙΛΗΝΗ φεύγει από Πειραιά στις 17/6/2011 στις 07:00 μ.μ. (βράδυ) και φτάνει Μυτιλήνη στις 18/6/2011 στις 07:00 το πρωί.
Αναχώρηση από Μυτιλήνη με το πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ», στις 21/6/2011 στις 19:00 μ.μ.(βράδυ) και φτάνει στον Πειραιά στις 06:45 το πρωί στις 22/6/2011.
Δικαιούχοι (με προτεραιότητα) είναι όσοι πραγματοποίησαν 100 ημέρες εργασίας το 2010 και δεν έλαβαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 και 2011 και εισιτήρια κρουαζιέρας 2010.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΑΙ:
1. Απόσπασμα ατομικού λογαριασμού (ΙΚΑ) 2010 (ένσημα) για εργαζόμενους ή αρχική απόφαση συνταξιοδότησης για συνταξιούχους.
2. Ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας (θεωρημένο).
3. ΑΦΜ ή οποιοδήποτε έγγραφο επίσημο ή Δημόσιο ή λογαριασμό ΔΕΗ.
4. Αστυνομική Ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου και όσων εκ των μελών έχουν).
5. Βεβαίωση σπουδών για τα προστατευόμενα μέλη που σπουδάζουν.
Τέλος ο Οργανισμός γνωστοποιεί στους δικαιούχους της Επαρχίας ότι από Τρίτη 7/6/2011 αρχίζει η χορήγηση των εισιτηρίων του παραπάνω προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως αυτών, στα πλαίσια υλοποίησης του θερινού εκδρομικού προγράμματος 2011.
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα υπάρξει κλήρωση καθώς και λίστα αναμονής σε περίπτωση κάποιας ακύρωσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επίσης μόνο για την εκδρομή της Μυτιλήνης (λόγω του σύντομου χρόνου πραγματοποίησης, η διανομή θα αρχίσει στις 30/5/2011, ημέρα Δευτέρα μέχρι εξαντλήσεως.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Θήβας (Επαμεινώνδα 19) στο τηλέφωνο 22620-25626.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη δημοσιότητα τα ονόματα οφειλετών του δημοσίου

Photo for this article
Τα ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, τα χρέη των οποίων υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ για περισσότερο από ένα χρόνο, ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε εγκύκλιο στις εφορίες με την οποία ζητεί να προχωρήσουν το αργότερο έως τις 31 Μαΐου, στην οριστικοποίηση των καταλόγων με τους οφειλέτες αυτούς, αφού λάβουν υπόψη όσους έχουν προβεί σε τακτοποίηση των οφειλών τους βάση της τελευταίας ρύθμισης τμηματικής καταβολής.
mediasoup.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 67η Επέτειο της Σφαγής του Διστόμου, από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 67η Επέτειο της Σφαγής του Διστόμου, από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

 Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση
distomo.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοτικό Ωδείο Αλιάρτου,Σάββατο 28 Μαΐου 2011

        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση αρχαίας επιγραφής της Τανάγρας στη Γαλλική Ακαδημία



Το ενδιαφέρον των ειδικών επιστημόνων της Académie des Inscriptions et Belles Lettres και του Κολεγίου της Γαλλίας (Collège de France) στο Παρίσι προκάλεσε η παρουσίαση της αρχαίας επιγραφής από την Τανάγρα με τίτλο “Fêtes et concours au gymnase de Tanagra dans une inscription d’époque impériale trouvée à Délion (Béotie)” («Εορτές και αγώνες στο γυμνάσιο της Τανάγρας σε μια επιγραφή αυτοκρατορικών χρόνων από το Δήλιον Βοιωτίας (σημερινό Δήλεσι)»), την οποία έκανε η κα Χαραμή-Μάμαλη Αλεξάνδρα, αρχαιολόγος στη Θ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Σχηματαρίου.
Η παρουσίαση έγινε στις 13 Μαΐου 2011 και ήταν διπλή : στην Γαλλική Ακαδημία΄και  στο Κολέγιο της Γαλλίας.

Η τελική δημοσίευση αυτού του ενδιαφέροντος για την ιστορία της αρχαίας Τανάγρας γραπτού αρχαίου μνημείου, θα γίνει σε ελληνικό επιστημονικό περιοδικό της αρχαίας επιγραφικής, ενώ στα πρακτικά της Γαλλικής Ακαδημίας θα δοθεί μία πιο συνοπτική παρουσίασή του στη γαλλική γλώσσα.
Το ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες οφείλεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιγραφή, η οποία βρέθηκε σε άριστη διατήρηση και μετά τη συγκόλλησή της εκτίθεται σχεδόν ακέραιη στην μόνιμη έκθεση αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σχηματαρίου, όχι μόνο παρέχει πολλές πρωτότυπες πληροφορίες για την πόλη της αρχαίας Τανάγρας, αλλά και συμπληρώνει 2 παρόμοιες επιγραφές, ταναγραϊκής επίσης προέλευσης, οι οποίες είχαν βρεθεί σε αποσπασματική διατήρηση και είχαν δημοσιευτεί εδώ και μισό αιώνα από τον μεγάλο γάλλο επιγραφικό Louis Robert. Οι επιγραφές αυτές βρίσκονται σήμερα στο Μουσείου Θηβών και στο Μουσείο Χαλκίδας.
Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσα από τη μελέτη της αρχαιολόγου αφορούν, μεταξύ άλλων, στις εορτές που διεξάγονταν από την πόλη της Τανάγρας και στους αγώνες που γίνονταν από τους εφήβους της πόλης κατά την περίοδο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στο γυμνάσιο της πόλης και στο παράλιο ιερό του Δηλίου Απόλλωνος, το οποίο ανήκε κατά τη συγκεκριμένη περίοδο στην πόλη της Τανάγρας και του οποίου κατάλοιπα έχουν βρεθεί στο σημερινό Δήλεσι Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Ισίδωρος και Πλάκα Δήλεσι «Γαλάζια Σημαία 2011

Άγιος Ισίδωρος  και  Πλάκα Δήλεσι «Γαλάζια Σημαία 2011»
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011. Με 387 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το υπολογίζουν όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ [4] Δήμος Στυλίδας Γλύφα, Δήμος Μώλου- Αγ. Κωνσταντίνου Καμένα Βούρλα/Γαλήνη, Δήμος Λοκρών Σκάλα Αταλάντης Τραγάνα.
 ΕΥΒΟΙΑ [2]Δήμος Χαλκιδέων Αλυκές Δροσιάς, Δήμος Ερέτριας Ερέτρια 3
 ΒΟΙΩΤΙΑ [2] Δήμος Τανάγρας Πλάκα Δηλεσίου, Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
 Άγιος Ισίδωρος
Διαβάστε Περισσότερα »

Πετυχημένες και οι δύο σγκεντρώσεις αγανακτησμένων στην Λιβαδειά


Αγανακτισμένοι και στη Λιβαδειά Με τις δυο συγκεντρώσεις Τετάρτης και Πέμπτης ,υπήρξε προσέλευση «αγανακτισμένων» στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς όπως άλλωστε στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν μέσω Facebook στα πρότυπα της Ισπανίας.
Με πανό και συνθήματα όπως «όλοι στις οκτώ κλείστε την TV και ελάτε από δώ», από νωρίς το απόγευμα άρχισαν κυρίως νεολαίοι να κατευθύνονται προς την πλατεία όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες άτομα μεταξύ των οποίων και στελέχη πολιτικών φορέων.
Οι συγκεντρωθέντες διαδήλωσαν ειρηνικά και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα δεινά που βιώνουν καθημερινά λόγω της κρίσης.
«Δεν πάει άλλο. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι έντονο για τους νέους αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Έντονα είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για την σημερινή τραγική κατάσταση. Βρίσκομαι εδώ αυθόρμητα γιατί δεν αντέχω άλλο…», έλεγε νεαρός διαδηλωτής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με καταγγελίες οι εκλογές των εμπόρων στη Λιβαδειά



  απο τον Θανάσης Μερτζάνης   


Φωτιές ανάβει στο προεκλογικό σκηνικό, μία εβδομάδα πριν από την προσφυγή στις κάλπες, η νέα ανεξάρτητη κίνηση εμπόρων της Λιβαδειάς. Καταγγέλλει αλλοίωση των εκλογικών καταλόγων και καλεί την εφορευτική επιτροπή να επιληφθεί του θέματος. Με σκληρή γλώσσα απάντησε η νέα ανεξάρτητη κίνηση εμπόρων και στο ενωτικό κάλεσμα του Κώστα Παπασπύρου, ο οποίος προέτρεψε το σύνολο των ενδιαφερομένων να ασχοληθούν ενεργά με τον εμπορικό σύλλογο, σε κοινό ψηφοδέλτιο. Ο Ηλίας Ροζάνας κατηγόρησε τον Κώστα Παπασπύρου για πισωγυρίσματα, αναφερόμενος στις δηλώσεις του για την κάθοδό του στις επιμελητηριακές εκλογές. Η νέα ανεξάρτητη κίνηση των εμπόρων της Λιβαδειάς δηλώνει μακριά από κόμματα και καρέκλες και κατηγορηματικά υποστηρίζει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες στο εσωτερικό της παράταξης θα είναι αυτές, που θα αναδείξουν τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ !!!

"Τα παιδιά μας γιορτάζουν και σας προσκαλούν"

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 29 Mαΐου 2011 και ώρα 7.30 μ.μ στην Εκδήλωση Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ναού μας, για την θλιβερή Επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου 1453.
Η Εκδήλωση περιλαμβάνει, Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Γενναίους Υπερασπιστές της Βασιλεύουσας, Σχετική Ομιλία, Παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς από τα Παιδιά του Ενοριακού μας Κέντρου και τέλος την επίδοση των Βραβείων σε δύο Αριστούχους Μαθητές εις μνήμην των Μακαριστών Ιερέων της Ενορίας μας, π. Γεωργίου Μακρυγένη και π. Αλεξάνδρου Αγγουριά, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και δώδεκα χρόνια, καθώς και των αναμνηστικών της Νεανικής Κατηχητικής Χρονιάς που πέρασε.
Η Παρουσία Σας θα τιμήσει την Εκδήλωση και την φιλότιμη προσπάθεια των παιδιών, που κάτω από την στοργή και το ενδιαφέρον της Εκκλησίας, βιώνουν την Ελληνορθόδοξη Παράδοση μας.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 28 Μάη 11 π.μ. Πλατεία Θήβας - όλοι στο συλλαλητήριο!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ!!!
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.
Η κατάσταση στα εργοστάσια της περιοχής είναι εκρηκτική. Στον Πετζετάκι οι εργάτες είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι διαθεσιμότητες, τα τετραήμερα και τα τριήμερα, η απλήρωτη εργασία γίνονται καθεστώς. Κι όμως, τα μονοπώλια ζητάνε και η κυβέρνηση εξήγγειλε νέα μέτρα.
Τα μέτρα αυτά είναι κόλαση για το λαό - παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Έτσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Μόλις πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε ότι στο Νοσοκομείο της Θήβας θα μείνουν οι ειδικότητες του ορθοπεδικού, του οφθαλμολογικού και του ουρολογικού. Για όλες τις άλλες θα εξυπηρετούν τα Νοσοκομεία της Λιβαδειάς και της Χαλκίδας! Η τραγική αυτή υποβάθμιση είναι κομμάτι της ίδιας ακριβώς πολιτικής. Πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα για να σωθεί η κερδοφορία μιας χούφτας μονοπωλίων.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.
Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν! Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα...

Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σαν σήμερα 27 Μαΐου....

1703: Ο Μέγας Πέτρος ορίζει νέα πρωτεύουσα της Ρωσίας την Αγία Πετρούπολη.

1821: Οι Ψαριανοί πυρπολητές Δημήτριος Παπανικολής, Ιωάννης Δημουλίτσας (Πατατούκος) και Γεώργιος Καλαφάτης πυρπολούν τουρκικό δίκροτο με 74 πυροβόλα και 1000 άνδρες στο λιμάνι της Ερεσσού Λέσβου.

1890: Ο αμερικανός Λούις Γκλας και ο συνέταιρός του Γουίλιαμ Άρνολντ κατασκευάζουν το πρώτο Juke Box.

1922: Οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία καταλήγουν σε συμφωνία για την Παλαιστίνη, κατά την οποία συμφωνείται η κυριαρχία της δεύτερης στην περιοχή.

1937: Εγκαινιάζεται η περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο «Golden Gate».

1963: Ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφορεί το άλμπουμ του «The Freewheelin' Bob Dylan», που περιέχει την κλασική επιτυχία «Blowin' in the Wind».


Γεννησεις

1922: Κρίστοφερ Λι, άγγλος ηθοποιός, ο καλύτερος «Δράκουλας» στην ιστορία της 7ης τέχνης.

1923: Χένρι Κίσινγκερ, αμερικανός πολιτικός, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Νίξον. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1973.

1939: Σωκράτης Κόκκαλης, επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού.


Θανατοι

1840: Νικολό Παγκανίνι, ιταλός συνθέτης και βιρτουόζος του βιολιού. [γεν. 27/10/1782]

1867: Κάλεμπ Μπράνταμ, αμερικανός φαρμακοποιός, που ανακάλυψε την Pepsi Cola. [γεν. 19/2/1934]

1963: Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής και αγωνιστής της Δημοκρατίας. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε τραυματιστεί από τους παρακρατικούς Εμμανουηλίδη και Κοτζαμάνη. [γεν. 3/4/1912]














Πηγή :http://www.sansimera.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ