Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

120 Έλληνες στο νοσοκομείο λόγω facebook;

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» «νοσηλεύονται» 120 έφηβοι από όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για περιστατικά κατάχρησης του Ιντερνετ, ενώ οι ηλικίες των νέων, στην πλειοψηφία τους αγόρια είναι από 14-17 ετών.

Οι γιατροί της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Nοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» δεν εκπλήσσονται ούτε από τον αριθμό των παιδιών ούτε από την συχνότητα των κρουσμάτων Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στο δημοφιλέστερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook, σερφάρουν καθημερινά 3 εκατομμύρια Έλληνες, με 2,5 ώρες μέσο όρο καθημερινής χρήσης. Βέβαια δεν φταίει ούτε το facebook ούτε ο ιδρυτής του, αλλά η κακή χρήση ενός φοβερού μέσου.
Η αλλαγή ή μάλλον καλύτερα η επιδείνωση είναι τεράστια καθώς πριν από τρία χρόνια ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις 350.000. Η εξάρτηση από το internet (internet addiction), αποτελεί ένα καινούριο φαινόμενο και αντιμετωπίζεται σιγά-σιγά από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας όπως άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές.
Παρόλο που ακόμα δεν έχει καταχωρηθεί στο διαγνωστικό εγχειρίδιο των ψυχολογικών διαταραχών (DSM-IV), είναι σχεδόν αδιαμφισβήτητο ότι μοιράζεται παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που έχουν όσοι είναι εξαρτημένοι από τον τζόγο.
Οι κύριες κατηγορίες του internet που εντοπίζεται ένα είδος εξάρτησης, είναι οι εξής:
· Cybersex/Cyberporn
· Online σχέσεις (μέσω msn/chat)
· Online τζόγος
· Online παιχνίδια
· Συνεχής πλοήγηση
Πως να αντιληφθείτε ότι έχετε πρόβλημα εσείς ή κάποιος από το περιβάλλον σας;
Tα συμπτώματα που δηλώνουν πιθανή εξάρτηση από το Ιντερνετ είναι: εκνευρισμός όταν το παιδί είναι εκτός Διαδικτύο, ξαφνική κατάρρευση στην απόδοση στο σχολείο, διαταραχές ύπνου και αλλαγή συνηθειών ύπνου, μειωμένη φυσική δραστηριότητα, διαταραχή στις οικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις, αλλαγή των συνηθειών του παιδιού, όπως π.χ. παραμέληση φίλων, αγαπημένων χόμπι, παραμέληση της προσωπικής υγιεινής του.
Σύμφωνα με τον κ. Κορμά, μετά την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των γονιών με το νοσοκομείο, μια ειδική ομάδα ψυχιάτρων, παιδοψυχολόγων και παιδιάτρων αναλαμβάνουν να προσεγγίσουν το παιδί και να το βοηθήσουν.
Που απευθυνόμαστε
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων “Π & A Κυριακού”, έχει δημιουργήσει τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ με αριθμό 800 11 800 15 .
Η Γραμμή αυτή απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.α.).
Η Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 είναι χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις, στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης – κατάχρησης διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους. Λειτουργεί στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), στο Παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, Μεσογείων 24, Γουδή, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09:00-15:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Έκλεψε ηλεκτρικά είδη από αποθήκη. Συνελήφθη από τους αστυνομικούς



alt
Σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό και έπιασαν λαυράκι. Αστυνομικοί της θήβας, σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε ένας 56χρονος και είδαν πως ήταν γεμάτο με ηλεκτρικά είδη.
Μετά την έρευνα που έκαναν  διαπίστωσαν πως πρόκειται για κλοπιμαία. Οπως προέκυψε ο 56χρονος είχε κλέψει τα ηλεκτρικά είδη από ανενεργή αποθήκη αλυσίδας καταστημάτων στην περιοχή της Θήβας. Η αξία των κλοπιμαίων φτάνει περίπου τα 10.000 €.
lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ναι σε παρέμβαση της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων.
"Το Δικαστήριο δίνει την έγκριση στην Ελλάδα να παρέμβει" ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Δικαστήριο, διευκρινίζοντας ότι η Αθήνα μπορεί κατά συνέπεια "να ενημερώσει το δικαστήριο για τη φύση των δικαιωμάτων και των εννόμων συμφερόντων της (...) τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του Δικαστηρίου".
Η Γερμανία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2008 ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα ιταλικά δικαστήρια, εξετάζοντας υποθέσεις που αφορούν ναζιστικά εγκλήματα παραβιάζουν το προνόμιο της ετεροδικίας του γερμανικού δημοσίου. Αμφισβητεί κυρίως μια απόφαση ιταλικού δικαστηρίου το οποίο έδωσε εντολή να κατασχεθούν δύο ιδιοκτησίες του γερμανικού κράτους στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος των συγγενών των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, τον Ιούνιο του 1944, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 217 άνθρωποι.
Η Ελλάδα είχε ζητήσει τον Ιανουάριο να παρέμβει στην υπόθεση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει λόγο για τον "ιδιαίτερο συμβολισμό" της περίπτωσης του Διστόμου. Η ελληνική παρέμβαση θα πρέπει να γίνει γραπτώς στο Δικαστήριο πριν από τις 5 Αυγούστου.
Το Βερολίνο αρνείται να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας το 1960.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απο το Παρίσι με αγάπη!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδας:Επιστολή Τουσιάδη προς βουλευτές για κοινή δράση




<<Στις 15 Ιουλίου εστάλη επιστολή προς όλους τους βουλευτές Στ. Ελλάδος , όλων των κομμάτων, με την οποία τους καλούσα έστω και αυτή την ύστατη στιγμή να κάνουν μια από κοινού ενέργεια προς τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας , ζητώντας την συνέχιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας , την ανάπτυξη του και την αυτόνομη λειτουργία του.

Πιστεύω ότι ένα τέτοιο αίτημα όταν προέρχεται από όλους τους βουλευτές , όλων των κομμάτων οπωσδήποτε έχει μια άλλη βαρύτητα και οπωσδήποτε θα ληφθεί υπ’ ‘όψιν και θα συζητηθεί από τους αρμοδίους.

Ελπίζω οι βουλευτές της περιφέρειάς μας εφόσον θεωρούν ότι εκφράζουν τον λαό της και σεβόμενοι αυτόν τον λαό, να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση στον ελάχιστο χρόνο που μένει έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις , στηρίζοντας και προωθώντας την θέση τού στερεοελλαδίτικου λαού που είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Π.Σ.Ε.>>

Θ. Τουσιάδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ:Τη λήστεψαν και την πέταξαν από το αυτοκίνητο!

Δυο μελαψοί, εύσωμοι, καλοντυμένοι και ευγενικοί κύριοι χτύπησαν την πόρτα της ηλικιωμένης γύρω στις 10.30 το πρωί και συστήθηκαν ως εφοριακοί...


Γνώριζαν λεπτομέρειες για πρόσωπα και πράγματα στην οικογένεια και της είπαν ότι ο γαμπρός της χρωστάει 3.000 ευρώ στην εφορία και ότι πρέπει να τα πληρώσει τώρα, για να μην πάει φυλακή
Η 78χρονη τους πίστεψε και επειδή δεν είχε τα χρήματα στο σπίτι, την πήραν από την οδό Βερμίου στη Ν. Άμπλιανη όπου διαμένει, με το αυτοκίνητό τους και πήγαν στην εθνική τράπεζα στην πλατεία Πάρκου, όπου η ηλικιωμένη έκανε ανάληψη του ποσού.

Στη συνέχεια την ξαναπήραν με το αυτοκίνητο για να πάνε στην εφορία να πληρώσουν. Όταν η γυναίκα κατάλαβε ότι η διαδρομή που ακολουθούν δεν έχει σχέση με την εφορία, αφού είχαν ήδη φτάσει στην περιοχή της έκθεσης Λαμίας, άρχισε να φωνάζει και να ζητάει τα χρήματά της. Τότε οι δυο απατεώνες σταμάτησαν στο ύψος του Αγ.Τρύφωνα στον παράδρομο της εθνικής, άνοιξαν την πόρτα και την πέταξαν στην κυριολεξία στην άκρη του δρόμου, μέσα στα ξερόχορτα.

Η 78χρονη σοκαρισμένη έφτασε περπατώντας στην πιάτσα των ταξί έξω από τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ και απαρηγόρητη ζήτησε βοήθεια. "Μου πήραν τις οικονομίες μου", έλεγε και ξανάλεγε κλαίγοντας.

Στο σημείο - σύμφωνα με το lamiareport.gr - έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που αφού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη, την οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να μπορέσει να συνέλθει και να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς
Διαβάστε Περισσότερα »

Επί τόπου καταστροφή των προϊόντων παρεμπορίου

Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα ο νέος νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να καταστρέφουν επί τόπου με ανεξίτηλο σπρέι τα προϊόντα παρεμπορίου που κατάσχονται σε δημόσιους χώρους, υπαίθριες και λαϊκές αγορές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ήδη, σε λαϊκή αγορά ου Καματερού στη θέση
Γεροβουνό, εντοπίστηκε, κατασχέθηκε και καταστράφηκε αμέσως μεγάλος αριθμός προϊόντων (ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη, καλλυντικά κ.α.) από πάγκους παράνομων πωλητών στους οποίους επιβλήθηκαν και οι σχετικές από το νόμο κυρώσεις. «Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και τον καταναλωτή. Προστατεύουμε τα δημόσια έσοδα. Και φυσικά προστατεύουμε την οικονομία, την αγορά και το εμπόριο που δοκιμάζεται από την κρίση». δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης.

.naftemporiki.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Guardian θέτει στο blog της θέμα ανεξαρτησίας της Κρήτης!


Το προκλητικό ερώτημα για το εάν οι Έλληνες βλέπουν ότι θα υπάρξει σύντομα κίνηση Ανεξαρτησίας της Κρήτης, θέτουν ξένοι προς Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία, μέσα από το blog της εφημερίδας Guardian...
Η εφημερίδα μετά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος....

... και του Εφαρμοστικού Νόμου, δημιούργησε στο blog της, ένα πάνελ με online συζήτηση για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους όσον αφορά την οικονομική κρίση που βιώνουν.

Το κάλεσμα συγκεκριμένα του blog της Guardian για συμμετοχή στη συζήτηση ανέφερε ότι Έλληνες θα απαντήσουν στα σχόλια και τις ερωτήσεις αναγνωστών για την κοινωνική και οικονομική κατάσταση που διαμορφώνουν τα νέα μέτρα λιτότητας.

Στη τρίτη όμως κιόλας ερώτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης Ανεξαρτησίας της Κρήτης. Κατά λέξη αναφέρεται: Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;

Το ερώτημα όπως τίθεται, αθώο ή μη, δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της συζήτησης ενώ αποτέλεσε από τις πρώτες αναρτήσεις της διαδικτυακής συνομιλίας μεταξύ των αναγνωστών.

Και ενώ η απάντηση υπήρξε άμεση και κατηγορηματική από Έλληνα που μετείχε στο πάνελ αναφέροντας ρητά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση (Absolutely not), το θέμα επανήλθε με μεγαλύτερη προκλητικότητα και επιμονή από αναγνώστη με διαφορετικό username.

Για εμάς που δεν ζούμε – εργαζόμαστε στην Ελλάδα, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε πάνω στο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει κίνηση ανεξαρτησίας από ένα νησί όπως η Κρήτη, ρωτά ο αναγνώστης
για να πάρει την εξής απάντηση: Η χώρα μας μπορεί να είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη αλλά όχι και η εθνική μας συνείδηση . Είναι τόσο απλό!

Στο ίδιο κύμα κινήθηκε και η απάντηση από Ελληνίδα που ζει και εργάζεται στην Αγγλία λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια κίνηση στην Ελλάδα και αν υπάρξει δεν θα έχει δημόσια υποστήριξη. Δεν θα επιστρέψουμε στην εποχή των πόλεων –κρατών, ωριμάσαμε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το θέμα της Ανεξαρτησίας του νησιού έχει αναζωπυρωθεί, τα τελευταία χρόνια, µε πρόσχηµα και ευκαιρία τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ενσωμάτωση της Κρήτης στο ελληνικό κράτος.

Σύµφωνα µε µια αρκετά διαδεδομένη φιλολογία, υπάρχει µυστικός όρος στις συµφωνίες ενσωµάτωσης της Κρήτης ότι θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί δηµοψήφισµα µετά από εκατό χρόνια για να επαναεπιβεβαιώσει ή όχι την ένταξή της στο ελληνικό κράτος.

Στα πλαίσια αυτής της προπαγάνδας εντάσσεται και η επανεµφάνιση, µε κάθε ευκαιρία, της λεγόµενης «κρητικής σηµαίας», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σηµαία του υπό οθωµανική ηγεµονία προτεκτοράτου της Κρήτης, κατά την περίοδο 1896-1913 (τελευταίο τέτοιο κρούσμα, στη διαφήμιση γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εμφανίστηκε η σημαία της Ανεξάρτητης Κρήτης, δίπλα από σημαία ενός τυπικά ανεξάρτητου κρατιδίου που τελεί υπό την κηδεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών)

Για την ιστορία σημειώνεται ότι το 2007, σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα εφημερίδων, η ΕΥΠ είχε ξεκινήσει έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό για το ποιοι κύκλοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από ενορχηστρωμένες προσπάθειες που προωθούν το ενδεχόμενο Ανεξαρτησίας ενώ μέχρι τώρα, αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες και επιστημονικοί φορείς παγκοσμίου κύρους όπως η NASA έχουν παρουσιάσει τη Κρήτη ως ανεξάρτητη οντότητα. Αφέλεια ή βρώμικο παιχνίδι;

Πηγή: flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Bloomberg: 10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στη Τουρκία



Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Ακόμη και οι σημαντικές μειώσεις στις τιμές πώλησης, το ύψος των οποίων καθορίζεται συνήθως από τη βιασύνη και την ανάγκη που έχουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να τα πουλήσουν, δεν φαίνεται να τους ελκύουν.
Την ίδια ώρα, με εκρηκτικούς ρυθμούς ανεβαίνει η αγορά εξοχικών κατοικιών στη γειτονική μας Τουρκία. Όπως προκύπτει από έκθεση της τουρκικής υπηρεσίας κτηματογράφησης για τις αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τετραετία στην Τουρκία από ξένους, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει 9.954 παραθεριστικές κατοικίες, κατέχοντας την τρίτη θέση, μετά τους Βρετανούς και τους Γερμανούς.
Τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους έλληνες αγοραστές κρατούν η Αττάλεια και η Αλικαρνασσός, οι οποίες εκτός των άλλων διαθέτουν και καλή σύνδεση με τα ελληνικά παράλια. Όπως λένε γνώστες της αγοράς, η τιμή του τ.μ. για μία κατοικία στα τουρκικά παράλια μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 - 1.300 ευρώ/τ.μ. όταν στα ελληνικά νησιά συνήθως ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ/τ.μ.
Πέραν των δελεαστικών τιμών στις οποίες προσφέρονται, τα εξοχικά στην Τουρκία, συνήθως, βρίσκονται σε οικιστικά συγκροτήματα που διαθέτουν πολυάριθμες παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων και… ελικοδρόμια.
newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Πόλεμος" Περγαντά - Χρυσοχοίδη- Μωραίτη για τους πόρους από το ΕΣΠΑ



alt
Σε πόλεμο με το υπουργείο ανάπτυξης οδηγείται η περιφέρεια Στερεάς σε περίπτωση που μειωθεί το ποσό από την συμμετοχή των εθνικών πόρων στο ΕΣΠΑ. Η Στερεά δικαιούται 525 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 367 είναι από κοινοτική συμμετοχή και τα 160 από εθνικούς πόρους. Αν κοπούν οι εθνικοί πόροι από το συνολικό ποσό, θα είναι καταστροφική σχολίασε ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς
που παραδέχτηκε ότι ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο οικονομικών ότι η Στερεά πρέπει να εξαιρεθεί από την οριζόντια περικοπή της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και παράλληλα θα πρέπει να πάρει και το ειδικό αναπτυξιακό των 150 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καταφέρει να ισορροπήσει αναπτυξιακά μετά την αδικία που πληρώνει από τον στόχο δύο που έχει ενταχθεί. 
lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική συνάντηση Χίλαρι - Παπανδρέου αύριο το μεσημέρι


Οικονομία, ελληνοτουρκικά αλλά και πολιτιστικά θέματα περιλαμβάνει η πλούσια αντζέντα των συνομιλιών που θα έχουν αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Υπόδειγμα για τον αραβικό κόσμο χαρακτήρισε την Τουρκία η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται σήμερα τη γείτονα και αναμένεται να συναντηθεί και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ αύριο φθάνει στην Αθήνα.

Μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστούν, αλλά και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναβολές στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αναμένεται να εκπέμψει η Χίλαρι Κλίντον αύριο από την Αθήνα, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα υπογραφεί και ένα μνημόνιο διμερούς συνεργασίας.
Αν και αμφότερες οι πλευρές κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά, η κρίση στην ευρωζώνη και η ελληνική περίπτωση αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στο γεύμα που θα έχει αύριο το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Χ. Κλίντον με τον Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Μόνο τυχαία, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, δεν πρέπει να θεωρείται και η συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο - η οποία ανακοινώθηκε μόλις προχθές.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Χ. Κλίντον ήταν προγραμματισμένο να δει τον Ευάγγ. Βενιζέλο από κοινού με τον Πρωθυπουργό, αλλά εντέλει θα έχει χωριστή συνάντηση μαζί του.

Οι Αμερικανοί δεν έχουν κρύψει εξαρχής την ανησυχία τους για τους συστημικούς κινδύνους που ενέχει η ελληνική κρίση, ενώ τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι παρεμβάσεις της Ουάσιγκτον και οι δημόσιες παραινέσεις τόσο από τον Λευκό Οίκο, όσο και από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, για λύση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να συμπαρασύρει την ήδη προβληματική αμερικανική οικονομία.

Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να εντάσσεται και η συνάντηση που θα έχει το πρωί της Δευτέρας η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου δεν αποκλείονται και οι παραινέσεις για συναίνεση.

Στο μέτωπο των διμερών σχέσεων και οι δύο πλευρές μιλούν για μια από τις καλύτερες περιόδους στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον και ο έλληνας ομόλογός της Σταύρος Λαμπρινίδης αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, ενώ η ελληνική πλευρά θα ήθελε μεγαλύτερη συνεργασία και σε μια ακόμη σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και των επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Χ. Κλίντον με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, αλλά και η
πρώτη υψηλόβαθμη επίσκεψη αμερικανού αξιωματούχου επί κυβέρνησης Ομπάμα, καθώς ούτε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο αρχικά υπήρχε σχεδιασμός να επισκεφθεί την Αθήνα με αφορμή τους Special Olympics τα κατάφερε, ενώ παραμένουν ακόμη οι πικρές εντυπώσεις που άφησε η επίσκεψη Ομπάμα τον Απρίλιο του 2009 στην Τουρκία, χωρίς ενδιάμεση στάση στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα σχεδιαζόταν για τον περασμένο Φεβρουάριο - θα μετέβαινε επίσης στη Βουλγαρία και την Τουρκία - αλλά οι αναταραχές στην Αίγυπτο δεν της επέτρεψαν τελικά να ταξιδέψει.

Το τωρινό ταξίδι προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Σταύρο Λαμπρινίδη τον Ιούνιο, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

tanea.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιάρτου



Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιάρτου καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετέχουν στο πότισμα των δέντρων που φυτεύτηκαν τον Μάρτιο στην θέση Τσανουλέικα (παλιά δεξαμενή), στην Αλίαρτο.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να ζήσουν τα 400 δεντράκια, που φυτεύτηκαν το Μάρτιο από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, να προσέλθουν το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 και ώρα 07.30 π.μ. στο χώρο της δεντροφύτευσης.
Σημ.: Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος για παιδιά λόγω υψηλής ξερής βλάστησης
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διάσωση της Ελλάδας, τώρα!»

Ο φόβος των 2 τρισ. ευρώ, το κομβικό σημείο για την αλλαγή στάσης του Βερολίνου και ο εφιάλτης που φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του
16 Ιουλ 2011 - 07:27
Picture 0 for «Διάσωση της Ελλάδας, τώρα!»
Πιθανότατα την Κυριακή το βράδυ η Ευρωζώνη να είναι σε θέση να γνωρίζει το περίγραμμα της λύσης που θα επιλεγεί να δοθεί στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνεται από τις Βρυξέλλες, οι οποίες πιέζουν για «διάσωση της Ελλάδας, τώρα», γνωρίζοντας ενδεχομένως καλύτερα από τον καθένα τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα από την κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί σήμερα. Το μήνυμα αυτό έχει φτάσει τόσο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και σε υψηλά εγχώρια τραπεζικά κλιμάκια, τα οποία, κατ αυτόν τον τρόπο, εκφράζουν και τις δικές τους προσδοκίες ότι αυτός ο εφιάλτης πλησιάζει προς το τέλος του. Κατά πάσα πιθανότητα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Κοινή είναι η αίσθηση ότι η ΕΕ προλαβαίνει ακόμα και τώρα να παρέμβει και με 100 δισ. ευρώ επιπλέον να σώσει μια παρτίδα η οποία στο τέλος μπορεί και να στοιχίσει πάνω από 2 τρισ. ευρώ αν δεν γίνουν γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις, έστω και τώρα, στο παρά πέντε. Την αίσθηση της αισιοδοξίας ότι επίκειται κάποιας μορφής λύση ενισχύει και η αλλαγή στάσης που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο. Η σχεδόν πάγια θέση της γερμανικής πλευράς ότι «οι Έλληνες έχουν λεφτά μέχρι το Σεπτέμβριο», μάλλον, εγκαταλείπεται,, γιατί αυτό το οποίο γίνεται τώρα κατανοητό είναι πως το πρόβλημα δεν είναι πλέον μόνο οι Έλληνες, αλλά οι νοτιοευρωπαίοι στο σύνολο τους.
Κομβικό σημείο σε αυτή την αλλαγή στάσης αποτέλεσε η στιγμή που το ιταλικό 10ετές ομόλογο είδε το spread του να ξεπερνά τις 300 μονάδες βάσης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τίποτα, πλέον, δεν ήταν όπως παλιά. Για την ακρίβεια, όπως πιστεύουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για την εξεύρεση μιας μόνιμης και σταθερής λύσης και για το ελληνικό ζήτημα, που αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία όλων αυτών των δεινών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιερωμένο στα κορόιδα όλου του κόσμου...

Η Λιάνα Κανέλλη, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.
Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά
στον επικεφαλής της...

Θύρας Λ7.

Ο επικεφαλής της Θύρας Λ7 Τάκης Τ.
φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα
περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές,
ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της
νύχτας.
Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα
συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το 2005, 186
δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ,
το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή
των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε
οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε
έναν μόλις χρόνο.

Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα σε μια διετία 11 εκ ευρώ.
Πηγή :http://anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής μέσω της ιστοσελίδας του στο Twitter ότι συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης για τις 21 Ιουλίου με θέμα την κρίση χρέους και τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

"Έχω αποφασίσει να συγκαλέσω συνάντηση των ηγετών της ευρωζώνης την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, στις 12.00 στις Βρυξέλλες (13:00 ώρα Ελλάδας). Στην ατζέντα μας θα περιλαμβάνεται η οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της και η μελλοντική χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Ζήτησα επίσης να προωθηθεί προπαρασκευαστική δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών", έγραψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εξέλιξη, αν και ακόμα δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, ερμηνεύεται ως ένδειξη για τη δρομολόγηση συμβιβαστικής λύσης για το ελληνικό πρόβλημα.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, η λύση αναμένεται να συνδυάζει τόσο τη συμμετοχή ιδιωτών με τη μετακίνηση της λήξης ομολόγων που έχουν στα χέρια τους, όσο και της επαναγοράς ελληνικών ομολόγων. Στο πλαίσιο, δε, της προετοιμασίας από τους υπουργούς Οικονομικών θα μεθοδευθεί η αποφυγή ενός πιστωτικού γεγονότος, όπως η επιλεκτική χρεοκοπία, προκειμένου να μην καταστεί αναγκαία η πληρωμή των CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας.
.protothema.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

Ακυρώθηκε το πρόστιμο των 76 εκ. Ευρώ της VODAFONE για τις υποκλοπές. Την ίδια στιγμή οι ραγιάδες καλούνται να πληρώσουν φόρο και για την σύνταξη των 500 Ευρώ. Που είστε δημοσιογράφαροι, τεχνοκράτες, που ουρλιάζατε για τις υποκλοπές, την φοροδιαφυγή για να μιλήσετε;

Κοιτάξτε τι ανακαλύπτουμε στο διαδίκτυο (κλικ στην εικόνα, από άρθρο του θρυλικού pressmme σε αναπαραγωγή press-gr)

Τι είχαν αποκαλύψει οι δύο καθηγητές του ΕΜΠ για την Vodafone; Θυμηθείτε: Η Vodafone έθεσε εκτός αναβάθμισης τα ένοχα υποσυστήματα
Σημαντικά στοιχεία, που προσδίδουν νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών και εγείρουν περισσότερα ερωτήματα για τους χειρισμούς τηςVodafone, ήλθαν στην επιφάνεια κατά τη χθεσινή ακρόαση της Αρχής Διαφύλαξης Απορρήτου Επικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οπως απεκάλυψαν τα μέλης της Αρχής, καθηγητές του ΕΜΠ, κ. Ι. Βενιέρης και Χρ. Καψάλης, η αλλαγή του λογισμικού της Vodafone, το οποίο είχε «προσβληθεί» από το υποσύστημα των υποκλοπέων, άρχισε από την Ericsson στα τέλη του Ιανουαρίου του 2005. Το λογισμικό αναβαθμίστηκε σε όλα τα κέντρα, εκτός από τα δύο επίμαχα, που είχαν «μολυνθεί». Εξ αυτού προκύπτει το συμπέρασμα ότι έως την απενεργοποίηση του λογισμικού υπάρχει ένα κρίσιμο δίμηνο -αντί μιας εβδομάδας, όπως ήταν έως χθες γνωστό- κατά το οποίο είναι ερευνητέες οι κινήσεις της Vodafone.
Ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, προκάλεσε η απάντηση του προέδρου της Αρχής κ. Αν. Λαμπρινόπουλου στην ερώτηση αν το επίμαχο λογισμικό εγκαταστάθηκε από φυσικό πρόσωπο ή από μακριά. «Υπάρχει η απάντηση, αλλά δεν μπορώ να σας τη δώσω αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.
Τα μέλη της ΑΔΑΕ επέρριψαν ευθύνες στη Vodafone, υπογραμμίζοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κορωνιάς όφειλε να την ενημερώσει εξαρχής, καθώς υπήρχε η δυνατότητα να βρεθούν τρόποι να μην κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια, χωρίς να απενενεργοποιηθεί το λογισμικό.
Kαθημερινή


Δείτε στο τέλος του άρθρου τα πρόσωπα της τότε λέσχης και ταιριάξτε τα με τους σημερινούς τους ρόλους.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΜ”Ε” ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ;
Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα σε Vodafone και Εricsson για τις υποκλοπές

Ακύρωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μη νόμιμες τις αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) το 2007 με τις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και πρόστιμο 7,3 εκατομ. ευρώ στην εταιρεία Έρικσον για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν το 2006.

Το πρόστιμο στην Vodafone επιβλήθηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί απορρήτου των επικοινωνιών και στην Έρικσον, η οποία ήταν προμηθευτής του λογισμικού της Vodafone, με το σκεπτικό ότι δεν…έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προληφθούν και αποτραπούν οι υποκλοπές.


Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 3319 και 3320/2010 αποφάσεις και με πρόεδρο τον Κων. Μενουδάκο, έκρινε ότι οι συνεδριάσεις των μελών της ΑΔΑΕ δεν γίνονται δημόσια και η μη δημοσιότητα αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την Vodafone και την Έρικσον να είναι άκυρες.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ αφού έλαβε υπ’ όψιν της την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που επιτάσσει τον κανόνα της «δίκαιης δίκης» (άρθρο 6) και τις επιταγές του Συντάγματος για το απόρρητο των επικοινωνιών και του τρόπου λειτουργίας ανεξάρτητων Αρχών (άρθρα 19 και 101Α), έκρινε ότι ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΑΔΑΕ ο οποίος «θεσπίζει απαγόρευση της δημοσιότητας των συνεδριάσεων της Αρχής» είναι παράνομος, καθώς αυτές πρέπει να είναι δημόσιες!!!!!!!!

ΓΡΑΦΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΜΙΚΡΟΙ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΔΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Μα τέτοιον οίστρο η “λέσχη” για τις εταιρείες τηλεφωνίας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Ο Βουρλούμης φεύγει, ο Τσαμάζ έρχεται…

Ούτε Μάτριξ, ούτε δορυφόροι ούτε “μπαμπούλες”. Φτιάχνουμε τις τηλεπικοινωνίες στα μέτρα μας, δίνουμε τις άδειες εκεί που θέλουμε και βάζουμε ανθρώπους της αρεσκείας μας για να τις διοικούν. Τι καταφέρνουμε;

Μα απλούστατα να είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι κάθε επικοινωνίας, κάθε έκφρασης, κάθε εξωτερίκευσης απόψεων, συναισθημάτων, επιχειρηματικών σχεδίων, ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Μπορούμε να εντοπίσουμε κάθε αρθρογράφο του διαδικτύου στην Ελλάδα (στην Κίνα λίγο δύσκολο ε Παναγή;), μπορούμε να ακούσουμε κάθε συνομιλία και να εντοπίσουμε τους ομιλούντες. Μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε επαφή δημοσίου λειτουργού που γίνεται από και προς την Ελλάδα.

Σκεφτείτε ένα απλό παράδειγμα: Σας απαγάγουν το παιδί και αυτό κάνει μία απελπισμένη κλήση στο κινητό σας. Για να καταφέρετε εσείς να εντοπίσετε αυτή την κλήση θα πρέπει να πάτε στο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή σας, να ειδοποιηθεί ο εισαγγελέας (όποτε βρεθεί), να πιστοποιηθεί η κακουργηματική πράξη, να γίνει το απαραίτητο υπόμνημα, να ειδοποιηθεί η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, να σταλούν τα απαραίτητα έγγραφα προς την ΑΠΠΔ, να δοθεί το ΟΚ για άρση απορρήτου, να πειστεί η εταιρεία να δώσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, αυτή στην εκτελεστική εξουσία κλπ κλπ. Δηλαδή, μετά από αρκετές ημέρες, θα βρείτε που βρισκόταν το παιδί σας όταν έκανε αυτή την κλήση. Μία ΑΧΡΗΣΤΗ πληροφορία δηλαδή.

Φανταστείτε τώρα να διοικείτε εσείς μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Πόσο θα χρειαζόσασταν;

Φανταστείτε να διοικούσατε μία τράπεζα. Πόσο θα χρειαζόσασταν να “ανοίξετε” τους λογαριασμούς οποιουδήποτε προσώπου; Το Επίσημο Ελληνικό κράτος χρειάζεται κάποια χρόνια.

Βάλτε τώρα στη σούπα και λίγο …Χριστοφοράκο. Μαύρο, Τουρκικής έμπνευσης χρήμα σε όλους τους ανωτέρω.

Τι χρειάζεσαι λοιπόν για να μη δίνεις και στόχο; Τι θα πεις δηλαδή στην ιδιαιτέρα σου… “βρες μου τι είπε ο Καραμανλής με τον Πούτιν προχθές που μίλησαν”; Όχι βέβαια. Εκεί θέλεις ένα “αθώο” λογισμικό, που θα σου δίνει την δυνατότητα να βρίσκεις όλες αυτές τις πληροφορίες εύκολα, χωρίς να ανακατεύονται γραμματείς, φαρισαίοι, παρατρεχάμενοι και υπάλληλοι.Μειώνεις δηλαδή τις περιπτώσεις να πέσεις σε κάποιον ηθικό ή κουμμούνι, “εθνικιστή” που θα έλεγε και ο Μαντέλης.

Βέβαια για να μπει το λογισμικό και να στηθεί, χρειάζεται να απασχοληθούν και κάποιοι “Τσαλικίδηδες”. Βέβαια αυτοί είναι τεχνικοί, σιγά μην καταλάβουν. Μία ψωροεγκατάσταση θα κάνουν, το αφεντικό και κάποιοι “εξωσχολικοί” θα το τρέξουν. Αν τώρα βγει “ηθικός” κάποιος Τσαλικίδης, ε, υπάρχουν πάντα οι “κοινωνικοί αγωνιστές” με τους λογαριασμούς στη citybank για τις δουλειές “ιδεολογικής καθαρότητας”. Είπαμε, ο εκσυγχρονισμός απεχθάνεται την έννοια της ανιδιοτέλειας.

Όπως έχουμε δει, το λάδωμα είναι διακομματική συνήθεια άσχετα εάν η γλίτσα έχει χρώμα πράσινο. Άρα οι όποιοι πολιτικοί αντιδράσουν θα έχουν απέναντι τους ακόμα και ομογάλακτους. Όπως βεβαίως την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜ”Ε”. Γιατί τα ΜΜ”Ε”;
Τα ΜΜ”Ε” έχουν ως βασικούς τροφοδότες διαφήμισης αυτές ακριβώς τις εταιρείες. Τηλεφωνία και τράπεζες. Δείτε τις διαφημίσεις, δείτε τα τιμολόγια των εταιρειών “δημοσίων σχέσεων” και θα καταλάβετε.
Οι περιβόητοι Βαρώνοι, έχουν τις μεγαλύτερες Business ακριβώς με αυτές τις εταιρείες …η Siemens κατέβαινε με τον Άκτορα, η ALCATEL με την ΤΕΡΝΑ (από τα πρακτικά της εξεταστικής)

Άκρα του τάφου σιωπή για την ταμπακέρα και εξόντωση των πολιτικών που δεν ήταν “συμμαθητές”, δεν είχαν “κοινωνικές σχέσεις” με τις γελοίες υπάρξεις όπως ο Χριστοφοράκος. Άλλωστε, αυτοί που βγήκαν “μπροστά” στην αποκάλυψη του σκανδάλου εξοντώθηκαν πολιτικά (Ρουσόπουλος) και παρ’ ολίγον φυσικά (Βουλγαράκης, όλως τυχαίως από τον …ΕΑ με τους τρομοκράτες με τους offshore λογαριασμούς!). Αντίθετα, μετά την αποκάλυψη ξεφύτρωσαν και διέπρεψαν πολιτικές περσόνες όπως ο κύριος Παπαθανασίου (συμμαθητής και αυτός) και άλλοι που έκαναν τις σωστές παρέες.

Η κατάληξη; Γνωστή. Με την αμέριστη βοήθεια “γαλάζιων”, ο Γιώργος Παπανδρέου κυβέρνηση και οι συνδαιτήμονες του στα περιβόητα δείπνα, υπερκυβέρνηση. Ο κύριος Καραμούζης στον ΟΤΕ αφού πλέον είναι κωμωδία να μένει ο κύριος Βουρλούμης.Λαβώθηκε το σύστημα μα έχει εφεδρείες, από τη γνωστή εταιρεία …ευρέσεως ταλέντων!

Και όμως, εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο, ο κύριος Βουρλούμης θα έμενε. Όπως είχε μείνει εως τώρα, παρότι κατηγορείτο για απιστία εις βάρος του οργανισμού που διοικεί!

Λαβωμένη λοιπόν η ομαδίτσα της “Λέσχης”, είναι η πρώτη πραγματική επιτυχία από λαϊκή κινητοποίηση. Ο αστάθμητος παράγοντας που τρέμουν, κάτι ανθρωπάκια πίσω από υπολογιστές που παίρνουν πληροφορίες από κάποια άλλα ανθρωπάκια σε κάποια γραφεία που αποφάσισαν να αντιδράσουν παρέα με κάποια τρίτα ανθρωπάκια που αποφάσισαν να …δράσουν. Μικροί Τσαλικίδηδες παντού!

Είμαστε παντού, πολλαπλασιαζόμαστε με ραγδαίους ρυθμούς και το ξέρουν. Ίσως και εμείς βρεθούμε “αυτοκτονημένοι” με μία θηλιά στο λαιμό, που όπως είπαν και οι ξένοι εμπειρογνώμονες ΔΕΝ ΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΣΕ ΛΑΙΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥ!

Τελικά, κύριε πρόεδρε, με τη μακρά εμπειρία σας, πού καταλήγετε; Κι επιτέλους, πέρα από το σκάνδαλο των υποκλοπών, θα μάθουμε τι έγινε με τον Κώστα Τσαλικίδη; Αυτοκτόνησε πράγματι;
- Ο μηχανικός της Vodafone Κώστας Τσαλικίδης ήταν μια «παράπλευρη απώλεια» του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών. Αν δεχτούμε πως αυτοκτόνησε, πρέπει να απαντήσουμε πειστικά και στην έκθεση των ξένων εμπειρογνωμόνων που περιγράφουν το σκοινί με το οποίο κρεμάστηκε να μην έχει συρθεί σε λαιμό ζωντανού ανθρώπου και ο χοντρός ναυτικός κόμπος του να παραπέμπει σε εμπειρία ναυτικού, που δεν είχε το θύμα. Η σχέση του άτυχου Τσαλικίδη με τη θάλασσα ήταν μόνο το… κολύμπι! Δυστυχώς, όπως η όλη υπόθεση των υποκλοπών έκλεισε με δίωξη «κατ’ αγνώστων», έτσι και η δικογραφία Τσαλικίδη «πήγε αρχείο».

Είναι λοιπόν και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Με μία διαφορά: ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ, ο φόβος έγινε ΗΔΟΝΗ. Ηδονή που δεν θα τη ζήσει όποιος δεν τόλμησε να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Η ηττοπάθεια έγινε λύσσα για μάχη, η προσπάθεια έγινε ΕΚΣΤΑΣΗ! Αυτεγερσία, έκσταση, Εθνεγερσία.

Αυτή είναι η φυσική φορά των πραγμάτων και αν δεν το κάνεις, τότε πραγματικά δεν αξίζει να ζεις! Άλλωστε πλεον δεν ξιφομαχούμε με φαντάσματα αλλά με αδηφάγα Ελληνάκια, παράρτημα ενός αχόρταγου στομαχιού στο οποίο καταλήγει ο μόχθος μας, η περιουσία μας,ότι ανήκει σε αυτή την πατρίδα. Α, δείτε και μία ενδιαφέρουσα λέσχη, σε λίγο θα χρειαστούν “εγγραφές”:

Ιδεοληψίες, τρόμος, παραφιλολογία. Για να τελειώνουμε με τους μύθους που αποσκοπούν στην καλλιέργεια ηττοπάθειας στον Ελληνικό λαό, δείτε πραγματικά ποιοί είναι οι “ισχυροί” και “επιφανείς” με ονοματεπώνυμο. Βλέπετε κανέναν “μπαμπούλα”;

Δεν έχουμε συμπεριλάβει τα ονόματα των πολιτικών γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε πολιτική προπαγάνδα. Επιπλέον, μόνο γέλωτα προκαλούν με τις μεθοδεύσεις τους. Ούτως ή άλλως, λίγο πολύ έχουν ακουστεί. Αυτά που βλέπετε λοιπόν είναι τα ονόματα που δεν φανταζόσασταν, δεν έχουν ακουστεί παρά μόνο τώρα τελευταία.

Κοιτάξτε τον οίστρο για τις τηλεπικοινωνίες.

Τα ονόματα των οικονομικών απευθύνεται ακριβώς σε αυτήν τους την ιδιότητα και όχι την πολιτική που απέκτησαν μεταγενέστερα.

Όσο για τον …λόρδο; Κάποια στιγμή θα τον πούμε και αυτόν για να δείτε πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Αρκεί να το θέλεις και να ράψεις το στόμα σου και την κοιλιά σου. Χαρείτε τα, αποκλειστικά για εσάς.





Όποιος έχει λεφτά και πληρώνει… πηδάει όποιον θέλει… ακόμα και τους αναρχοεπαναστάτες του κώλου, όπως τον Βότση και τη Μάνια
Την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο ύψους 76 εκ ευρώ που είχε επιβληθεί στη vodafone και ζήτησε από την ΑΔΑΕ να επανεξετάσει την υπόθεση. Δείτε αριστερά πως παρουσίασε η Ελευθεροτυπία το θέμα, την επόμενη μέρα το θέμα:
Στη σελίδα 53, στο οικονομικό τμήμα της φυλλάδας. στριμωγμένο σε μια γωνία κάτω κάτω με τίτλο στο πλάι με λεπτότερα γράμματα απ’ ότι οι υπόλοιποι τίτλοι της σελίδας….
Δείτε τώρα, στο χθεσινό φύλλο,
γιατί “θάφτηκε” το θέμα:





















Πηγή :http://olympia.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα δικαστήρια μειώνουν τα... ενοίκια λόγω κρίσης

Πολλές οι δικαιώσεις εμπόρων κι επαγγελματιών, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να «εξορθολογιστεί» το ενοίκιο τους

Picture 0 for Τα δικαστήρια μειώνουν τα... ενοίκια λόγω κρίσης
Πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν  ενοικιαστές που ζητούν μείωση του μηνιαίου μισθωτηρίου τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει πολλές δικαιώσεις εμπόρων κι επαγγελματιών, οι οποίοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να «εξορθολογιστεί» το ενοίκιο τους, προβάλλοντας ως βασική αιτία τη μείωση τζίρου και κερδών, που έχουν κατά το τελευταίο 12μηνο. Και σε αρκετές περιπτώσεις, δικαιώθηκαν.
Βασική προϋπόθεση, για να γίνει κάτι τέτοιο, αποτέλεσε η προσκόμιση στην έδρα των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων. Για παράδειγμα, των τιμολογίων εκείνων που αποδεικνύουν ότι ενώ ο τζίρος έπεσε (αποδείξεις κλπ), οι υποχρεώσεις παρέμειναν υψηλές ή και αυξήθηκαν (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινοχρήστων κλπ).
Το ενδιαφέρον στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ αρχικά αυτές οι υποθέσεις που απασχολούσαν τη Δικαιοσύνη ήταν λίγες, το τελευταίο διάστημα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Και δεν αποκλείεται συντόμως - αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση στην αγορά - τα ενοικιοστάσια να ρυθμίζονται και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, όπως συνέβαινε κατά κόρον έως και πριν από μερικά χρόνια.  Είναι κι αυτή μια απόδειξη ότι η οικονομική κρίση αλλάζει εκ νέου τακτικές και συνήθειες, άλλοτε προς τη μια κι άλλοτε προς την άλλη κατεύθυνση. Το θέμα είναι μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση, καθώς λίγοι πλέον μπορούν να την αντέξουν.
voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Με ψηφίσματα «ξορκίζουν» την υποβάθμιση του Νοσοκομείου...

Κατά πλειοψηφία, το Δ.Σ Λεβαδέων προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος, διεκδικώντας την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης.
Μαζί με το ψήφισμα, που θα υποβληθεί  στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, επισυνάπτονται και στοιχεία σχετικά με την πραγματική υφιστάμενη  οργανωτική δομή του νοσοκομείου, που αποδεικνύει οτι υπερκαλύπτει τους στόχους και τους δείκτες που θέτει το Υπουργείο Υγείας.
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του στις 13/07/2011 σχετικά με το Νοσοκομείο,
Διεκδικεί :
Α) τη διατήρηση και αναβάθμιση της εν λόγω οργανωτικής δομής του Γενικού Νοσοκομείου.
Β) τη δημιουργία δύο (2) Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και δύο (2) Μονάδων Εμφραγμάτων, η λειτουργία των οποίων δεν απαιτεί πρόσθετο προσωπικό.
Γ) την άμεση λειτουργία της Ψυχιατρικής Μονάδας, η οποία έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και καλύπτεται από τις υφιστάμενες υποδομές και δεν προκαλεί πρόσθετες δαπάνες
Δ) την εγκατάσταση κέντρου ΕΚΑΒ στη Λιβαδειά, με δεδομένο ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Λιβαδειάς αποτελεί κέντρο κύκλου.
Σας επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά την κομβική θέση του Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, που εξυπηρετεί πολίτες τριών Νομών, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες (Λάρκο, Αλουμίνιο Ελλάδας, Σωληνουργεία Κορίνθου κ.ά.), καθώς επίσης και τους επισκέπτες τουριστικών περιοχών (Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Δελφοί, Όσιος Λουκάς).
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης με διαπιστωμένες τις αυξημένες ανάγκες της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι προφανές ότι οποιαδήποτε έκπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες δημιουργεί απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Σας προειδοποιούμε, ότι ο λαός της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και σας τονίζουμε ότι η υφιστάμενη λειτουργία του, υπερκαλύπτει τους στόχους και τους δείκτες που επισημαίνετε στην πρότασή σας.
Ζητάμε στα πλαίσια της ουσιαστικής διαβούλευσης, άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, με την παρουσία των τεσσάρων Βουλευτών του Νομού, έτσι ώστε να αποδείξουμε την απόλυτη ορθότητα των στοιχείων του Γενικού Νοσοκομείου και των θέσεών μας.
Διαφορετικά, θα βρείτε το Δ.Σ. Λεβαδέων, τους φορείς και όλους τους δημότες δυναμικά απέναντί σας.
Στην παραπάνω απόφαση δήλωσαν ΚΑΤΑ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κοτσικώνας Επ. και Αρκουμάνης Πέτρος, οι οποίοι δήλωσαν:
«Παλεύουμε, αποκλειστικά για δωρεάν υγεία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των περικοπών σε όλους τους κοινωνικούς τομείς και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς και καλούμε το λαό σε μαζική αντίσταση και ρήξη για την ανατροπή της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.»
Στη συζήτηση που προηγήθηκε ασκήθηκε κριτική απο τη δ.σ. Γ. Πούλου, που κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «χλιαρή αντίδραση» στη διαφαινόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Απο τη μεριά του ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής υπενθύμισε  ότι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε το υπουργείο είναι αναληθή και  σημείωσε ότι από το υπουργείο θα ζητηθεί επίσης και η ίδρυση μονάδας κέντρου ΕΚΑΒ, καθώς και η παραμονή της γυναικολογικής κλινικής.
Την Πέμπτη συνεδρίασε και η διαπαραταξιακή επιτροπή, απόντος του Ν. Κοτσικώνα, όπου η κ. Πούλου πρότεινε ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για τις εξελίξεις και νέα κάθοδο στο Υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

O ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ 6250 ΕΥΡΩ... ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

Έσπασε πάλι ο διάολος το ποδάρι του και με μια «τυχαία» περιήγηση στο διαδίκτυο για καλοκαιρινούς προορισμούς ενόψει διακοπών πέσαμε πάνω σε ένα υπερπολυτελές οίκημα στη Σέριφο το οποίο νοικιάζεται για τις φετινές διακοπές όσων… έχουν και κατέχουν.

Μη έχοντας καμιά ελπίδα ( και οικονομική δυνατότητα) να ανταποκριθούμε στο πανάκριβο ενοίκιο της πανέμορφης κατα τα άλλα βίλας, αρκεστήκαμε στο «φάτε μάτια ψάρια» χαζεύοντας τις φωτογραφίες του οικήματος. Και επειδή ένα τέτοιο σπίτι δύσκολα ξεχνιέται θα ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσουμε ότι η εν λόγω βίλα ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου.

Όντως ο κ. Παπακωσταντίνου είπε να επωφεληθεί της κρίσης και έβαλε πάλι ενοικιαστήριο στην βίλα του στη Σέριφο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσπαθώντας να μην κινήσει υποψίες, όπως και πέρυσι, έβαλε το ενοικιαστήριο σε ξένη κτηματομεσιτική εταιρία που απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες μιας και η......... ιστοσελίδα είναι μόνον εις την αγγλικήν.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό καλή ώρα (κακή για τον κ. Παπακωσταντίνου) η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» είχε δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ για το ότι ο τότε υπουργός του «Τιτανικού» νοίκιαζε το πολυτελές σπίτι του στην Σέριφο (η θάλασσα πιάτο) σε …φιλικές τιμές τύπου 4.000 η εβδομάδα ώστε να βοηθηθεί για να ξεχρεώσει το δάνειο του!


Φέτος, δεν γνωρίζουμε αν πήρε και δεύτερο δάνειο ώστε να βγάζει στο σφυρί το οίκιμα, αλλά ουδείς περίμενε ότι ο κ. Παπακωσταντίνου με περίσσιο θάρρος θα ξανανοίκιαζε το «stone house» έπειτα και από τον σάλο που προκλήθηκε από το περυσινό δημοσίευμα.

Καθώς φαίνεται όμως η κρίση είναι κρίση, επομένως ό, τι αρπάξει... καλό είναι θα σκέφτηκε ο κ. Παπακωσταντίνου και έβαλε ενοίκιο 6.250 ευρώ την εβδομάδα στην βίλα για την υψηλή περίοδο, από 1η Ιουλίου και μετά με δυνατότητα να φιλοξενηθούν ακόμη και 10 άτομα.

Πρόκειται για μια βίλα κτισμένη όλη από πέτρα ( εξού και stone house), έχει πέντε υπνοδωμάτια με ατομικά μπάνια το καθένα, τέσσερα εκ των οποίων έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Στο ανώτερο επίπεδο διαθέτει ένα ενιαίο χώρο με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα (τώρα τι μάρκα είναι οι συσκευές δεν το γνωρίζουμε), μεγάλο καθιστικό και τζάκι , ενώ διαθέτει και ένα δωμάτιο- γραφείο.

Διαθέτει τεράστια βεράντα με μαγευτική θέα στην θάλασσα και μια δεύτερη σκεπαστή βεράντα στο πίσω μέρος, ώστε οι ιδιόκτητες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, να προστατεύονται από τον ήλιο, την βροχή και τους ανέμους.

Δίπλα στο σπίτι βρίσκεται η τεράστια πισίνα, που και αυτή διαθέτει στεγασμένο καθιστικό και μπάρμπεκιου. Βρ΄σικεται στο τέλος ενός ιδιωτικού δρόμου, ενώ στην περιοχή υπάρχει μόνον μια ακόμη ιδιοκτησία, κάτι που εξασφαλίζει απόλυτη ησυχία και προστατεύει από ...αδιάκριτα μάτια.

Στην αγγελία, το μόνο που δεν αναφέρεται είναι το όνομα του ιδιοκτήτη, αν και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης ενοικιαστών. Διότι, άλλο είναι να νοικιάσεις μια βίλα οποιουδήποτε και άλλο τη βίλα του ανθρώπου που διαχειρίστηκε την ελληνική οικονομία και την έφερε μέχρι και την επιλεκτική χρεοκοπία. Έχει άλλη αξία, όπως και να το κάνουμε. Θυμηθείτε κατοικίες και τόπους που έχουν γίνει αξιοθέατα και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Η αξία του σπιτιού ξεπερνά σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες το 1 εκ. ευρώ.

Την ενοικίαση της Lux κατοικίας έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο του εξωτερικού και η τιμή ξεκινά από τα 4.250 ευρώ την εβδομάδα για 4 άτομα τον Σεπτέμβριο και φτάνει τον και τα 6.250 ευρώ την εβδομάδα. Η βίλα- όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα (www.elysianholidays.co.uk/?Module=VillaDetails&VillaID=10200) θα είναι πλέον διαθέσιμη από 15 Αυγούστου κάτι που δείχνει ότι η οικογένεια Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματίσει ανήμερα της Παναγίας να έχει επιστρέψει στο σπίτι στην Πολιτεία.

Το εξοχικό του πρώην υπουργού Οικονομικών δεν είναι ένα απλό σπίτι. Οι κάτοικοι του νησιού το ονομάζουν «stone house», και μάλιστα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους τουρίστες του εξωτερικού που εκτός από την περιουσία τους άφησαν και κολακευτικά σχόλια στο διαδίκτυο για την εξοχική κατοικία του κ. Παπακωνσταντίνου.

Και είναι λογικό, γιατί η οικογένεια Παπακωνσταντίνου ζει πλουσιοπάροχα, άσχετα αν ο ίδιος ως υπουργός ζητούσε (και επέβαλλε) θυσίες. Νοικιάζει μονοκατοικία στην Πολιτεία (1.800 ευρώ το μήνα κατά δήλωση), στέλνει δυο παιδιά σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, έχει και το stone house.

Τα κακεντρεχή ερωτήματα σχετικά με το αν η βίλα έχει δηλωθεί στον ΕΟΤ όπως ο νόμος ορίζει για ενοικίαση σπιτιών πάνω από 20 ημέρες, καθώς και αν τα εισοδήματα που προκύπτουν δηλώνονται στην εφορία, δεν τα υιοθετούμε. Άλλωστε μια ερώτηση στην ΕΟΤ και μια ανάγνωση του «πόθεν έσχες» θα λύσουν τις απορίες.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εγώ είμαι τυχερή γιατί θα πάρω δύο σημαίες»

tromaktiko33Είναι η ΕΛΛΗΝΙΔΑ μητέρα των διδύμων κληρωτών, των Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Είχε το κουράγιο να σταθεί όρθια, να μιλήσει για τα παιδιά της σε εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.




Όταν η μάνα σηκώθηκε να μιλήσει για τα παιδιά της, ο κόσμος «πάγωσε», πνιγμένος στα δάκρυα. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ εκείνη μάνα, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και είπε ότι τη στιγμή που κατάλαβε τι την περιμένει, «σκέφθηκε την Παναγία όταν ήταν κάτω απ' το σταυρό και έβλεπε το γιο της να υποφέρει και να πεθαίνει», όπως έγραψε ο κυπριακός Τύπος. Δεν έχασε όμως την πίστη και τα εθνικά ιδανικά της.
Και όπως έγραψαν οι κυπριακές εφημερίδες, «όταν κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι λόγω της κατάστασης των νεκρών αυτό που στην ουσία θα παραλάβουν οι οικογένειες ήταν απλά σημαίες, τότε η μάνα αυτή περήφανα είπε, ‘εγώ είμαι τυχερή γιατί θα πάρω δύο σημαίες'. Όσο για τους υπεύθυνους, είπε ότι αυτοί θα τιμωρηθούν από το Θεό, γιατί Εκείνος βλέπει και κρίνει.
Δεν μετάνιωσε που έστειλε τα παιδιά της στο Στρατό, είπε και υπογράμμισε πως έλεγε στα παιδιά της ότι «εγώ και ο πατέρας σας, σας μεγαλώναμε 19 χρόνια με κόπο και αίμα και δεν θα πάω τώρα να υπογράψω ότι είστε πελλοί». Και τα μεγάλωσαν καλά... Έτρεξαν στη μονάδα τους να σβήσουν τη φωτιά, πέφτοντας στο βωμό του καθήκοντος.
Διαβάστε Περισσότερα »

16 διάσημοι καλλιτέχνες τραγούδανε για να σώσουν το "χαμόγελο του παιδιού"

Το Σάββατο η μεγάλη συναυλία. Μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για αυτό τον καλό σκοπό.
10 ευρώ το εισιτήριο. Tι λέει στο Νewsit o πρόεδρος του συλλόγου "χαμόγελο του παιδιού".

Θα τραγουδήσουν οι: Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Βαρδής, Ελένη Δήμου, Νίκος Ζιώγαλας, Παντελής Θαλασσίνος, Βασίλης Καζούλης, Βασίλης Λέκκας, Διονύσης Τσακνής, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Νικολάου, Οδυσσέας Τσάκαλος, Πένυ Ξενάκη, Θοδωρής Κοτόνιας, Τάσος Βουγιατζής, Σοφία Βουγιατζή και Τάσος Ζαφειρίου

Η συναυλία διοργανώνεται από το Δήμο Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011 και ώρα 9.30μμ στο ΒΕΑΚΕΙΟ θέατρο το οποίο βρίσκεται στον  Λόφο του  Προφήτη Ηλία, στην Καστέλα του Πειραιά - Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4194520

Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Όπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος "είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια. Οι άνθρωπου που συμμετέχουν σε αυτό συνδυάζουν τη χαρά με την προσφορά και βοηθούν το σύλλογο. Τους ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε όλους να συμμετέχουν, να περάσουν καλά  με πολύ κέφι".


ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
- Καταστήματα METROPOLIS καθημερινά
- Δήμος Πειραιά ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης) Ελευθερίου Βενιζέλου 27 Πειραιάς – Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104175897 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.30πμ – 1.30μμ
- Βεάκειο Θέατρο - Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά - Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4194520 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 6μμ – 9μμ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιγαντιαίες ποσότητες φυσικού αερίου κρύβονται νοτίως της Κρήτης"

Στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου προσδιορίζει τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ... Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης ο καθηγητής γεωλογίας και ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος.

Ο κ Φώσκολος τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας. " Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσομε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ Φώσκολος.
"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, χαιρετίζοντας έτσι την έγκριση που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, " το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα."

Όπως εξηγεί ο καθηγητής, σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που έχει τρία σκέλη που πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο .Το πρώτο είναι ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο για να ξεπληρώσουμε τα χρέη. Το δεύτερο , είναι ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος είναι απαραίτητος στην Ευρώπη, μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους. Και το τρίτο είναι η γεωπολιτική δύναμη που έτσι αποκτούμε.

Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης η οποία αποκτά μεγάλη στρατηγική σημασία. Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", επισήμανε.

Όσο αφορά τις έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη ο καθηγητής τόνισε: " Θα πάμε κάτω μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Έχει απόθεμα , πόσο δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού."

Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου είπε χαρακτηριστικά : "Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους."

Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών.
Πηγή :http://whitetoweraris.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ATE και Eurobank «κόπηκαν» στα τεστ αντοχής

Οχτώ από τις συνολικά 90 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) η οποία διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής. Μεταξύ αυτών είναι και δύο ελληνικές τράπεζες, η Eurobank και η Αγροτική.

Συγκεκριμένα, η «βαθμολογία» της Eurobank διαμορφώθηκε στο 4,9%, οριακά κάτω από το όριο αναφοράς, το οποίο για τους σκοπούς της...
φετινής άσκησης διαμορφώθηκε στο 5% από το 6% που ήταν πέρυσι. Το «σκορ» της Αγροτικής ήταν σημαντικά κάτω του ορίου (-0,8%).

Για τα stress test των τραπεζών σημείο εκκίνησης αποτέλεσαν τα στοιχεία ισολογισμού της 31 Δεκεμβρίου 2010, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτός των Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων και τα σενάρια που διαμορφώθηκαν από την ΕΚΤ καλύπτουν χρονικό ορίζοντα δύο ετών. Βασική διαφορά με την προηγούμενη χρονιά ήταν ότι οι απαιτήσεις έναντι κεντρικών κυβερνήσεων που περιέχονται στο τραπεζικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών αντιμετωπίστηκαν με μεθοδολογία αντίστοιχη με εκείνη λοιπών χαρτοφυλακίων που ενέχουν πιστωτικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η «βαθμολογία» των υπολοίπων τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψιν τα μέτρα που είχαν ληφθεί ως και το τέλος του Απριλίου, διαμορφώθηκε ως εξής:

Εθνική Τράπεζα: 7,7%
Alpha Bank: 7.4%
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 5,5%
Τράπεζα Πειραιώς: 5,3%

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας, αν ληφθούν υπόψιν τα πρόσθετα μέτρα στα οποία έχουν ληφθεί ή υλοποιούνται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (όπως π.χ. αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου) από την 1η Μαΐου και μετά τότε όλες οι τράπεζες «περνάνε» τα στρες τεστ. Με βάση αυτό τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Εθνική: 9,7%
Alpha Bank: 8,2%
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 7,1%
Τράπεζα Πειραιώς: 6,3%
Eurobank: 7,6%
Αγροτική Τράπεζα: 6%.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, τα απαιτούμενα κεφάλαια υπολοίπονται κατά 2,5 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο οι οχτώ τράπεζες που "κόπηκαν" θα πρέπει να καλύψουν ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα ισχυροποίησης της κεφαλαιακής τους θέσης.

Η ίδια σύσταση γίνεται από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και σε ακόμη δεκαέξι τράπεζες οι οποίες«βαθμολογήθηκαν» μεταξύ του 5% και του 6%, με έμφαση σε αυτές που πλησιάζουν το κατώτατο όριο.

Ανέβηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα αποτελέσματα

Αμέσως μετά την αναγγελία των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής στις τράπεζες της Ε.Ε. το ευρώ ενισχύθηκε ελαφρά έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Πιο συγκεκριμένα στις 19:05 ώρα Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη το ευρώ ανταλλασσόταν προς 1,4172 δολάριο, από 1,4141 δολάριο που ήταν χθες, Πέμπτη 14 Ιουλίου, στις 24:00 ώρα Ελλάδας.

Από enet
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι


ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ
ΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ
ΠΡΟΩΘΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ελάτε να ανταλλάξετε τα αχρησιμοποίητα και μη χρήσιμα αγαθά σας με αγαθά χρήσιμα ή ελάτε απλώς να χαρίσετε ότι σας περισσεύει. Η ανταλλακτική-χαριστική αγορά της Θήβας είναι μια ιδέα που προωθεί τις πρακτικές του μοιράσματος και της ανταλλαγής για την κάλυψη των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών. Με  αυτόν τον τρόπο κάνουμε άμεση και χειροπιαστή την έννοια της αλληλεγγύης βάζοντας ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις πραγματικές του ανάγκες, αντίθετα από την οικονομική πρακτική των αχρήστων καταναλωτικών προϊόντων που προωθούνται όταν κυριαρχεί ως αξία το κέρδος.
Φέρνουμε λοιπόν οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν μας χρειάζεται: είδη διατροφής (όσα δεν απαιτούν συντήρηση), ρούχα (πλυμένα και σιδερωμένα), παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα και μικροσυσκευές.
Η ανταλλακτική – χαριστική αγορά δεν είναι μια πράξη φιλανθρωπίας αλλά μια γενικότερη δράση αλληλεγγύης που εντάσσεται στο διεθνές ρεύμα της αλληλέγγυας οικονομίας. Σκοπός της είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί η αχρήστευση των αγαθών μέσα από την πρακτική της ανταλλαγής και του μοιράσματος σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τον λαό μας. Είναι μια πράξη ευθύνης και συμμετοχής του καθενός μας, μια πράξη που σημαίνει νοιάζομαι, επικοινωνώ, μοιράζομαι.
Πρόγραμμα:
Τετάρτη 20 Ιουλίου στο γηπεδάκι  του Αγίου Νικολάου,
5-9 μ.μ. επί τόπου ανταλλαγή προϊόντων (σε συνεργασία με τους υπεύθυνους διενέργειας των ανταλλαγών)
9-10 μ.μ. χαριστικό παζάρι με το διαθέσιμο, εκείνη την στιγμή, απόθεμα αντικειμένων και αγαθών
Διαβάστε Περισσότερα »

Φυσικές καταστροφές που προκαλούν δέος

Από ανεμοστρόβιλους σε τυφώνες και εκρήξεις ηφαιστείων, η οργή της Μητέρας Φύσης μπορεί να είναι ισοπεδωτική αλλά και εντυπωσιακή ταυτόχρονα. Το Otherside.gr παρουσιάζει μερικές από τις πιο μεγάλες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών στον πλανήτη.






Forest Fire – Dolginino, Russia (Aug. 2010)

Undersea Volcano – Coast of Tonga (March 2009)

Kliuchevskoi Volcano – (Russia Sept. 1994)

Double Cyclone – Iceland (Nov. 2006)

Flooding (from Typhoon ‘Ketsana’) – Manila, Phillippines (Sept. 2009)

Tornado – Oklahoma, United States (May 2010)

Hurricane Felix – Honduras (Sept. 2007)

Lightning Strike – New York City (2010)

Mt. Saint Helens Volcano – Washington, United States (May 1980)

Flooding – Cedar Rapids, Iowa (June 2008)

Mount Merapi Volcano – Indonesia (Nov 2010)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Dust Storm – China (April 2001)

Mt. Saint Helens Volcano – Washington, United States (Aug. 1980)

Supercell Thunderstorm in Montana

Lightning Storm – Roswell, New Mexico (July 2010)

Brush Fires – Sylmar, California (Sept. 2009)

Eyjafjallajokull Volcano – Iceland (April 2010)

Flooding (Tropical Storm Agatha) – Guatemala (May 2010)

Undersea Volcano – Tonga (March 2009)

Wildfires – California (Sept. 2009)

Dust Storm – Australia (Sept. 2009)

Flooding – Iowa, United States (June 2008)

Mt. Etna Volcano – Sicily, Italy (Oct. 2002)

Eyjafjallajokull Volcano – Iceland (April 2010)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Brushfires – Victoria, Australia (Feb 2009)

Tornado – Iowa, United States (June 2008)

Chaiten Volcano – Chana, Chile (May 2008)

Storm Clouds – South Dakota, United States (2009)



http://www.otherside.gr/
http://a-pistefto.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ